Ухвала
від 23.02.2021 по справі 904/4495/20
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УКРАЇНА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Володимира Винниченка 1, м. Дніпро, 49027

E-mail: inbox@dp.arbitr.gov.ua, тел. (056) 377-18-49, fax (056) 377-38-63

УХВАЛА

про затвердження звіту ліквідатора,

закриття провадження у справі про банкрутство

23.02.2021м. ДніпроСправа № 904/4495/20

за заявою Товариства з обмеженою відповідальністю "Агрофірма"Новатор", с.Діброва

до боржника Товариства з обмеженою відповідальністю "Агросфера ЛТД", м. Дніпро

про визнання банкрутом

Суддя Мартинюк С.В.

за участю секретаря судового засідання Ільєнко В.Ю.

Представники:

від ініціюючого кредитора: Домашовець К.О., дов. від 10.08.2020, адвокат;

від боржника: не з`явився;

розпорядник майна ТОВ "Агросфера ЛТД": не з`явився.

ВСТАНОВИВ:

18.08.2020 Товариство з обмеженою відповідальністю "Агрофірма"Новатор" звернулось до Господарського суду Дніпропетровської області із заявою про порушення провадження у справі про банкрутство "Агросфера ЛТД", на підставі ст. 34 Кодексу України з процедур банкрутства.

Ухвалою Господарського суду Дніпропетровської області від 19.08.2020 прийнято заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Агрофірма "Новатор" про відкриття провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Агросфера ЛТД" до розгляду в підготовчому засіданні.

Ухвалою Господарського суду Дніпропетровської області від 31.08.2020 відкрито провадження у справі №904/4495/20 за заявою Товариства з обмеженою відповідальністю "Агрофірма "Новатор" про визнання банкрутом ТОВ "Агросфера ЛТД" та призначено розпорядником майна ТОВ "Агросфера ЛТД" арбітражного керуючого Черненченко Дениса Альбертовича.

За результатами проведення судового засідання 09.11.2020 ухвалою Господарського суду Дніпропетровської області призначено підсумкове судове засідання на 07.12.2020.

Постановою господарського суду від 07.12.2020 боржника визнано банкрутом, ліквідатором призначено арбітражного керуючого Черненченко Д.А.

Відповідно до частини 1 статті 65 Кодексу України з процедур банкрутства після завершення всіх розрахунків з кредиторами ліквідатор подає до господарського суду звіт та ліквідаційний баланс, до якого додаються: відомості за результатами інвентаризації майна боржника та перелік ліквідаційної маси; відомості про реалізацію об`єктів ліквідаційної маси з посиланням на укладені договори купівлі-продажу; копії документів, що підтверджують відчуження активів боржника під час ліквідаційної процедури (у тому числі протоколи про проведення аукціону, договори купівлі-продажу, акти приймання-передачі майна, акти про придбання майна на аукціоні тощо); реєстр вимог кредиторів з даними про розміри погашених вимог кредиторів; документи, що підтверджують погашення вимог кредиторів; довідка архівної установи про прийняття документів, які відповідно до закону підлягають довгостроковому зберіганню; для акціонерних товариств - розпорядження про скасування реєстрації випуску акцій, видане Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку; для емітентів боргових цінних паперів - звіт про результати погашення цінних паперів. Господарський суд після заслуховування звіту ліквідатора та думки кредиторів постановляє ухвалу про затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу.

08.02.2021 до господарського суду від ліквідатора банкрута Черненченко Д.А. надійшов на затвердження суду звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс.

Ухвалою господарського суду від 12.02.2021 звіт та ліквідаційний баланс призначено до розгляду в судовому засіданні.

15.02.2021 до господарського суду від ліквідатора надійшло клопотання про долучення документів до матеріалів справи.

У судовому засіданні 23.02.2021 заслухавши представника ініціюючого кредитора, вивчивши подані документи: звіт та ліквідаційний баланс банкрута, судом встановлено наступне.

З ліквідаційного балансу вбачається, що у банкрута відсутні будь-які товарно-матеріальні цінності та інші активи, які належать банкруту на праві власності чи повного господарського відання.

В результаті процедури ліквідаційної ліквідатором встановлена та підтверджена кредиторська заборгованість:

- ТОВ "Агрофірма"Новатор" в загальному розмірі 1 521 020,00 грн.

Згідно листа Державної авіаційної служби України від 26.01.2021 у Державному реєстрі цивільних повітряних суден України за ТОВ "АГРОСФЕРА ЛТД" повітряні судна не зареєстровані.

Згідно листа Департаменту державної архітектурно - будівельної інспекції України від 12.01.2021 року відсутня інформація щодо видачі/реєстрації документів, що дають право на виконання підготовчих або будівельних робіт і засвідчують прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об`єктів, де замовником будівництва є ТОВ "АГРОСФЕРА ЛТД".

Згідно інформації Головного управління Держпраці в Дніпропетровській області від 22.01.2021 ТОВ "АГРОСФЕРА ЛТД" не є власником будь-якої техніки.

Відповідно до листа Регіонального сервісного центру ГСЦ МВС в Дніпропетровській області (ТСЦ МВС №1249) від 04.01.2021 за ТОВ "АГРОСФЕРА ЛТД" транспортних засобів не зареєстровано.

Згідно даних Державної служби морського та річкового транспорту України від 12.01.2021 в Державному судовому реєстрі України та Судновій книзі України відсутні записи щодо суден власником або судновласником яких є ТОВ "АГРОСФЕРА ЛТД".

Відповідно до даних ГУ Держспоживслужби в Дніпропетровській області за ТОВ "АГРОСФЕРА ЛТД" відсутня інформація про реєстрацію техніки.

Згідно з інформацією ДП Центр земельного кадастру Дніпропетровська регіональна філія Дніпропетровський міський виробничий відділ від 19.01.2021 р. інформація щодо реєстрації прав власності або користування на земельні ділянки за ТОВ "АГРОСФЕРА ЛТД" відсутня.

Відповідно до листа Дніпропетровської митниці Держмитслужби від 06.01.2021 на митних складах та складах тимчасового зберігання в зоні діяльності Дніпропетровської митниці Держмитслужби відсутні товари, що надходили на адресу ТОВ "АГРОСФЕРА ЛТД".

За даними ПАТ Укрзалізниця від 19.01.2021 за ТОВ "АГРОСФЕРА ЛТД" в Автоматизованому банку даних парку вантажних вагонів країн СНД і Балтії вантажні вагони не зареєстровані, та в інформаційних базах відсутні відомості про власні локомотиви ТОВ "АГРОСФЕРА ЛТД".

Відповідно до даних ДП Український інститут інтелектуальної власності (Укрпатент) від 18.01.2021 ТОВ "АГРОСФЕРА ЛТД" не є власником об`єктів промислової власності.

Згідно з даними Амур-Нижньодніпровського відділу державної виконавчої служби ПСМУМЮ від 08.01.2021 підтверджено відсутність відкритих виконавчих проваджень, боржником за яким є ТОВ "АГРОСФЕРА ЛТД".

За інформацією з Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку листом від 25.01.2021 ТОВ АГРОСФЕРА ЛТД серед власників, які володіють значними пакетами акцій емітентів (5 відсотків і більше статутного капіталу), відсутнє.

Відповідно до листа Державного космічного агентства України від 13.01.2021 відсутні відомості про зареєстровані об`єкти власності у сфері космічної діяльності за ТОВ "АГРОСФЕРА ЛТД".

Згідно з даними ДП Український державний центр радіочастот дозволи на експлуатацію

радіоелектронних засобів та випромінювальних пристроїв ТОВ "АГРОСФЕРА ЛТД" не видавались.

Згідно з інформацією РВ Фонду державного майна України по Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській від 06.01.2021 на балансі ТОВ "АГРОСФЕРА ЛТД" відсутні об`єкти державної власності.

З Витягу з Єдиного державний реєстр юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань від 25.01.2021 встановлено відсутність зареєстрованих відокремлених підрозділів та зареєстрованих корпоративних прав у ТОВ "АГРОСФЕРА ЛТД".

З даних Інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна від 25.01.2021 встановлено відсутність відомостей щодо зареєстрованих прав власності за банкрутом на нерухоме майно в т.ч. земельні ділянки.

З Витягу з Державного реєстру обтяжень рухомого майна від 25.01.2021 вбачається відсутність відомостей про обтяження/заставу рухомого майна.

Відповідно до листа - відповіді від 29.01.2021 було повідомлено ліквідатора про відкриті рахунки ТОВ "АГРОСФЕРА ЛТД" в наступних банківських установах: - № НОМЕР_1 в ПАТ БАНК ВОСТОК , МФО 307123, який був закритий ліквідатором.

З висновку ліквідатора щодо притягнення посадових осіб до субсидіарної відповідальності за зобов`язаннями боржника у зв`язку з доведенням його до банкрутства вбачається, що правові підстави для притягнення посадових осіб до субсидіарної відповідальності відсутні.

Враховуючи викладене, суд вважає за необхідне звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута затвердити.

Пунктом 5 ч. 1 статті 90 Кодексу України з процедур банкрутства передбачено, що господарський суд закриває провадження у справі про банкрутство, якщо затверджений звіт ліквідатора в порядку, передбаченому цим Кодексом.

У випадках, передбачених пунктами 4-6 частини першої цієї статті, господарський суд в ухвалі про закриття провадження у справі зазначає, що вимоги конкурсних кредиторів, які не були заявлені в установлений цим Кодексом строк або були відхилені господарським судом, вважаються погашеними, а виконавчі документи за відповідними вимогами визнаються такими, що не підлягають виконанню (ч. 4 статті 90 КУПБ).

Враховуючи що за результатами ліквідаційного балансу у банкрута не залишилось майна для здійснення своєї статутної діяльності, Товариство з обмеженою відповідальністю "Агросфера ЛТД" (49083, м. Дніпро, вул. Собінова, б. 1, кімн. 516, ідентифікаційний код 37213747) - слід ліквідувати, а провадження у справі закрити.

Згідно частини 7 статті 64 Кодексу України з процедур банкрутства вимоги, не задоволені за недостатністю майна, вважаються погашеними.

Керуючись ст. ст. 234-235 Господарського процесуального кодексу України, ст. ст. 65, 90 Кодексу України з процедур банкрутства, господарський суд,

УХВАЛИВ:

Затвердити ліквідаційний баланс та звіт ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю "Агросфера ЛТД" (49083, м. Дніпро, вул. Собінова, б. 1, кімн. 516, ідентифікаційний код 37213747).

Ліквідувати юридичну особу - Товариство з обмеженою відповідальністю "Агросфера ЛТД" (49083, м. Дніпро, вул. Собінова, б. 1, кімн. 516, ідентифікаційний код 37213747) .

Державному реєстратору за місцезнаходженням банкрута провести державну реєстрацію про припинення Товариства з обмеженою відповідальністю "Агросфера ЛТД" (49083, м. Дніпро, вул. Собінова, б. 1, кімн. 516, ідентифікаційний код 37213747) як юридичної особи.

Вимоги конкурсних кредиторів, які не були заявлені в установлений Кодексом України з процедур банкрутства строк або відхилені господарським судом, вважаються погашеними, а виконавчі документи за відповідними вимогами визнаються такими, що не підлягають виконанню.

Провадження у справі №904/4495/20- закрити.

Копія цієї ухвали надсилається органу, який здійснив державну реєстрацію юридичної особи - банкрута, та органам державної статистики для виключення юридичної особи з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців, а також власнику майна та органам державної податкової служби за місцезнаходженням банкрута.

Ухвала набирає законної сили - 23.02.2021 та може бути оскаржена до суду апеляційної інстанції в порядку та строки, встановлені статтями 254-257 Господарського процесуального кодексу України.

Суддя С.В. Мартинюк

Дата ухвалення рішення23.02.2021
Оприлюднено26.02.2021
Номер документу95168588
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання банкрутом

Судовий реєстр по справі —904/4495/20

Ухвала від 23.02.2021

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Мартинюк Сергій Віталійович

Ухвала від 12.02.2021

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Мартинюк Сергій Віталійович

Постанова від 07.12.2020

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Мартинюк Сергій Віталійович

Ухвала від 09.11.2020

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Мартинюк Сергій Віталійович

Ухвала від 31.08.2020

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Мартинюк Сергій Віталійович

Ухвала від 19.08.2020

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Мартинюк Сергій Віталійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні