Ухвала
від 11.11.2020 по справі 189/814/18
ПОКРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 189/814/18

1-кп/189/13/20

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

11.11.2020 року смт. Покровське

Покровський районний суд Дніпропетровської області в складі:

головуючого судді ОСОБА_1

при секретарі ОСОБА_2

за участю сторін кримінального провадження:

прокурора ОСОБА_3 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в смт. Покровське з застосуванням звуко та відеозаписувальних технічних засобів фіксації кримінальне провадження по обвинуваченню ОСОБА_4 у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 365-2 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Покровського районного суду Дніпропетровської області перебуває кримінальне провадження по обвинуваченню ОСОБА_4 у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 365-2 КК України.

У судове засідання обвинувачений ОСОБА_4 не з`явився, про причини неявки суд не повідомив. Крім того, на адресу суду повернувся конверт з відміткою, що адресат відсутній за місцем проживання.

В судовомузасіданні прокурор надав клопотання про оголошення розшуку обвинуваченого ОСОБА_4 , оскільки обвинувачений 08.09.2020 року перетнув Державний кордон України та до теперішнього часу не повернувся, яке повністю підтримав та просить задовольнити.

Суд, дослідивши клопотання, заслухавши думку прокурора, вважає, що клопотання прокурора підлягає задоволенню, виходячи із наступного.

Відповідно до ч. 3 ст. 21, ч. 2 ст. 318 КПК України вбачається, що явка обвинуваченого у судове засідання є обов`язковою.

Відповідно до ст. 335 КПК України, у разі якщо обвинувачений ухилився від суду або захворів на психічну чи іншу тяжку тривалу хворобу, яка виключає його участь у судовому провадженні, суд зупиняє судове провадження щодо цього обвинуваченого до його розшуку або видужання і продовжує судове провадження стосовно інших обвинувачених, якщо воно здійснюється щодо декількох осіб.

Розшук обвинуваченого, який ухилився від суду, оголошується ухвалою суду, організація виконання якої доручається слідчому та/або прокурору. Оскільки обвинувачений у судове засідання не прибув та про причини своєї неявки не повідомив, суд вважає за необхідне оголосити відносно нього розшук та зупинити судове провадження до його розшуку.

Судом достовірно встановлено, що про необхідність прибуття в судове засідання до Покровського районного суду Дніпропетровської області судом здійснювався виклик обвинуваченого, однак, ОСОБА_4 в судове засідання не з`явився, його місцеперебування суду невідомо. Крім того, за інформацією Синельниківського ВП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , 08.09.2020 року перетнув Державний кордон України і до цього часу до місця мешкання не повертався. Таким чином, є всі підстави вважати, що ОСОБА_4 переховується від суду.

Враховуючи те,що обвинувачений ОСОБА_4 знаючи про те, що Покровським районним судом Дніпропетровської області відносно нього здійснюється судовий розгляд по кримінальному провадженню, без поважних причин не з`явився до суду та без дозволу суду перетнув державний кордон України, місце його знаходження суду не відоме, є всі підстави вважати, що обвинувачений переховується від суду, чим перешкоджає розгляду кримінального провадження, що свідчить про необхідність оголошення його в розшук.

На підставівищевикладеного такеруючись ст. ст.110, 335 КПК України, суд,-

У Х В А Л И В:

Клопотання прокурора Покровського відділу Синельниківської місцевої прокуратури Дніпропетровської області юриста 1 класу ОСОБА_3 про оголошення обвинуваченого ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 у розшук - задовольнити.

Оголосити розшук обвинуваченого ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м. Дніпропетровськ, зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 , який обвинувачується у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 365-2 КК України.

Зупинити кримінальне провадження за обвинуваченням ОСОБА_4 у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 365-2 КК України, до його розшуку.

Організацію проведення розшуку обвинуваченого ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 покласти на начальника Покровського відділення поліції Синельниківського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області.

Контроль за виконанням ухвали про здійснення розшуку обвинуваченого покласти на Покровський відділ Синельниківської місцевої прокуратури Дніпропетровської області.

Дозволити Покровському відділенню поліції Синельниківського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області затримати обвинуваченого ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , з метою його приводу для участі в розгляді даного кримінального провадження.

Після затримання обвинуваченого ОСОБА_4 , особі, яка його затримала необхідно негайно вручити йому копію даної ухвали та повідомити про затримання Покровський районний суд Дніпропетровської області.

Копію ухвали про розшук обвинуваченого ОСОБА_4 направити начальнику Покровського відділення поліції Синельниківського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області, для виконання.

Про результати розшуку щомісяця повідомляти Покровський районний суд Дніпропетровської області.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: ОСОБА_1

СудПокровський районний суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення11.11.2020
Оприлюднено13.02.2023
Номер документу92766867
СудочинствоКримінальне
КатегоріяЗлочини у сфері службової діяльності та професійної діяльності, пов'язаної з наданням публічних послуг Зловживання повноваженнями особами, які надають публічні послуги

Судовий реєстр по справі —189/814/18

Ухвала від 11.11.2020

Кримінальне

Покровський районний суд Дніпропетровської області

Степанова О. С.

Ухвала від 15.09.2020

Кримінальне

Покровський районний суд Дніпропетровської області

Степанова О. С.

Ухвала від 17.08.2020

Кримінальне

Покровський районний суд Дніпропетровської області

Пустовар О. С.

Ухвала від 02.07.2020

Кримінальне

Дніпровський апеляційний суд

Коваленко Н. В.

Ухвала від 24.06.2020

Кримінальне

Покровський районний суд Дніпропетровської області

Пустовар О. С.

Ухвала від 27.06.2019

Кримінальне

Покровський районний суд Дніпропетровської області

Пустовар О. С.

Ухвала від 25.06.2019

Кримінальне

Покровський районний суд Дніпропетровської області

Пустовар О. С.

Ухвала від 25.06.2019

Кримінальне

Покровський районний суд Дніпропетровської області

Пустовар О. С.

Ухвала від 22.04.2019

Кримінальне

Покровський районний суд Дніпропетровської області

Пустовар О. С.

Ухвала від 09.04.2019

Кримінальне

Покровський районний суд Дніпропетровської області

Пустовар О. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні