Ухвала
від 12.11.2020 по справі 240/10836/20
ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

(про скасування заходів забезпечення позову)

12 листопада 2020 року м. Житомир справа № 240/10836/20

категорія 105000000

Житомирський окружний адміністративний суд у складі головуючої судді Єфіменко О.В., розглянувши у письмовому провадженні клопотання представника відповідача про скасування заходів забезпечення позову в адміністративній справі за позовом Дочірнього підприємство "Олевськторф" державного підприємства "Житомирторф" до Відділу примусового виконання рішень Управління забезпечення примусового виконання рішень у Житомирській області Центрально-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Хмельницький) про визнання протиправною та скасування постанови,

встановив:

Ухвалою судді Житомирського окружного адміністративного суду Нагірняком М.Ф. від 02.07.2020, яка набрала законної сили, заяву Дочірнього підприємства "Олевськторф" державного підприємства "Житомирторф" про забезпечення позову задоволено частково, вжито заходів забезпечення позову шляхом зупинення дії постанови державного виконавця відділу примусового виконання рішень Управління забезпечення примусового виконання рішення у Житомирській області Центрально-Західного МРУЮ Міністерства юстиції (м.Хмельницький) Дідківського А.С., від 16.06.2020, про арешт коштів боржника, винесену у виконавчому провадженні ВП № 34799997, роз`яснено заявнику про необхідність подачі позовної заяви протягом десяти днів з дня постановлення ухвали про забезпечення позову.

У встановлений судом строк, Дочірне підприємство "Олевськторф" Державного підприємства "Житомирторф" звернулося до суду із позовом до Відділу примусового виконання рішень Управління забезпечення примусового виконання рішень у Житомирській області Центрально-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Хмельницький) про визнання протиправною та скасування постанови.

За результатами розгляду спірних правовідносин, рішенням суду від 25.09.2020 у задоволенні адміністративного позову Дочірнього підприємства "Олевськторф" Державного підприємства "Житомирторф" до Відділу примусового виконання рішень Управління забезпечення примусового виконання рішень у Житомирській області Центрально-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Хмельницький) про визнання протиправною та скасування постанови - відмовлено.

Апеляційна справа на рішення не надходила, рішення набрало законної сили - 27.10.2020.

06.11.2020 до суду надійшло клопотання Відділу примусового виконання рішень Управління забезпечення примусового виконання рішень у Житомирській області Центрально-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Хмельницький) про скасування заходів забезпечення позову №3.3/30807 від 05.11.2020, в якій представник заявника просить скасувати заходи забезпечення позову вжиті ухвалою Житомирського окружного адміністративного суду від 03.07.2020 по справі №240/8/20.

Клопотання призначено до розгляду на 10.11.2020.

Представник позивача, належним чином повідомлений про дату, час та місце судового розгляду клопотання (а.с.124) до суду не з`явився, про причини неявки суд не повідомив.

Представник заявника (відповідача) у судовому засіданні просив заявлене клопотання задовольнити у зв`язку із набранням законної сили рішенням.

Ухвалою суду, прийнятою без виходу до нарадчої кімнати, занесеною секретарем судового засідання до протоколу судового засідання від 10.11.2020 подальший розгляд клопотання постановлено здійснювати у порядку письмового провадження.

Розглянувши клопотання про скасування заходів забезпечення позову суд дійшов наступних висновків.

Відповідно до ч.ч.1-3 ст.157 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) суд може скасувати заходи забезпечення позову з власної ініціативи або за вмотивованим клопотанням учасника справи.

Клопотання про скасування заходів забезпечення позову розглядається в судовому засіданні не пізніше п`яти днів з дня надходження його до суду.

За результатами розгляду клопотання про скасування заходів забезпечення позову, вжитих судом, постановляється ухвала.

У випадку залишення позову без розгляду, закриття провадження у справі або у випадку ухвалення рішення щодо відмови у задоволенні позову заходи забезпечення позову зберігають свою дію до набрання законної сили відповідним судовим рішенням (ч.6 ст.157 КАС України).

Згідно з п.4 ст.157 КАС України, ухвала про скасування заходів забезпечення позову або про відмову у скасуванні забезпечення позову може бути оскаржена.

Відтак, однією із підстав для скасування заходів забезпечення позову є набрання законної сили рішенням, так як заходи забезпечення позову зберігають свою дію лише до набрання законної сили відповідним судовим рішенням.

Як вже зазначалося, позивач у строк передбачений положеннями КАС України не скористався своїм правом на апеляційне оскарження рішення суду від 25.09.2020, а тому таке рішення набрало законної сили, що у свою чергу є підставою для задоволення заяви представника заявника (відповідача) про скасування заходів забезпечення позову.

Керуючись статтями 154, 157, 243, 248, 256 КАС України, суд, -

ухвалив:

Клопотання представника Відділу примусового виконання рішень Управління забезпечення примусового виконання рішень у Житомирській області Центрально-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Хмельницький) про скасування заходів забезпечення позову - задовольнити .

Скасувати заходи забезпечення позову вжиті ухвалою Житомирського окружного адміністративного суду від 02.07.2020.

Ухвала суду може бути оскаржена до Сьомого апеляційного адміністративного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення за правилами, встановленими статтями 293-297 Кодексу адміністративного судочинства України, з урахуванням приписів пп. 15.5 п. 15 Розділу VII Перехідні положення Кодексу адміністративного судочинства України з моменту її підписання суддею.

Оскарження ухвали про скасування забезпечення позову зупиняє виконання цієї ухвали.

Невідкладно після набрання законної сили надіслати примірник ухвали про скасування заходів забезпечення позову заявнику та всім особам, яких стосуються заходи забезпечення позову.

Суддя О.В. Єфіменко

СудЖитомирський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення12.11.2020
Оприлюднено13.11.2020
Номер документу92798241
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —240/10836/20

Ухвала від 12.11.2020

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Єфіменко Ольга Володимирівна

Рішення від 25.09.2020

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Єфіменко Ольга Володимирівна

Ухвала від 13.08.2020

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Єфіменко Ольга Володимирівна

Ухвала від 21.07.2020

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Єфіменко Ольга Володимирівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні