Ухвала
від 09.11.2020 по справі 631/613/20
НОВОВОДОЛАЗЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 631/613/20

Провадження № 2/631/628/20

У Х В А Л А

про залучення співвідповідача по справі

09 листопада 2020 року смт Нова Водолага

Нововодолазький районний суд Харківської області в складі :

головуючого - судді Пархоменко І. О.,

при секретарі судового засідання - Семенко А. А.,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ВАТУТІНСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ, третя особа: приватний нотаріус Нововодолазького районного нотаріального округу Крючкова Любов Анантоліївна про встановлення факту належності правовстановлюючого документу,

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Нововодолазького районного суду Харківської області знаходиться цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до ВАТУТІНСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ, третя особа: приватний нотаріус Нововодолазького районного нотаріального округу Крючкова Любов Анантоліївна про встановлення факту належності правовстановлюючого документу .

09.11.2020 позивач ОСОБА_1 у підготовче судове засідання не з`явився, належним чином повідомлений про дату, час і місце судового засідання, про причини неявки суд не повідомив, заяв про відкладення судового розгляду не надав.

Представник позивача ОСОБА_2 у підготовче судове засідання не з?явилась, на електронну пошту суду 09.11.2020 надіслала заяву за вх. ЕП- 2180/20, відповідно до якої у зв?язку з тим, що спадкоємцями, які прийняли спадщину після ОСОБА_3 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 є її діти, а саме ОСОБА_1 та ОСОБА_4 , просить залучити у якості співвідповідача по справі ОСОБА_4 . Просила розглянути дане клопотання за її відсутності та за відсутності позивача.

Відповідач ВАТУТІНСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА не направив свого представника для участі у підготовчому судовому засіданні, належним чином повідомлений про дату, час і місце судового засідання, про причини неявки суд не повідомив. На електронну пошту суду 07.10.2020 надана заява за вх. ЕП- 1934/20 про розгляд справи за відсутності представника.

Третя особа приватний нотаріус Нововодолазького районного нотаріального округу Крючкова Любов Анантоліївна у підготовче судове засідання не з?явилась, належним чином повідомлена про дату, час і місце судового засідання, про причини неявки суд не повідомлав, заяв про відкладення судового розгляду не надала.

Вивчивши заяву представника позивача та відповідача, дослідивши матеріали справи в межах заявленого клопотання, суд дійшов наступного.

Згідно з ч. 1 ст. 4 ЦПК України кожна особа має право в порядку, встановленому цим Кодексом, звернутися до суду за захистом своїх порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи законних інтересів.

Відповідно до ч. 1 ст. 13 ЦПК України суд розглядає справи не інакше як за зверненням особи, поданим відповідно до цього Кодексу , в межах заявлених нею вимог і на підставі доказів, поданих учасниками справи або витребуваних судом у передбачених цим Кодексом випадках.

Предметом позову у справі є встановлення факту належності правовстановлюючого документу ОСОБА_3 .

Відповідно до постанови нотаріуса про відмову у вчиненні нотаріальної дії № 1071/02-31 від 24.10.2019 до майна померлої ОСОБА_3 надійшли заяви про видачу свідоцтв про право власності від ОСОБА_1 та від ОСОБА_4 .

Таким чином, встановлення факту належності правовстановлюючого документу може вплинути або порушити права ОСОБА_4 .

Частина 1 ст. 51ЦПК України передбачає, що суд першої інстанції має право за клопотанням позивача до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання залучити до участі у ній співвідповідача.

За таких підстав клопотанняпро залучення співвідповідача по справі підлягає задоволенню.

Частина 2 ст. 198ЦПК України передбачає, що суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження у випадках, залучення до участі або вступу у справу третьої особи, заміни неналежного відповідача,залучення співвідповідача.

Відповідно до ст. 258 ч. 2 ЦПК України процедурні питання, пов`язані з рухом справи в суді першої інстанції, клопотання та заяви осіб, які беруть участь у справі, питання про відкладення розгляду справи, оголошення перерви, зупинення або закриття провадження у справі, залишення заяви без розгляду, а також в інших випадках, передбачених цим Кодексом, вирішуються судом шляхом постановлення ухвал.

За таких підстав, для належної підготовки справи для розгляду по суті, необхідно відкласти підготовче судове засідання в межах строків, передбачених ч.3 ст.189 ЦПК України.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 189, 198, 223, 258, 260, 353 ЦПК України, суд,-

У Х В А Л И В:

Залучити до участі у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ВАТУТІНСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ, третя особа: приватний нотаріус Нововодолазького районного нотаріального округу Крючкова Любов Анантоліївна про встановлення факту належності правовстановлюючого документу у якості співвідповідача ОСОБА_4 .

Підготовче засідання по справі відкласти до 13 години 00 хвилин 01 грудня 2020 року.

Розгляд справи проводити в приміщенні Нововодолазького районного суду Харківської області за адресою: вул. 40 років Перемоги буд. 1, смт Нова Водолага, Харківської області.

Учасникам справи направити копію ухвали та викликати їх в судове засідання на вказану дату.

Відповідач, залучений до справи, у п`ятнадцятиденний строк з дня вручення йому ухвали , має право надіслати суду відзив на позовну заяву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову, а позивачу копію відзиву та доданих до нього документів. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню в апеляційному порядку окремо від рішення суду не підлягає.

Заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя І.О. Пархоменко

СудНововодолазький районний суд Харківської області
Дата ухвалення рішення09.11.2020
Оприлюднено11.11.2020
Номер документу92760026
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —631/613/20

Рішення від 09.03.2021

Цивільне

Нововодолазький районний суд Харківської області

Пархоменко І. О.

Рішення від 09.03.2021

Цивільне

Нововодолазький районний суд Харківської області

Пархоменко І. О.

Ухвала від 15.02.2021

Цивільне

Нововодолазький районний суд Харківської області

Пархоменко І. О.

Ухвала від 16.01.2021

Цивільне

Нововодолазький районний суд Харківської області

Пархоменко І. О.

Ухвала від 01.12.2020

Цивільне

Нововодолазький районний суд Харківської області

Пархоменко І. О.

Ухвала від 01.12.2020

Цивільне

Нововодолазький районний суд Харківської області

Пархоменко І. О.

Ухвала від 09.11.2020

Цивільне

Нововодолазький районний суд Харківської області

Пархоменко І. О.

Ухвала від 02.11.2020

Цивільне

Нововодолазький районний суд Харківської області

Пархоменко І. О.

Ухвала від 23.10.2020

Цивільне

Нововодолазький районний суд Харківської області

Пархоменко І. О.

Ухвала від 08.10.2020

Цивільне

Нововодолазький районний суд Харківської області

Пархоменко І. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні