Ухвала
від 09.11.2020 по справі 904/4495/20
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УКРАЇНА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Володимира Винниченка 1, м. Дніпро, 49027

E-mail: inbox@dp.arbitr.gov.ua, тел. (056) 377-18-49, fax (056) 377-38-63

УХВАЛА

за підсумками попереднього

судового засідання у справі про банкрутство

09.11.2020м. ДніпроСправа № 904/4495/20 За заявою Товариства з обмеженою відповідальністю "Агрофірма"Новатор", с. Діброва

до боржника Товариства з обмеженою відповідальністю "Агросфера ЛТД", м. Дніпро

про визнання банкрутом

Суддя Мартинюк С.В.

за участю секретаря судового засідання Сулима Д.В.

Представники:

Від ініціюючого кредитора: не з`явився;

Від боржника: не з`явився;

Від розпорядника майна: не з`явився.

ВСТАНОВИВ:

18.08.2020 Товариство з обмеженою відповідальністю "Агрофірма"Новатор" звернулось до Господарського суду Дніпропетровської області із заявою про порушення провадження у справі про банкрутство "Агросфера ЛТД", на підставі ст. 34 Кодексу України з процедур банкрутства.

18.08.2020 господарським судом здійснено запит на автоматичне визначення кандидатури арбітражного керуючого для призначення розпорядником майна.

Для виконання повноважень розпорядника майна у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Агросфера ЛТД" (49083, м. Дніпро, вул.Собінова, б. 1, кімн. 516, ідентифікаційний код 37213747) автоматизованою системою з числа осіб, внесених до Єдиного реєстру арбітражних керуючих України визначено наступні кандидатури:

1.Ревунков Віталій Михайлович

2.Мартиненко Наталія Михайлівна

3.Сокол Олексій Юрійович

Ухвалою Господарського суду Дніпропетровської області від 19.08.2020 прийнято заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Агрофірма"Новатор" про відкриття провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Агросфера ЛТД" (49083, м. Дніпро, вул. Собінова, б. 1, кімн. 516, ідентифікаційний код 37213747) до розгляду в підготовчому засіданні на 31.08.2020.

21.08.2020 до господарського суду від арбітражного керуючого Ревункова Віталія Михайловича надійшла заява про відмову від участі у справі.

21.08.2020 та 26.08.2020 до господарського суду від арбітражного керуючого Сокола Олексія Юрійовича надійшли заяви про неможливість участі арбітражного керуючого в якості розпорядника майна у справі №904/4495/20 про банкрутство ТОВ "Агросфера ЛТД".

25.08.2020 до суду надійшли відповідні документи:

- від арбітражного керуючого Мартиненко Наталії Михайлівни заява про відмову від участі у якості розпорядника майна;

- від арбітражного керуючого Черненченко Дениса Альбертовича заява на участі у справі про банкрутство;

- від боржника відзив на заяву про відкриття провадження у справі про банкрутство;

- від ініціюючого кредитора лист в якому на виконання ухвали Господарського суду Дніпропетровської області від 19.08.2020 повідомив про відсутність будь-яких спорів про право та просив судове засідання, призначене на 31.08.2020 провести без його участі;

- від арбітражного керуючого Вербицького Олексія Вікторовича надійшла заява на участі у справі про банкрутство.

Ухвалою Господарського суду Дніпропетровської області від 31.08.2020 відкрито провадження у справі №904/4495/20 за заявою Товариства з обмеженою відповідальністю "Агрофірма"Новатор" про визнання банкрутом ТОВ "Агросфера ЛТД" та призначено розпорядником майна ТОВ "Агросфера ЛТД"(49083, м. Дніпро, вул. Собінова, б. 1, кімн. 516, ідентифікаційний код 37213747)арбітражного керуючого Черненченко Дениса Альбертовича.

31.08.2020 на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України в мережі Інтернет Господарським судом Дніпропетровської області здійснено офіційне оприлюднення повідомлення про порушення провадження у справі про банкрутство ТОВ "Агросфера ЛТД".

22.10.2020 до господарського суду від розпорядника майна арбітражного керуючого Черненченка Д.А. надійшов звіт про результати розгляду грошових вимог та реєстр вимог кредиторів.

09.11.2020 до господарського суду від ініціюючого кредитора надійшло клопотання про проведення підготовчого судового засідання 09.11.2020 без його участі.

09.11.2020 до господарського суду від боржника надійшло клопотання про проведення підготовчого судового засідання 09.11.2020 без його участі.

09.11.2020 до господарського суду від розпорядника майна надійшло клопотання про проведення підготовчого судового засідання 09.11.2020 без його участі.

Відповідно до частини 2 статті 47 Кодексу України з процедур банкрутства у попередньому засіданні господарський суд розглядає всі вимоги кредиторів, що надійшли протягом строку, передбаченого частиною першою статті 45 цього Кодексу, у тому числі щодо яких були заперечення боржника або розпорядника майна.

Відповідно до частини 2 статті 47 Кодексу України з процедур банкрутства за результатами попереднього засідання господарський суд постановляє ухвалу, в якій зазначаються, зокрема, розмір та перелік усіх визнаних судом вимог кредиторів, що вносяться розпорядником майна до реєстру вимог кредиторів; розмір та перелік не визнаних судом вимог кредиторів.

Отже, незалежно від того чи визнані вимоги кредитора боржником разом з розпорядником майна, чи ні, чи були стосовно них рішення юрисдикційних органів, чи визнані вони в претензійному порядку, суд самостійно розглядає кожну заявлену грошову вимогу, перевіряє її відповідність чинному законодавству та визначає правомірність і обґрунтованість грошових вимог кредитора до боржника й за результатами такого розгляду визнає або відхиляє частково чи повністю грошові вимоги кредитора.

Згідно з пунктом 3 статті 59 Кодексу України з процедур банкрутства з метою виявлення кредиторів з вимогами за зобов`язаннями боржника, визнаного банкрутом, що виникли під час проведення процедур банкрутства, господарський суд здійснює офіційне оприлюднення повідомлення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури на офіційному веб-порталі судової влади України.

Розглянувши матеріали справи, судом встановлено наступне.

Конкурсні кредитори за вимогами, що виникли до дня відкриття провадження у справі про банкрутство, зобов`язані подати до господарського суду письмові заяви з вимогами до боржника, а також документи, що їх підтверджують, протягом 30 днів з дня офіційного оприлюднення оголошення про відкриття провадження у справі про банкрутство. Відлік строку на заявлення грошових вимог кредиторів до боржника починається з дня офіційного оприлюднення оголошення про відкриття провадження у справі про банкрутство (часина 1 статті 45 Кодексу України з процедур банкрутства).

Відповідно до статті 45 Кодексу України з процедур банкрутства для кредиторів, вимоги яких заявлені після закінчення строку, встановленого для їх подання, усі дії, вчинені у судовому процесі, є обов`язковими так само, як вони є обов`язковими для кредиторів, вимоги яких були заявлені протягом встановленого строку. Вимоги кредиторів, заявлені після закінчення строку, встановленого для їх подання, задовольняються в порядку черговості, встановленої цим Кодексом. Кредитори, вимоги яких заявлені після завершення строку, визначеного частиною першою цієї статті, є конкурсними, однак не мають права вирішального голосу на зборах та комітеті кредиторів. Якщо кредитор заявив вимоги після здійснення розрахунків з іншими кредиторами, то сплачені таким кредиторам кошти поверненню не підлягають.

Згідно з частини 5 статті 45 Кодексу України з процедур банкрутства розпорядник майна не пізніше ніж на 10 день з дня закінчення встановленого частиною першою цієї статті строку з урахуванням результатів розгляду вимог кредиторів боржником повністю або частково визнає їх або відхиляє з обґрунтуванням підстав визнання чи відхилення, про що письмово повідомляє заявників і господарський суд, а також подає до суду письмовий звіт про надіслані всім кредиторам боржника повідомлення про результати розгляду грошових вимог та їх отримання кредиторами разом з копіями повідомлень про вручення поштового відправлення та описів вкладення у поштове відправлення або інших документів, що підтверджують надсилання повідомлення кредиторам.

Розпорядником майна відповідно до реєстру вимог кредиторів включено грошові вимоги ініціюючого кредитора, які визнано наступним чином:

- Товариство з обмеженою відповідальністю "Агрофірма"Новатор" у розмірі 21 020,00 грн. судового збору (1 черга) та основана заборгованість в розмірі 1 500 000, 00 грн. - 4 черга.

Відповідно до абзацу 1 частини 8 статті 45 Кодексу України з процедур банкрутства розпорядник майна зобов`язаний окремо повідомити господарський суд про вимоги кредиторів, які забезпечені заставою майна боржника, згідно з їхніми заявами, а за відсутності таких заяв - згідно з даними обліку боржника, а також внести окремо до реєстру відомості про майно боржника, яке є предметом застави згідно з відповідним державним реєстром.

Доказів наявності у боржника майна, що перебуває у заставі (іпотеці) на підставі інших господарських договорів, суду не подано.

Відповідно до абзацу 2 частини 8 статті 45 Кодексу України з процедур банкрутства розпорядник майна зобов`язаний окремо повідомити господарський суд про вимоги щодо виплати заробітної плати, авторської винагороди, аліментів, а також про вимоги щодо відшкодування шкоди, заподіяної життю та здоров`ю громадян, згідно із заявами таких кредиторів та/або даними обліку боржника.

Заяви з вимогами щодо виплати заробітної плати, авторської винагороди, аліментів, а також вимоги щодо відшкодування шкоди, заподіяної життю та здоров`ю громадян до суду не надходили.

У реєстрі вимог кредиторів містяться відомості про кожного кредитора, розмір його вимог за грошовими зобов`язаннями, черговість задоволення кожної вимоги.

Отже, поданий реєстр відповідає всім необхідним вимогам, а тому підлягає затвердженню господарським судом.

Враховуючи вищевикладене, є всі необхідні підстави для закінчення попереднього засідання.

Протягом 10 днів з дня постановлення ухвали за результатами попереднього засідання господарського суду розпорядник майна письмово повідомляє кредиторів згідно з реєстром вимог кредиторів, уповноважену особу працівників боржника та уповноважену особу засновників (учасників, акціонерів) боржника про місце і час проведення зборів кредиторів та організовує їх проведення (частина 1 статті 48 Кодексу України з процедур банкрутства).

З огляду на викладене, суд вважає за необхідне визначити дату проведення зборів кредиторів не пізніше 19.11.2020.

Керуючись статтями 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, статтями 44 45, 46, 47, 48, 64 Кодексу України з процедур банкрутства, Господарський суд,

УХВАЛИВ:

1. Визнати Товариство з обмеженою відповідальністю "Агрофірма"Новатор" (52542, Дніпропетровська область, Синельниківський район, село Діброва, вул. Шкільна, 1, ідентифікаційний код 33826161) кредитором Товариства з обмеженою відповідальністю "Агросфера ЛТД" (49083, м. Дніпро, вул. Собінова, б. 1, кімн. 516, ідентифікаційний код 37213747) в розмірі 21020,00 грн. судового збору (1 черга), 1 500 000,00 грн. основної заборгованості (4 черга).

2 Зобов`язати розпорядника майна арбітражного керуючого Черненченко Дениса Альбертовича у 10-ти денний строк після проведення попереднього засідання відповідно до статті 48 Кодексу України з процедур банкрутства повідомити кредиторів згідно з реєстром вимог кредиторів про місце і час проведення зборів кредиторів та організувати їх проведення.

3. Встановити дату проведення зборів кредиторів не пізніше 19.11.2020 (частина 1 стаття 48 Кодексу України з процедур банкрутства).

4. Рішення зборів кредиторів подати до суду протягом п`яти днів після його проведення.

5. Підсумкове засідання призначити на 07.12.2020 о 10:30 год., яке відбудеться у приміщенні господарського суду Дніпропетровської області в кабінеті № 1-309 за адресою: вул. Володимира Винниченка 1, м. Дніпро, 49027.

6. Кредитори, вимоги яких заявлені після завершення строку, визначеного частиною першою статті 45 Кодексу України з процедур банкрутства, є конкурсними, однак не мають права вирішального голосу на зборах та комітеті кредиторів.

7. Копію ухвали направити кредиторам, розпоряднику майна боржника.

8. Ухвала набирає законної сили 09.11.2020 та може бути оскаржена у 10-ти денний строк до Центрального апеляційного господарського суду через Господарський суд Дніпропетровської області.

Повний текст ухвали підписано 16.11.2020.

Суддя С.В. Мартинюк

Дата ухвалення рішення09.11.2020
Оприлюднено17.11.2020

Судовий реєстр по справі —904/4495/20

Ухвала від 23.02.2021

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Мартинюк Сергій Віталійович

Ухвала від 12.02.2021

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Мартинюк Сергій Віталійович

Постанова від 07.12.2020

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Мартинюк Сергій Віталійович

Ухвала від 09.11.2020

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Мартинюк Сергій Віталійович

Ухвала від 31.08.2020

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Мартинюк Сергій Віталійович

Ухвала від 19.08.2020

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Мартинюк Сергій Віталійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні