Ухвала
від 10.11.2020 по справі 420/11891/20
ОДЕСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 420/11891/20

УХВАЛА

10 листопада 2020 року м. Одеса

Суддя Одеського окружного адміністративного суду Аракелян М.М., розглянувши матеріали адміністративної позовної заяви Сільськогосподарського виробничого кооперативу Агросвіт (код ЄДРПОУ 30901696; с. Сергіївка, Любашівський район, Одеська область) до Управління Укртрансбезпеки в Одеській області (адреса: вул. Успенська, 4, м. Одеса, 65014) про визнання протиправною та скасування постанови, -

ВСТАНОВИВ:

05 листопада 2020 року до Одеського окружного адміністративного суду надійшла позовна Сільськогосподарського виробничого кооперативу Агросвіт до Управління Укртрансбезпеки в Одеській області, в якій позивач просить суд визнати протиправною та скасувати постанову Управління Укртрансбезпеки в Одеській області №208349 від 06.07.2020 року.

Згідно витягу з протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 05.11.2020 року о 14:20:31 справа №420/11891/20 розподілена на суддю Аракелян М.М.

Відповідно до ч. 1 ст. 171 КАС України, суддя після одержання позовної заяви з`ясовує, чи: 1) подана позовна заява особою, яка має адміністративну процесуальну дієздатність; 2) має представник належні повноваження (якщо позовну заяву подано представником); 3) відповідає позовна заява вимогам, встановленим статтею 160, 161,172 цього Кодексу; 4) належить позовну заяву розглядати за правилами адміністративного судочинства і чи подано позовну заяву з дотриманням правил підсудності; 5) позов подано у строк, установлений законом (якщо позов подано з пропущенням встановленого законом строку звернення до суду, то чи достатньо підстав для визнання причин пропуску строку звернення до суду поважними); 6) немає інших підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження в адміністративній справі, встановлених цим Кодексом.

Розглянувши матеріали позовної заяви Сільськогосподарського виробничого кооперативу Агросвіт , суд дійшов наступних висновків.

Згідно п.2 ч.5 ст.160 КАС України в позовній заяві зазначається повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові - для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб); поштовий індекс ; ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України); реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серія паспорта для фізичних осіб - громадян України (якщо такі відомості відомі позивачу), відомі номери засобів зв`язку, офіційна електронна адреса або адреса електронної пошти .

Однак, в порушення вказаного, позивачем не зазначено у позові повного місцезнаходження (для юридичних осіб) та поштовий індекс позивача, ідентифікаційний код відповідача в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України, а також власні відомі номери засобів зв`язку, офіційна електронна адреса або адреса електронної пошти.

Згідно з ч.3 ст. 161 КАС України до позовної заяви додається документ про сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі або документи, які підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

Відповідно до ч.2 ст. 132 КАС України встановлено, що розмір судового збору, порядок його сплати, повернення і звільнення від сплати встановлюються законом.

Частиною 1 статті 3 Закону України «Про судовий збір» встановлено, що судовий збір справляється за подання до суду позовної заяви та іншої заяви, передбаченої процесуальним законодавством.

Відповідно до положень ч. 3 ст. 4 Закону України «Про судовий збір» ставка судового збору за подання до адміністративного суду суб`єктом владних повноважень, юридичною особою адміністративного позову майнового характеру становить 1,5 відсотка ціни позову, але не менше 1 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб і не більше 10 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Статтею 7 Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік» встановлено прожитковий мінімум з розрахунку на місяць для працездатних осіб з 1 січня 2020 року - 2102 грн.

Позивачем заявлено позовну вимогу майнового характеру - визнання протиправною та скасування постанови Управління Укртрансбезпеки в Одеській області №208349 від 06.07.2020 року.

Отже, сума судового збору за подання до адміністративного суду даного адміністративного позову майнового характеру становить 2102 грн. (8500 грн. *1,5% = 127,5 грн., що є меншим за 1 розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб).

Позивачем доказів сплати судового збору у встановленому розмірі не надано.

Таким чином, позивачу необхідно надати до суду докази сплати судового збору у розмірі 2102 грн.

Відповідно до ч. 1, 2 ст. 169 КАС України, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених статтею 160 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня подання позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху. В ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

За таких обставин позовна заява має бути залишена без руху, а позивачу наданий строк для усунення недоліків шляхом надання уточненої позовної заяви із зазначенням повного місцезнаходження (для юридичних осіб) та поштового індексу позивача, ідентифікаційного коду відповідача в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України, а також власних відомих номерів засобів зв`язку, офіційну електронну адресу або адресу електронної пошти; надання доказів сплати судового збору за подання позову майнового характеру у розмірі 2102 (дві тисячі сто дві) грн.

Керуючись ст. ст. 160, 161, 169, 171, 241-243, 248, 256 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,-

УХВАЛИВ:

Адміністративну позовну заяву Сільськогосподарського виробничого кооперативу Агросвіт (код ЄДРПОУ 30901696; с. Сергіївка, Любашівський район, Одеська область) до Управління Укртрансбезпеки в Одеській області (адреса: вул. Успенська, 4, м. Одеса, 65014) про визнання протиправною та скасування постанови - залишити без руху.

Встановити строк для усунення недоліків позовної заяви 7 днів з дня вручення копії даної ухвали позивачеві.

Копію ухвали невідкладно направити позивачеві.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя М.М. Аракелян

Дата ухвалення рішення10.11.2020
Оприлюднено12.11.2020

Судовий реєстр по справі —420/11891/20

Ухвала від 18.12.2020

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Аракелян М.М.

Ухвала від 10.11.2020

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Аракелян М.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні