Рішення
від 11.11.2020 по справі 904/4984/20
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Володимира Винниченка 1, м. Дніпро, 49027

E-mail: inbox@dp.arbitr.gov.ua, тел. (056) 377-18-49, fax (056) 377-38-63

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

11.11.2020 Справа № 904/4984/20 за позовом Комунального підприємства "Дніпроводоканал" Дніпровської міської ради, м. Дніпро

до Товариства з обмеженою відповідальністю "Хімпобутсервіс", м. Дніпро

про стягнення заборгованості у розмірі 156 000, 59 грн.

Суддя Ліпинський О.В.

Представники: справу розглянуто без повідомлення (виклику) учасників справи

СУТЬ СПОРУ:

Комунальне підприємство "Дніпроводоканал" Дніпровської міської ради (далі - Позивач) звернулось до Господарського суду Дніпропетровської області з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю "Хімпобутсервіс" (далі - Відповідач) про стягнення заборгованості у розмірі 156 000, 59 грн., з яких 115 078, 57 грн. - заборгованості за скид стічних вод з понаднормативним забрудненням, 40 922, 02 грн. - заборгованість за водопостачання та водовідведення.

Заявлені вимоги мотивовані неналежним виконанням відповідачем умов договору №7011 надання послуг з централізованого питного водопостачання та водовідведення від 08.07.2013 в частині своєчасної оплати за надані позивачем послуги з водопостачання та водовідведення у розмірі 40 922,02 грн. Крім того, при відборі проб стічних вод на об`єкті водокористування відповідача виявлено перевищення допустимих концентрацій забруднюючих речовин, що відповідно породжує обов`язок відповідача сплатити підвищену плату за скид стічних вод з понаднормовим забрудненням, згідно виставлених позивачем рахунків на суму 115 078,57 грн.

Ухвалою суду від 14.09.2020 відкрито провадження у справі № 904/4984/20, справу призначено до розгляду за правилами спрощеного позовного провадження без виклику (повідомлення) учасників, відповідно до ч. 5 ст. 252 ГПК України.

В порушенням вимог ухвали суду від 14.09.2020, яка вручена відповідачу 28.09.2020, останній відзив на позовну заву не надав, в зв`язку із чим, керуючись ч.9 ст.165 ГПК України, справа вирішується за наявними матеріалами.

Враховуючи приписи ч. 4 ст. 240 ГПК України, у зв`язку з розглядом справи без повідомлення (виклику) учасників справи, рішення прийнято без його проголошення.

Розглянувши матеріали справи, дослідивши подані докази, господарський суд, -

ВСТАНОВИВ:

08.07.2015 між комунальним підприємством "Дніпроводоканал" Дніпропетровської міської ради (далі - водоканал, позивач) та товариства з обмеженою відповідальністю "Хімпобутсервіс" (далі - абонент, відповідач) укладено договір №7011 про надання послуг з централізованого питного водопостачання та водовідведення.

Відповідно до п. 2.1 договору, водоканал зобов`язується надавати абоненту послуги з централізованого питного водопостачання та водовідведення, а абонент зобов`язується оплачувати послуги в порядку і на умовах, визначених договором та діючим законодавством.

Пунктом 3.15 договору визначено, що абонент, на балансі якого знаходяться мережі водовідведення, несе відповідальність за порушення норм щодо кількості та концентрації шкідливих речовин в стічних водах, які скидають до вказаних мереж субабоненти, орендарі, суборендарі. Допустимі концентрації шкідливих речовин в стічних водах встановлені Правилами №1939 та наводяться в додатку №4 договору.

Пунктом 3.16 договору передбачено, що нарахування проводяться по нормативу плати за очищення 1 куб.м. стічних вод з вмістом забруднень у межах допустимих концентрацій (НП), обсягом скинутих понаднормативно забруднених стічних вод (Vпз) та коефіцієнтом кратності (Кк), який враховує рівень небезпеки скинутих забруднень для технологічних процесів очищення стічних вод та екологічного стану водойми.

Згідно з п. 3.17 договору, абонент зобов`язаний подавати водоканалу звіт про якісний склад стічних вод, що він скидає до каналізації за формою, наведеною в додатку №5 договору, не пізніше одного місяця після закінчення кварталу року, в якому надавалися послуги за договором.

Для визначення вмісту забруднень у стічних водах використовуються як дані лабораторії водоканалу, так і результати вибіркового контролю, виконаного лабораторіями місцевих органів Держсанепіднагляду, охорони навколишнього природного середовища або іншими лабораторіями, акредитованими у даній галузі (п. 3.18 договору).

За умовами пункту 3.19 договору, плата за скид понаднормативних забруднень стягується за весь об`єм стічних вод, скинутих абонентом протягом календарного місяця, коли було зафіксоване перевищення допустимих концентрацій.

Відповідно до п. 4.1 договору оплата послуг здійснюється абонентом відповідно до тарифів, діючих на момент отримання послуг, затверджених органом, уповноваженим на це Законом України. У випадку зміни тарифів, оплата послуг здійснюється абонентом по новим тарифам без зміни інших умов договору. Зміна тарифів відбувається з моменту набуття винності відповідного рішення такого уповноваженого органу.

Пунктом 4.2 договору зазначено, що не пізніше 15 числа розрахункового місяця ббонент зобов`язаний здійснити попередню оплату послуг за розрахунковий місяць в сумі рівної 50% розміру оплати послуг, виходячи із місячних норм споживання абонентом води питної і норм прийняття від абонента стічних вод.

До 3 числа місяця, наступного за розрахунковим місяцем, абонент надає водоканалу звіт про показники приладів і засобів обліку розрахункового місяця за формою, визначеною в додатках: для водолічильників - додаток №6 до договору; для електричних приладів і засобів обліку (ультразвукових, електромагнітних, інше) - додаток №7 до договору. У разі ненадання звіту про показники приладів і засобів обліку у встановленому цим пунктом строки, обсяги послуг визначаються відповідно до п.п. б) п. 3.11 договору ( п. 4.3 договору).

Умовами п. 4.4 договору визначено, що з даних звітів про контрольнів показники приладів і засобів обліку розрахункового місяця, наданих абонентом водоканалі ( п. 4.3 договору), а також актів обстежень, водоканал визначає об`єм наданих абоненту послуг за розрахунковий місяць, розмір плати за скид понаднормативних забруднень та розмір оплати послуг за цей розрахунковий місяць та надає абоненту, не пізніше 10 числа місяця, наступного за розрахунковим місяцем, два примірники акта-рахунку приймання наданих послуг, підписаних уповноваженою особою та скріплених печаткою водоканала. Абонент зобов`язаний самостійно отримувати від водоканалу два примірника актів рахунків приймання наданих послуг.

Відповідно до п. 4.8 договору, остаточний розрахунок по оплаті послуг за розрахунковий місяць повинен бути проведений абонентом шляхом перерахування грошей на банківський рахунок водоканала не пізніше 15 числа місяця наступного за розрахунковим місяцем, відповідно до акт-рахунку приймання наданих послуг з урахуванням здійснених оплат протягом розрахункового місяця та нарахувань згідно умов договору.

Відповідно до пункту 4.10 договору, величина плати за скид стічних вод у систему водовідведення водоканалу з понаднормативними забрудненнями розраховується згідно Інструкції №37; така оплата здійснюється абонентом не пізніше 10 днів з дати отримання листа-повідомлення та рахунку.

Відповідно до п. 9.1 договору, даний договір набирає чинності з моменту підписання сторонами та скріплення печатками, і в частині надання послуг діє до 26.08.2018 року, а в частині їх оплати - до повного виконання.

Усі правовідносини, що виникають з договору та не врегульовані ним, регламентуються відповідними нормами законодавства України, зокрема, Правилами №190, Інструкцією №37, Правилами №37 тощо, а також застосовуваними до таких правовідносин звичаями ділового обороту на підставі принципів добросовісності, розумності та справедливості (п. 9.2 договору).

На виконання умов договору Відповідачу надано послуги з водопостачання та водовідведення, що підтверджується актами-рахунками приймання наданих послуг: №115880 від 26.12.2019 на суму 11 461,18 грн., №6219 від 28.01.2020 на суму 11 590,37 грн., №16579 від 28.02.2020 на суму 7 474,68 грн., №24261 від 27.03.2020 на суму 9 392,22 грн., №48375 від 22.06.2020 на суму 1 006,74 грн. (а.с.73-77).

В порушення умов договору, зобов`язання щодо своєчасної оплати наданих послуг відповідач не виконав, у зв`язку із чим утворилась заборгованість за послуги водопостачання та водовідведення в розмірі 40 922,02 грн.

Згідно із ч. 1 ст. 901 Цивільного кодексу України за договором про надання послуг одна сторона (виконавець) зобов`язується за завданням другої сторони (замовника) надати послугу, яка споживається в процесі вчинення певної дії або здійснення певної діяльності, а замовник зобов`язується оплатити виконавцеві зазначену послугу, якщо інше не встановлено договором.

Якщо договором передбачено надання послуг за плату, замовник зобов`язаний оплатити надану йому послугу в розмірі, у строки та в порядку, що встановлені договором (ч. 1 ст. 903 Цивільного кодексу України).

Статтею 22 Закону України "Про питну воду та питне водопостачання" встановлено, що споживачі питної води зобов`язані, зокрема, своєчасно вносити плату за використану питну воду відповідно до встановлених тарифів на послуги централізованого водопостачання і водовідведення.

Згідно з приписами ст. 193 Господарського кодексу України та ст. ст. 525, 526 Цивільного кодексу України цивільні та господарські зобов`язання мають бути виконані належним чином відповідно до закону та договору. Одностороння відмова від зобов`язання або одностороння зміна його умов не допускається, якщо інше не встановлено договором або законом.

Відповідно до ст. 629 Цивільного кодексу України, договір є обов`язковим для виконання сторонами.

Якщо у зобов`язанні встановлений строк (термін) його виконання, то воно підлягає виконанню у цей строк (термін) (стаття 530 Цивільного кодексу України).

Доказів сплати відповідачем вказаної заборгованості суду не надано.

Враховуючи викладене, вимоги позивача щодо стягнення заборгованості за водопостачання та водовідведення у розмірі 40 922,02 грн. є обґрунтованими та підлягають задоволенню.

Щодо заявлених позивачем вимог про стягнення заборгованості за скид стічних вод з понаднормативним забрудненням у розмірі 115 078, 57 грн. суд зазначає наступне.

Відповідно до пункту 7.1 Правил, приймання стічних вод підприємств у комунальні та відомчі системи каналізації м. Дніпропетровська, затверджених рішенням міської ради № 129 від 19.02.2015 року (далі-Правила) https://vodokanal.dp.ua/inf/pravila_skidu_new_2015.pdf, підприємства зобов`язані здійснювати контроль за кількістю та якістю стічних вод, які вони скидають до системи міської каналізації. Перелік забруднень, на наявність яких провадиться аналіз, та періодичність контролю встановлюються водоканалом.

Пунктом 7.7 Правил, підприємства, які скидають стічні води до міської каналізації, повинні забезпечити можливості проведення водоканалом у будь-який час доби контроль за скидом стічних вод, включаючи надання необхідних відомостей та документів.

Згідно пунктів 7.8, 7.9. Правил, водоканал здійснює контроль за якістю стічних вод, що скидають підприємства згідно плану - графіка, затвердженого керівником Водоканалу. Для визначення вмісту забруднень у своїх стічних водах підприємства можуть використовувати як дані лабораторії Водоканалу, так і результати вибіркового контролю, виконаного іншими лабораторіями, атестованими у даній галузі. Надалі ці результати підприємства можуть використовувати для з`ясування причин надходження забруднень у міські каналізаційні мережі та усунення порушень.

При відборі проб на випусках стічних вод підприємство повинно забезпечити присутність своїх представників: відповідальну особу за стан каналізаційних мереж, слюсаря для відкриття кришки колодязя та інших. 3 метою контролю якості стічних вод підприємств Водоканал здійснює відбір разових (контрольних) проб. Ці проби характеризують склад та властивості стічних вод і відповідність фактичних концентрі цій забруднюючих речовин допустимим. Виявлені в цих пробах перевищення ДК забруднюючих речовин у стічних водах є підставою для нарахування плати за скид понаднормативних забруднень. (п.п. 7.10, 7.11. Правил)

Пунктом 7.12 Правил передбачено, що відбір разових проб стічних вод підприємств виконується представниками Водоканалу, що фіксується у актах (Додатки 3, 5), які підписують як представник Водоканалу, так і представник підприємства. В акт відбору проб (додаток 5) обов`язково заносяться дані про попередню обробку проби (консервування). Акти складаються у двох примірниках - для Водоканалу та підприємства. Обов`язково робиться примітка про отримання підприємством свого екземпляра акту. У разі відмові підписати акт представником підприємства останній підписується представниками Водоканалу із зазначенням прізвища представника підприємства, який відмовився підписати акт. Такий акт має юридичну силу і є підставою для нарахування плати за скид понаднормативних забруднень (у разі виявлення перевищення ДК).

Відповідно до пункту 3.18. Договору та п. 7.6 Правил, для визначення вмісту забруднень у стічних водах Підприємств використовуються як дані лабораторії Водоканалу, так і результати вибіркового контролю, виконаного лабораторіями місцевих органів Держсанепіднагляду, охорони навколишнього природного середовища або іншими лабораторіями, акредитованими у даній галузі акредитації.

23.06.2016 представниками позивача з метою здійснення контролю якості стічних вод здійснено відбір проб стічних вод на об`єкті водокористування ТОВ "Хімпобутсервіс" за адресою: вул. Метробудівська, 1, про що складено акти відбору стічних вод (а.с. 62 - 63). Відбір проб здійснено з контрольного колодязя - проба № 1.

За результатами проведеного аналізу проб, відібраних 23.06.16, які оформлені Протоколом вимірювань показників складу та властивостей стічних вод (а.с. 60-61), встановлено перевищення допустимої концентрації забруднюючих речовин по сухому залишку, хлориди залізо, ХСК і БСК5.

29.11.2016 представниками позивача з метою здійснення контролю якості стічних вод здійснено відбір проб стічних вод на об`єкті водокористування ТОВ "Хімпобутсервіс" за адресою: вул. Метробудівська, 1, про що складено акти відбору стічних вод (а.с. 53 - 54). Відбір проб здійснено з контрольного колодязя - проба № 4.

За результатами проведеного аналізу проб, відібраних 29.11.16, які оформлені Протоколом вимірювань показників складу та властивостей стічних вод (а.с. 51 - 52), встановлено перевищення допустимої концентрації забруднюючих речовин по завислим речовинам, сухому залишку, хлоридам, ХСК та БСК5.

12.09.2017 представниками позивача з метою здійснення контролю якості стічних вод прибули на об`єкт водокористування ТОВ "Хімпобутсервіс" за адресою: вул. Метробудівська, 1. Відбір проб не здійснено у зв`язку з відмовою відповідача відкрити кришку люку та надати доступ до контрольного колодязя, про що складено акт про відмову підприємства виділити відповідального співробітника або створення перешкод представникам КП «Дніпроводоканал» при відборі проб та обстеженні мереж каналізації підприємства від 12.09.2017.

18.10.2017 представниками позивача з метою здійснення контролю якості стічних вод здійснено відбір проб стічних вод на об`єкті водокористування ТОВ "Хімпобутсервіс" за адресою: вул. Метробудівська, 1, про що складено акти відбору стічних вод (а.с. 43 - 44). Відбір проб здійснено з контрольного колодязя - проба №6.

За результатами проведеного аналізу проб, відібраних 18.10.17, які оформлені Протоколом вимірювань показників складу та властивостей стічних вод (а.с. 41-42), встановлено перевищення допустимої концентрації забруднюючих речовин по завислим речовинам, сухому залишку, хлоридам, сульфатам та БСК5.

21.08.2018 представниками позивача з метою здійснення контролю якості стічних вод здійснено відбір проб стічних вод на об`єкті водокористування ТОВ "Хімпобутсервіс" за адресою: вул. Метробудівська, 1, про що складено акти відбору стічних вод (а.с. 36 - 37). Відбір проб здійснено з контрольного колодязя - проба №6.

За результатами проведеного аналізу проб, відібраних 18.10.17, які оформлені Протоколом вимірювань показників складу та властивостей стічних вод (а.с. 34-35), встановлено перевищення допустимої концентрації забруднюючих речовин по сульфатам, залізу, АПАР та БСК5.

22.08.2018 представниками позивача з метою здійснення контролю якості стічних вод здійснено відбір проб стічних вод на об`єкті водокористування ТОВ "Хімпобутсервіс" за адресою: вул. Героїв Крут, 12 про що складено акти відбору стічних вод (а.с. 29 - 30). Відбір проб здійснено з контрольного колодязя - проба №6.

За результатами проведеного аналізу проб, відібраних 18.10.17, які оформлені Протоколом вимірювань показників складу та властивостей стічних вод (а.с. 27-28), встановлено перевищення допустимої концентрації забруднюючих речовин по сухому залишку, залізу, АПАР та БСК5.

04.07.2019 представниками позивача з метою здійснення контролю якості стічних вод прибули на об`єкт водокористування ТОВ "Хімпобутсервіс" за адресою: вул. Героїв Крут, 12. Відбір проб не здійснено у зв`язку з відмовою відповідача від виконання обов`язків за відсутності договірних відносин, про що складено акт про відмову підприємства виділити відповідального співробітника або створення перешкод представникам КП «Дніпроводоканал» при відборі проб та обстеженні мереж каналізації підприємства від 04.07.2019.

У зв`язку з виявленими порушенням, позивачем здійснено розрахунки величини плати за скид стічних вод з понаднормативними забрудненнями на загальну суму 115 078,57 грн.

Так, за даними відбору проб від 23.06.2016, у яких виявлено перевищення допустимої концентрації, позивачем здійснено нарахування за квітень, травень, червень 2016 на суму 7 970,51грн. та виставлено рахунок № 65779 від 31.07.2016 року.

За даними відбору проб від 29.11.2016, у яких виявлено перевищення допустимої концентрації, позивачем здійснено нарахування за вересень, жовтень, листопад 2016 на суму 28 215,26 грн. та виставлено відповідачу рахунок на сплату відповідної суму №9317 від 31.01.2017.

Також, за даними відбору проб від 18.10.2017, у яких виявлено перевищення допустимої концентрації, позивачем здійснено нарахування за серпень, вересень, жовтень 2017 на суму 44 940,05грн. та виставлено рахунок №102521 від 30.11.2017.

За даними відбору проб від 21.08.2018, у яких виявлено перевищення допустимої концентрації, позивачем здійснено нарахування за червень, липень, серпень 2018 на суму 17 174,74грн.

Також, за даними відбору проб від 22.08.2018, у яких виявлено перевищення допустимої концентрації, позивачем здійснено нарахування за серпень 2018 на суму 6 674,98грн.

На підставі розрахунків здійснених за результатами відбору проб 21-22.08.18 виставлено відповідачу рахунок на сплату відповідної суму №94698 від 31.10.2018 року.

Крім того, на підставі складеного позивачем акту від 12.09.2017 позивачем здійснено нарахування за вересень 2017 на суму 6 908,94 грн. та виставлено рахунок №94378 від 31.10.2017.

На підставі складеного позивачем акту від 04.07.2019 позивачем здійснено нарахування за липень 2019 на суму 3 194,10 грн. та виставлено рахунок №76284 від 31.08.2019

Зазначенні рахунки відповідачем оплачені не були, в зв`язку із чим, позивач звернувся до суду з вимогою про стягнення відповідних сум в примусовому порядку.

Пунктом 8.6 Правил, визначено, що плата за скид стічних вод з наднормовим забрудненням стягується за весь обсяг стічних вод, скинутих підприємством протягом місяця, в якому було зафіксовано перевищення допустимих концентрацій, а у випадку повторного встановлення факту перевищення допустимих концентрацій забруднюючих речовин - три календарних місяця (місяця, у якому відібрана проба і зафіксовано перевищення допустимих концентрацій, та двох попередніх).

У зв`язку з тим, що встановлене позивачем перевищення допустимої концентрації забруднюючих речовин є повторним враховуючи умови п. 8.6. Правил, позивачем обґрунтовано проведено розрахунок за вказаними фактами перевищення за три місяці:

- вересень, жовтень, листопад 2016;

- серпень, вересень, жовтень 2017;

- червень, липень, серпень 2018.

Суд звертає увагу на те, що позивачем не надано належних доказів повторного встановлення факту перевищення допустимих концентрацій забруднюючих речовин за результатами відбором проб від 23.06.2016, тому підстави для нарахування позивачем плати за три календарні місяці відсутні.

Враховуючи умови п.8.6 Правил, судом здійснено перерахунок плати за скид стічних вод з наднормовим забрудненням з врахуванням визначених позивачем обсягів стічних вод, скинутих підприємством протягом червня 2016 (об`єм стічних вод 342,0 м 3 , данні з розрахунку позивача а.с. 58), в якому зафіксовано перевищення допустимих концентрацій за даними відбором проб від 23.06.2016 та встановлено, що плата за скид стічних вод з наднормовим забрудненням має складати 3 328,34 грн. з ПДВ (342,0 Х ( 2,83 Х 2,8643)) = 2773,62грн. в тому числі ПДВ 554,72грн.

Пунктом 7.13 Правил, визначено, що при відмові підприємства виділити відповідну особу для відбору проб, зволіканні з допуском представника водоканалу на його територію (більш ніж 30 хвилин після його прибуття) або створення перешкод у відборі проб і обстеженні мереж каналізації водоканал виставляє підприємству рахунок за понаднормативний скид забруднень з коефіцієнтом кратності КК=5 за розрахунковий місяць, у якому було вчинене дане порушення.

За наявності факту правопорушення визначеного умовами п.7.13 Правил, позивачем обґрунтовано проведено розрахунок за понаднормативний скид забруднень з коефіцієнтом кратності КК=5 за розрахункові місяці в яких вчинено правопорушення: вересень 2017, липень 2019.

Таким чином, обґрунтованою та доведеною матеріалами справи є заборгованість відповідача з оплати за скид стічних вод з понаднормативними забрудненнями в розмірі 110 436,41грн.

Відповідно до п. 3 частини першої ст. 44 Водного кодексу України, водокористувачі зобов`язані дотримувати встановлених нормативів гранично допустимого скидання забруднюючих речовин та встановлених лімітів забору води, лімітів використання води та лімітів скидання забруднюючих речовин, а також санітарних та інших вимог щодо впорядкування своєї території.

Згідно з п.п. 2.1.3. та 2.4.5. Правил, водоканали мають право пред`являти підприємствам у встановленому порядку рахунки за скид понаднормативних забруднень із застосуванням нормативу плати за очищення та коефіцієнту кратності, який враховує рівень небезпеки скинутих забруднені при порушенні Правил приймання.

З огляду на встановлені судом обставин, враховуючи приписи чинного законодавства, а також умови укладеного сторонами договору, суд приходить до висновку щодо обґрунтованості пред`явлення до сплати суми: за скид стічних вод з понаднормовим забрудненням у розмірі 110 436,41 грн. за послуги водопостачання та водовідведення у розмірі 40 922,02 грн, в зв`язку із чим, позов підлягає задоволенню у вказаній частині. В решті позовних вимог слід відмовити.

Відповідно до статті 129 ГПК України, витрати зі сплати судового збору покладаються на сторони пропорційно розміру задоволених вимог.

Суд звертає увагу на те, що за подання позовної заяви до суду позивачем сплачений судовий збір у більшому розмірі ніж встановлено Закону України Про судовий збір , сума переплати становить 1 864,00 грн.

Згідно ст. 7 Закону України Про судовий збір сплачена сума судового збору повертається за клопотанням особи, яка його сплатила за ухвалою суду в разі, зокрема, внесення судового збору в більшому розмірі, ніж встановлено законом.

Керуючись ст.ст. 2, 8, 46, 73, 74, 76-79, 86, 91, 129, 233, 238, 240, 241 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд,

ВИРІШИВ:

Позов задовольнити частково.

Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю "Хімпобутсервіс" (49005, м. Дніпро, вул. Героїв Крут, 12, ЄДРПОУ 30173279) на користь Комунального підприємства "ДНІПРОВОДОКАНАЛ" Дніпровської міської ради (49101, м. Дніпро, вул. Троїцька, 21-А, ЄДРПОУ 03341305) 110 436,41 грн. заборгованість за перевищення допустимих концентрацій забруднюючих речовин, 40 922,02 грн. заборгованість за послуги водопостачання та водовідведення, 2 270,37 грн. витрати зі сплати судового збору.

Наказ видати після набрання рішенням законної сили.

В решті позову відмовити.

Рішення набирає законної сили у відповідності до ст. 241 ГПК України та може бути оскаржено до суду апеляційної інстанції протягом двадцяти днів з дня складення повного судового рішення.

Повне рішення складено 11.11.2020

Суддя О.В. Ліпинський

Дата ухвалення рішення11.11.2020
Оприлюднено13.11.2020
Номер документу92769183
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —904/4984/20

Постанова від 04.03.2021

Господарське

Центральний апеляційний господарський суд

Кощеєв Ігор Михайлович

Ухвала від 04.01.2021

Господарське

Центральний апеляційний господарський суд

Кощеєв Ігор Михайлович

Судовий наказ від 02.12.2020

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Бондарєв Едуард Миколайович

Рішення від 11.11.2020

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Ліпинський Олександр Вікторович

Ухвала від 14.09.2020

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Ліпинський Олександр Вікторович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні