Ухвала
від 11.11.2020 по справі 500/3507/20
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про залучення третьої особи до участі у справі

Справа № 500/3507/20

11 листопада 2020 рокум.Тернопіль Тернопільський окружний адміністративний суд, у складі головуючого судді Мандзія О.П., розглянувши у порядку письмового провадження заяву представника кандидата на посаду Бучацького міського голови Фреяка Віталія Йосифовича про вступ третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача, у справу за позовом Тернопільської обласної організації політичної партії "Довіра" до Бучацької міської територіальної виборчої комісії Чортківського району Тернопільської області про визнання протиправним та скасування протоколу від 04.11.2020 року та зобов`язання вчинити дії,

ВСТАНОВИВ:

09 листопада 2020 року Тернопільська обласна організація політичної партії "Довіра" звернулась до Тернопільського окружного адміністративного суду із позовною заявою до Бучацької міської територіальної виборчої комісії Чортківського району Тернопільської області, в якій просить:

визнати протиправним та скасувати протокол Бучацької міської територіальної виборчої комісії Чортківського району Тернопільської області про результати виборів депутатів Бучацької міської ради в єдиному багатомандатному виборчому окрузі;

зобов`язати Бучацьку міську територіальну виборчу комісію Чортківського району Тернопільської області встановити підсумки голосування з виборів депутатів Бучацької міської ради в єдиному багатомандатному виборчому окрузі без урахуванням голосів на виборчих дільницях №610133, №610150, №610152 та №610158, голосування на яких є недійсним.

Підставою для звернення позивача до суду стало те, що результати голосування з виборів депутатів Бучацької міської ради в єдиному багатомандатному виборчому окрузі затверджено оскаржуваним протоколом з урахування голосів виборців на виборчих дільницях, голосування не яких є недійсним, а тому, на думку позивача, підсумки голосування в межах єдиного багатомандатного виборчого округу повинні бути встановлені без урахування голосів виборців на виборчих дільницях, щодо яких прийнято рішення про визнання голосування на виборчій дільниці недійсним.

Ухвалою суду від 10 листопада 2020 прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження у справі, постановлено справу розглядати суддею одноособово за правилами §2 глави 11 "Розгляд окремих категорій термінових адміністративних справ" розділу ІІ Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України), призначено у справі судове засідання на 11 листопада 2020 року о 09:30 год.

На адресу суду 10 листопада 2020 року надійшла заява про вступ у справу третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача, кандидата на посаду Бучацького міського голови ОСОБА_1 .

У відповідності до частини другої статті 49 КАС України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов`язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. Вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку.

Позивач обрав спосіб захисту свого порушеного права, зокрема, шляхом звернення до суду з позовом про визнання протиправним та скасування протоколу Бучацької міської територіальної виборчої комісії Чортківського району Тернопільської області про результати голосування результати виборів депутатів Бучацької міської ради в єдиному багатомандатному виборчому окрузі від 04 листопада 2020 року.

Отже, оскільки судове рішення у даній справі може вплинути на права, свободи, інтереси або обов`язки особи, яка не є стороною у справі, - кандидата на посаду Бучацького міського голови ОСОБА_1 , суд приходить до висновку про необхідність його залучення в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на

На підставі викладеного, керуючись статтями 49, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

УХВАЛИВ:

Заяву представника кандидата на посаду Бучацького міського голови Фреяка Віталія Йосифовича про вступ третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача, у справу задовольнити.

Залучити в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача, кандидата на посаду Бучацького міського голови ОСОБА_1 до участі у справі за позовом Тернопільської обласної організації політичної партії "Довіра" до Бучацької міської територіальної виборчої комісії Чортківського району Тернопільської області про визнання протиправним та скасування протоколу від 04.11.2020 року та зобов`язання вчинити дії.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала окремо не оскаржується. Заперечення проти такої ухвали може бути включено до апеляційної скарги на рішення суду, прийняте за результатами розгляду справи.

Позивач: Тернопільська обласної організації політичної партії "Довіра" (47720, Тернопільська область, Тернопільський район, село Петриків, вулиця Зелена, будинок 15 А, код ЄДРПОУ 43743354).

Відповідач: Бучацька міська територіальна виборча комісія Чортківського району Тернопільської області (48400, Тернопільська область, Бучацький район, місто Бучач, майдан Волі, будинок 1, код ЄДРПОУ 43788086).

Повний текст ухвали складено 11 листопада 2020 року.

Головуючий суддя Мандзій О.П.

СудТернопільський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення11.11.2020
Оприлюднено12.11.2020
Номер документу92784197
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —500/3507/20

Постанова від 13.11.2020

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Гінда Оксана Миколаївна

Ухвала від 13.11.2020

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Гінда Оксана Миколаївна

Ухвала від 13.11.2020

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Гінда Оксана Миколаївна

Рішення від 11.11.2020

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Мандзій Олексій Петрович

Ухвала від 11.11.2020

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Мандзій Олексій Петрович

Ухвала від 10.11.2020

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Мандзій Олексій Петрович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні