Ухвала
від 10.11.2020 по справі 160/14856/20
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

10 листопада 2020 року Справа № 160/14856/20 Суддя Дніпропетровського окружного адміністративного суду Олійник В.М., розглянувши позовну заяву кандидата у депутати Кам`янської міської ради Кам`янського району Дніпропетровської області, включеного до єдиного виборчого та територіального виборчого списків виборчого округу №6 від ПП Всеукраїнського об`єднання "Батьківщина" Голосного Максима Ігоревича до Кам`янської міської територіальної виборчої комісії Кам`янського району Дніпропетровської області про визнання протиправним та скасування постанови,-

ВСТАНОВИВ:

10 листопада 2020 року о 16 годині 15 хвилин кандидат у депутати Кам`янської міської ради Кам`янського району Дніпропетровської області, включений до єдиного виборчого та територіального виборчого списків виборчого округу №6 від ПП Всеукраїнського об`єднання "Батьківщина" ОСОБА_1 звернувся до Дніпропетровського окружного адміністративного суду із позовною заявою до Кам`янської міської територіальної виборчої комісії Кам`янського району Дніпропетровської області, в якій просить: визнати протиправним та скасувати рішення відповідача - Постанову Кам`янської міської територіальної виборчої комісії Кам`янського району Дніпропетровської області №193 від 06.11.2020 року 16 год. 15 хв. "Про встановлення результатів виборів Кам`янської міської ради Кам`янського району Дніпропетровської області в Єдиному багатомандатної виборчому окрузі та територіальних виборчих округах № 1-6".

Крім того, у позові позивачем заявлено клопотання щодо колегіального розгляду справи у відповідності до ч.2 ст.33 КАС України, зважаючи на категорію даної справи та її складність.

Відповідно до частин 1 та 2 ст.33 КАС України, адміністративні справи, предметом оскарження в яких є рішення, дії чи бездіяльність Кабінету Міністрів України, Національного банку України, окружної виборчої комісії (окружної комісії з референдуму), розглядаються і вирішуються в адміністративному суді першої інстанції колегією у складі трьох суддів.

Будь-яку справу, що відноситься до юрисдикції суду першої інстанції, залежно від категорії і складності справи, може бути розглянуто колегіально у складі трьох суддів, крім справ, які розглядаються в порядку спрощеного позовного провадження. Питання про призначення колегіального розгляду вирішується до закінчення підготовчого засідання у справі (до початку розгляду справи, якщо підготовче засідання не проводиться) суддею, який розглядає справу, за власною ініціативою або за клопотанням учасника справи, про що постановляється відповідна ухвала.

Враховуючи категорію справи, а також відсутність імперативної норми щодо обов`язковості розгляду справ вказаної категорії колегією у складі трьох суддів, суд не вбачає підстав для задоволення клопотання про колегіальний розгляд справи.

Також із матеріалів адміністративного позову вбачається, що позивач посилається як на підставу визнання протиправним та скасування оскаржуваного рішення відповідача, на факт відсутності належної реєстрації Дніпропетровської обласної територіальної організації політичної партії "БДЖОЛА".

Відповідно до ч. 2 ст. 49 Кодексу адміністративного судочинства України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов`язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. Вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку.

Згідно ч. 5 ст. 49 Кодексу адміністративного судочинства України про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі. Ухвала за наслідками розгляду питання про вступ у справу третіх осіб окремо не оскаржується. Заперечення проти такої ухвали може бути включено до апеляційної чи касаційної скарги на рішення суду, прийняте за результатами розгляду справи.

Враховуючи, що рішення у даній справі може вплинути на права та обов`язки Дніпропетровської обласної територіальної організації політичної партії "БДЖОЛА", суд приходить до висновку про необхідність залучення Дніпропетровської обласної територіальної організації політичної партії "БДЖОЛА" до участі у даній справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійник вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача.

З матеріалів позову порушень строків, передбачених частиною 6 статті 273 Кодексу адміністративного судочинства України, не вбачається.

Згідно частин 1,2 ст.270 Кодексу адміністративного судочинства України на обчислення строків, встановлених статтями 273-277, 280-283 цього Кодексу, не поширюються правила частин другої - десятої статті 120 цього Кодексу.

Строки, встановлені у справах, визначених цією статтею, обчислюються календарними днями і годинами.

Керуючись статтями 160,161,171,270,273 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя, -

УХВАЛИВ:

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження в адміністративній справі №160/14856/20 за позовом кандидата у депутати Кам`янської міської ради Кам`янського району Дніпропетровської області, включеного до єдиного виборчого та територіального виборчого списків виборчого округу №6 від ПП Всеукраїнського об`єднання "Батьківщина" ОСОБА_1 (код РНОКПП НОМЕР_1 , місцезнаходження: вул.Шевченка, буд.51, село Єлизаветівка, Петриківський район, Дніпропетровська область, 51831) до Кам`янської міської територіальної виборчої комісії Кам`янського району Дніпропетровської області (код ЄДРПОУ 43765962, місцезнаходження: майдан Петра Калнишевського, буд.2, каб.109, місто Кам`янське, Дніпропетровська область, 51931) про визнання протиправним та скасування рішення, зобов`язання вчинити певні дії.

Справа буде слухатись за правилами загального позовного провадження.

Підготовче засідання призначити на 11 листопада 2020 року о 11:00.

Засідання відбудеться у приміщенні Дніпропетровського окружного адміністративного суду за адресою: м.Дніпро, вул. Академіка Янгеля, 4 зала судових засідань №4.

У задоволенні клопотання позивача про колегіальний розгляд справи відмовити.

Справу розглядатиме суддя Олійник В.М. одноособово.

Зобов`язати відповідача надати до суду наступні документи:

належним чином засвідчену копію Постанови Кам`янської міської територіальної виборчої комісії Кам`янського району Дніпропетровської області №193 від 06.11.2020 року 16 год. 15 хв. "Про встановлення результатів виборів Кам`янської міської ради Кам`янського району Дніпропетровської області в Єдиному багатомандатному виборчому окрузі та територіальних виборчих округах № 1-6" та документи, що стали підставою для її винесення.

Витребувані документи надати до Дніпропетровського окружного адміністративного суду у строк до 11 год. 00 хв. 11 листопада 2020 року.

Роз`яснити відповідачу право надіслати суду у строк до 11 год. 00 хв. 11 листопада 2020 року відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам статті 162 Кодексу адміністративного судочинства України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), що підтверджують заперечення проти позову.

Залучити до участі в адміністративній справі №160/14856/20 в якості третьої особи, яка не заявляє самостійник вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача - Дніпропетровську обласну територіальну організацію політичної партії "БДЖОЛА" (місцезнаходження: місто Дніпро, вул. Чкалова, 44, 49000).

Встановити третій особі строк до 11 год. 00 хв. 11 листопада 2020 року для надання пояснень щодо позову.

Відповідно до вимог ч.3 ст.162 Кодексу адміністративного судочинства України, одночасно з надісланням (наданням) пояснень до суду, копія пояснень та доданих до нього документів повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Копію ухвали та повістки надіслати особам, які беруть участь у справі, відповідачу та третій особі разом з ухвалою надіслати копію позовної заяви з додатками.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо адміністративної справи №160/14856/20 в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - http://adm.dp.court.gov.ua/sud0470/gromadyanam/csz/.

Відповідно до статті 256 Кодексу адміністративного судочинства України ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Суддя В.М. Олійник

СудДніпропетровський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення10.11.2020
Оприлюднено12.11.2020
Номер документу92778779
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —160/14856/20

Постанова від 15.11.2020

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Ясенова Т.І.

Ухвала від 12.11.2020

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Ясенова Т.І.

Ухвала від 12.11.2020

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Ясенова Т.І.

Рішення від 11.11.2020

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Олійник Віктор Миколайович

Ухвала від 10.11.2020

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Олійник Віктор Миколайович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні