Ухвала
від 11.11.2020 по справі 909/1005/20
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 909/1005/20

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

11.11.2020 м. Івано-Франківськ

Господарський суд Івано-Франківської області у складі судді Шкіндер П. А.

розглянувши матеріали справи

за позовом: Комунальне підприємство "Івано-Франківськводоекотехпром", вул. Ботанічна, буд.2,м. Івано-Франківськ,76011

до відповідача: Об"єднання співвласників багатоквартирного будинку "Галицький двір" вул. Галицька, буд. 34 А,м. Івано-Франківськ,76019

про стягнення заборгованості в сумі 52 448 грн 14 к.

ВСТАНОВИВ

Комунальне підприємство "Івано-Франківськводоекотехпром" звернулjся до Господарського суду Івано-Франківської області з позовом до Об"єднання співвласників багатоквартирного будинку "Галицький двір" про стягнення 52448,14грн. заборгованості за неналежне виконання договору № 3038 віл 20.01.2010року у період з 26.03.2019 по 20.10.2020р.

Позовна заява відповідає вимогам, встановленим статтею 162 Господарського процесуального кодексу України (далі - ГПК України), підстави для залишення її без руху, повернення або відмови у відкритті провадження у справі, передбачені статтями 174-175 ГПК України, відсутні.

У позовній заяві міститься клопотання про розгляд справи за правилами спрощеного провадження.

Дане клопотання підлягає до задоволення, виходячи з наступного.

На підставі ч. 1 ст. 249 ГПК України клопотання позивача про розгляд справи в порядку спрощеного позовного провадження подається у письмовій формі одночасно з поданням позовної заяви або може міститися у ній.

Згідно з ч. 1 ст. 247 ГПК України у порядку спрощеного позовного провадження розглядаються малозначні справи.

Відповідно до п. 1, 2 ч. 5 ст. 12 ГПК України малозначними справами є справи, у яких ціна позову не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб; справи незначної складності, визнані судом малозначними, крім справ, які підлягають розгляду лише за правилами загального позовного провадження, та справ, ціна позову в яких перевищує п`ятсот розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Згідно з положеннями ч. 3 ст. 12 ГПК України спрощене позовне провадження призначене для розгляду малозначних справ, справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи.

За правилами ст. 250 ГПК України питання про розгляд справи у порядку спрощеного позовного провадження суд вирішує в ухвалі про відкриття провадження у справі.

Згідно з ч. ч. 1, 2, 5, 8 ст. 252 ГПК України розгляд справи у порядку спрощеного позовного провадження здійснюється судом за правилами, встановленими цим Кодексом для розгляду справи в порядку загального позовного провадження, з особливостями, визначеними у цій главі.

Розгляд справи по суті в порядку спрощеного провадження починається з відкриття першого судового засідання або через тридцять днів з дня відкриття провадження у справі, якщо судове засідання не проводиться.

Суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої із сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

При розгляді справи у порядку спрощеного провадження суд досліджує докази і письмові пояснення, викладені у заяві по суті справи, а у випадку розгляду справи з повідомленням (викликом) учасників справи - також заслуховує їх усні пояснення. Судові дебати не проводяться.

Згідно з ч. 4 ст. 176 ГПК України якщо суд в ухвалі про відкриття провадження у справі за результатами розгляду відповідного клопотання позивача вирішує розглядати справу за правилами спрощеного позовного провадження, суд визначає строк відповідачу для подання заяви з запереченням проти розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження, який не може бути меншим п`яти днів з дня вручення ухвали.

З огляду на малозначність справи в розумінні ч. 5 ст. 12 ГПК України, враховуючи характер спірних правовідносин та предмет доказування, справа підлягає розгляду за правилами спрощеного позовного провадження на підставі ч. 1 ст. 247 ГПК України.

Суд вважає за необхідне здійснювати розгляд даної справи в судовому засіданні з повідомленням сторін.

Керуючись статтями 12, 176, 234, 247, 250- 252 ГПК України,

УХВАЛИВ:

1. Відкрити провадження у справі № 909/1005/20

2. Задовольнити клопотання позивача про розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження.

3. Справу розглядати за правилами спрощеного позовного провадження.

4. Розгляд справи по суті призначити у судовому засіданні на 08.12.2020 о 10:50.

Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду Івано-Франківської області за адресою: вул. Грушевського, 32, м. Івано-Франківськ, 76018, зал судових засідань № 6.

5. Відповідачу - в порядку статей 165, 250, 251 Господарського процесуального кодексу України, надати суду протягом 15 (п`ятнадцяти) календарних днів з дня вручення цієї ухвали заяву із запереченням щодо розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження; відзив на позовну заяву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову; копію відзиву та доданих до нього документів надіслати позивачу, докази чого надати суду.

6. Позивачу - в порядку статей 166, 251 Господарського процесуального кодексу України, протягом 5 (п`яти) календарних днів з дня отримання відзиву на позов подати суду відповідь на відзив, копію відповіді надіслати відповідачу, докази чого надати суду.

7. Відповідачу - в порядку статей 167, 251 Господарського процесуального кодексу України, протягом 5 (п`яти) календарних днів з дня отримання відповіді на відзив подати суду заперечення, копію заперечення надіслати позивачу, докази чого надати суду.

8. Суд звертає увагу, що повноваження представників сторін, підтверджуються документами визначеними статтею 60 Господарського процесуального кодексу України.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі «Судова влада України» , за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі: http://court.gov.ua/fair/sud5010/Веб-адреса Єдиного державного реєстру судових рішень: http://reyestr.court.gov.ua/Веб-адреса Господарського суду Івано-Франківської області: http://if.arbitr.gov.ua/sud5010/e-mail суду: inbox@if.arbitr.gov.ua. Інформація за тел.: (0342) 55-94-88

Звернути увагу, що учасники справи можуть отримувати процесуальні документи в електронному вигляді. Для цього необхідно зареєструватись в системі, розміщеній на офіційному веб-порталі "Судова влада України" (https://e-court.mail.gov.ua/?_task=login&_action=plugin.registration_rules) та подати до суду заявку для отримання процесуальних документів в електронному вигляді.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

Суддя Шкіндер П.А.

СудГосподарський суд Івано-Франківської області
Дата ухвалення рішення11.11.2020
Оприлюднено13.11.2020
Номер документу92769656
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —909/1005/20

Рішення від 29.12.2020

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Шкіндер П. А.

Ухвала від 08.12.2020

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Шкіндер П. А.

Ухвала від 08.12.2020

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Шкіндер П. А.

Ухвала від 11.11.2020

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Шкіндер П. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні