Ухвала
від 11.11.2020 по справі 280/1881/20
ТРЕТІЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ТРЕТІЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

11 листопада 2020 року м. Дніпросправа № 280/1881/20

Третій апеляційний адміністративний суд

у складі колегії суддів: головуючого - судді Чередниченка В.Є. (доповідач),

суддів: Іванова С.М., Панченко О.М.,

розглянувши питання щодо вирішення заяви комунального некомерційного підприємства Бердянський центр первинної медико-санітарної допомоги Бердянської міської ради про розгляд у судовому засіданні справи за апеляційною скаргою на рішення Запорізького окружного адміністративного суду від 10 серпня 2020 року у справі №280/1881/20 за позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Запорізькій області до комунального некомерційного підприємства Бердянський центр первинної медико-санітарної допомоги Бердянської міської ради про застосування заходів реагування,-

встановиВ:

Ухвалою Третього апеляційного адміністративного суду від 30 вересня 2020 року призначено розгляд справ №280/1881/20 в порядку письмового провадження за наявними у справі матеріалами.

При цьому, скаржника повідомлено про те, що письмове провадження буде здійснено у відсутності сторін та їх представників.

Копію вищезазначеної ухвали скаржником отримано 09 жовтня 2020 року, що підтверджується повідомленням про вручення поштового відправлення наявного в матеріалах справи.

13 жовтня 2020 року на електронну пошту суду надійшла сканкопія заяви комунального некомерційного підприємства Бердянський центр первинної медико-санітарної допомоги Бердянської міської ради про розгляд справи №280/1881/20 у судовому засіданні.

Відповідно до ч. ч. 2, 3 ст. 166 КАС України заяви, клопотання і заперечення подаються в письмовій або усній формі. У випадках, визначених цим Кодексом, заяви і клопотання подаються тільки в письмовій формі.

Заяви, клопотання і заперечення подаються та розглядаються в порядку, встановленому цим Кодексом. У випадках, коли цим Кодексом такий порядок не встановлений, він встановлюється судом.

Частиною третьою статті 3 КАС України передбачено, що провадження в адміністративних справах здійснюється відповідно до закону, чинного на час вчинення окремої процесуальної дії, розгляду і вирішення справи.

Водночас згідно з частинами сьомою, восьмою статті 44 КАС України документи (в тому числі процесуальні документи, письмові та електронні докази тощо) можуть подаватися до суду, а процесуальні дії вчинятися учасниками справи в електронній формі з використанням Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи, за винятком випадків, визначених цим Кодексом.

Процесуальні документи в електронній формі мають подаватися учасниками справи до суду з використанням Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи шляхом заповнення форм процесуальних документів відповідно до Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему.

Якщо документи подаються учасниками справи до суду або надсилаються іншим учасникам справи в електронній формі, такі документи скріплюються електронним цифровим підписом учасника справи (його представника). Якщо документи подаються учасниками справи до суду або надсилаються іншим учасникам справи в паперовій формі, такі документи скріплюються власноручним підписом учасника справи (його представника).

Як вбачається із сканкопії заяви комунального некомерційного підприємства Бердянський центр первинної медико-санітарної допомоги Бердянської міської ради про розгляд справи №280/1881/20 у судовому засіданні вона не скріплена електронним цифровим підписом. При цьому, цей документ не сформовано в системі Електронний суд.

Приписи ч. 1 ст. 167 КАС України визначають, що будь-яка письмова заява, клопотання, заперечення повинні містити, зокрема, перелік документів та інших доказів (за наявності), що додаються до заяви (клопотання, заперечення); інші відомості, які вимагаються цим Кодексом.

При цьому, за правилами ч. 2 ст. 167 КАС України якщо заяву (клопотання, заперечення) подано без додержання вимог частини першої цієї статті і ці недоліки не дають можливості її розглянути, або якщо вона є очевидно безпідставною та необґрунтованою, суд повертає таку заяву (клопотання, заперечення) заявнику без розгляду.

З огляду на викладені вище обставини, суд приходить до висновку про існування об`єктивних перешкод, які унеможливлюють розгляд заяви комунального некомерційного підприємства Бердянський центр первинної медико-санітарної допомоги Бердянської міської ради про розгляд справи №280/1881/20 у судовому засіданні в установлений процесуальним порядком спосіб, оскільки вона не підписано особою, яка її подала, а тому вважає за необхідне повернути подану заяву без розгляду.

Керуючись ст. ст. 44, 167КАС України, суд, -

УХВАЛИВ :

Заяву комунального некомерційного підприємства Бердянський центр первинної медико-санітарної допомоги Бердянської міської ради про розгляд справи №280/1881/20 у судовому засіданні - повернути без розгляду.

Ухвала суду апеляційної інстанції набирає законної сили з моменту її підписання суддями та може бути оскаржена протягом тридцяти днів з дня складання повного судового рішення шляхом подачі касаційної скарги безпосередньо до Верховного Суду.

Повне судове рішення складено та підписано суддями 11 листопада 2020 року.

Головуючий - суддя В.Є. Чередниченко

суддя С.М. Іванов

суддя О.М. Панченко

Дата ухвалення рішення11.11.2020
Оприлюднено16.11.2020
Номер документу92808838
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —280/1881/20

Ухвала від 08.02.2021

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Єресько Л.О.

Ухвала від 28.12.2020

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Єресько Л.О.

Постанова від 11.11.2020

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Чередниченко В.Є.

Ухвала від 11.11.2020

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Чередниченко В.Є.

Ухвала від 30.09.2020

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Чередниченко В.Є.

Ухвала від 18.09.2020

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Чередниченко В.Є.

Ухвала від 15.09.2020

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Чередниченко В.Є.

Рішення від 10.08.2020

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Прасов Олександр Олександрович

Ухвала від 09.06.2020

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Прасов Олександр Олександрович

Ухвала від 21.04.2020

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Прасов Олександр Олександрович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні