Рішення
від 16.11.2020 по справі 528/1209/20
ГРЕБІНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Гребінківський районний суд Полтавської області


Справа №: 528/1209/20

Р І Ш Е Н Н Я

Іменем України

16 листопада 2020 року м. Гребінка

Гребінківський районний суд Полтавської області у складі:

головуючого судді Вітківського М.О.,

при секретарі Коваленко О.В.,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду в м. Гребінка без фіксації технічними засобами в порядку загального позовного провадження цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до виконавчого комітету Овсюківської сільської ради Гребінківського району Полтавської області, третя особа, без самостійних вимог: приватний нотаріус Іщенко Ігор Миколайович Гребінківського районного нотаріального округу Полтавської області про визнання права власності на нерухоме майно в порядку спадкування за заповітом та за законом,-

в с т а н о в и в:

Позивач звернулася до Гребінківського районного суду Полтавської області з вказаним позовом, яким просить визнати за нею в порядку спадкування за заповітом та за законом право власності на: земельну ділянку площею 0,1554 га, кадастровий номер 5320883701:01:001:0003, для ведення особистого селянського господарства, яка розташована в АДРЕСА_1 ; земельну ділянку площею 0,25 га, кадастровий номер 5320883701:01:001:0004, для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка), яка розташована в АДРЕСА_1 ; житловий будинок загальною площею 68,3 кв.м., житловою площею 24,8 кв.м., з допоміжними господарськими будівлями та спорудами, який розташований в АДРЕСА_1 та в цілому складається з: А-1 - житловий будинок; Г - погріб з шийкою; Б - гараж; В - сарай; д - прибудова до сарая; Д - сарай; ж - прибудова до сарая; Ж - сарай; З - убиральня; №1 - огорожа; №2 - водогін; земельну ділянку (пай) площею 3,92 га, кадастровий номер 5320883700:00:001:0164 для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, яка розташована на території Овсюківської сільської ради Гребінківського району Полтавської області.

В обґрунтування позовних вимог зазначила, що в с. Овсюки Гребінківського району Полтавської області ІНФОРМАЦІЯ_1 померла мати позивача ОСОБА_2 . На випадок своєї смерті ОСОБА_2 залишила заповіт від 22.02.2007 року посвідчений секретарем Овсюківської сільської ради та зареєстрований в реєстрі за №03, яким належний їй житловий будинок та земельну ділянку (пай) заповіла позивачу ОСОБА_3 . Після смерті матері позивача ОСОБА_2 відкрилася спадщина на майно, яке їй належало на праві приватної власності, а саме: земельну ділянку площею 0,1554 га, кадастровий номер 5320883701:01:001:0003, для ведення особистого селянського господарства, яка розташована в АДРЕСА_1 ; земельну ділянку площею 0,25 га, кадастровий номер 5320883701:01:001:0004, для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка), яка розташована в АДРЕСА_1 ; житловий будинок загальною площею 68,3 кв.м., житловою площею 24,8 кв.м., з допоміжними господарськими будівлями та спорудами, який розташований в АДРЕСА_1 та в цілому складається з: А-1 - житловий будинок; Г - погріб з шийкою; Б - гараж; В - сарай; д - прибудова до сарая; Д - сарай; ж - прибудова до сарая; Ж - сарай; З - убиральня; №1 - огорожа; №2 - водогін; земельну ділянку (пай) площею 3,92 га, кадастровий номер 5320883700:00:001:0164 для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, яка розташована на території Овсюківської сільської ради Гребінківського району Полтавської області.

Вказує, що у нотаріальному порядку позивач не може реалізувати своє право на вищевказане спадкове майно у зв`язку з тим, що після смерті матері позивача в її особистих речах позивач не знайшла оригіналів правовстановлюючих документів на вищевказане спадкове майна, а отримати дублікати документів вона також не має змоги оскільки, власник майна помер.

Позивач зазначила, що належність на праві власності померлій ОСОБА_2 вищевказаного нерухомого майна підтверджується відомостями (відповідними записами) які містяться в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно згідно інформаційної довідки № 229315065 від 23. 10. 2020 року з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо суб`єкта та витягом з Державного земельного кадастру про земельну ділянку НВ-5303905032016 від 15.04. 2016 року.

В зв`язку з наведеним просить суд, визнати за позивачем у порядку спадкування за заповітом та за законом право власності на спадкове майно, а саме, земельні ділянки та житловий будинок.

Ухвалою Гребінківського районного суду Полтавської області від 26.10.2020 року відкрито загальне позовне провадження за вищевказаною позовною заявою і призначено підготовче судове засідання на 16.11.2020 року о 09 год. 00 хв. з викликом сторін (а.с.37-38).

16.11.2020 позивач та її представник в судове засідання не з`явились, про дату, час та місце розгляду справи повідомлені належним чином. Натомість в матеріалах справи міститься заява представника позивача, якою останній просить проводити розгляд справи у їх відсутність, позовні вимоги підтримує в повному обсязі та просить їх задовольнити (а.с.59).

Представник відповідача виконавчий комітет Овсюківської сільської ради Гребінківського району Полтавської області, будучи належним чином повідомлений про дату, час і місце розгляду справи до суду не з`явився, натомість від голови сільської ради Блищик Л.І. надійшла заява про розгляд справи у їх відсутність, проти задоволення позовних вимог позивача не заперечує (а.с.56).

Представник третьої особи: приватний нотаріус Іщенко Ігор Миколайович Гребінківського районного нотаріального округу Полтавської області, будучи належним чином повідомлений про дату, час і місце розгляду справи до суду не з`явився, натомість надав суду клопотання про розгляд справи без його участі, при вирішенні питання по справі покладається на розсуд суду (а.с.43).

Згідно ч. 2 ст. 247 ЦПК України фіксування судового засідання технічним засобом здійснює секретар судового засідання. У разі неявки в судове засідання всіх учасників справи, чи в разі якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Отже, оскільки сторони не з`явилися в судове засідання, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалось.

Відповідно до ч. 4 ст. 200 ЦПК України в підготовчому засіданні суд ухвалює судове рішення у разі визнання позову в порядку, встановленому ст. 206 ЦПК України.

Суд, на підставі повно і всебічно з`ясованих обставин цієї справи, на які позивач послався як на підставу своїх вимог, що викладені у позовній заяві та підтверджені доданими до неї доказами, які були досліджені судом, за відсутності заперечень відповідача, на засадах верховенства права, відповідно до норм матеріального права із дотриманням норм процесуального права, прийшов до наступного висновку.

Відповідно до ст.4 ЦПК України кожна особа має право в порядку, встановленому цим Кодексом, звернутися до суду за захистом своїх порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів.

Згідно ст.5 ЦПК України, здійснюючи правосуддя, суд захищає права, свободи та інтереси фізичних осіб, права та інтереси юридичних осіб, державні та суспільні інтереси у спосіб, визначений законом або договором.

Цивільне судочинство здійснюється на засадах змагальності сторін (ч.1 ст.12 ЦПК України).

Відповідно до ч.3 ст.12 ЦПК України кожна сторона повинна довести обставини, які мають значення для справи і на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Згідно ст.13 ЦПК України (диспозитивність цивільного судочинства), суд розглядає справи не інакше як за зверненням особи, поданим відповідно до цього Кодексу, в межах заявлених вимог і на підставі доказів, поданих учасниками справи або витребуваних судом у передбачених цим Кодексом випадках. Учасник справи розпоряджається своїми правами щодо предмета спору на власний розсуд.

У розумінні цивільно-процесуального закону предмет позову це матеріально-правова вимога позивача, стосовно якої він просить ухвалити рішення, у матеріальному розумінні це певна річ (об`єкт), щодо якої виник спір.

Згідно ст.89 ЦПК України, суд оцінює докази за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на всебічному, повному, об`єктивному та безпосередньому дослідженні наявних у справі доказів. Жодні докази не мають для суду заздалегідь встановленої сили. Суд оцінює належність, допустимість, достовірність кожного доказу окремо, а також достатність і взаємний зв`язок доказів у їх сукупності. Суд надає оцінку як зібраним у справі доказам в цілому, так і кожному доказу (групі однотипних доказів), який міститься у справі, мотивує відхилення або врахування кожного доказу (групи доказів).

Судом встановлені наступні факти та відповідні їм правовідносини.

Судом встановлено, що ІНФОРМАЦІЯ_1 в с. Овсюки Гребінківського району Полтавської області померла мати позивача, ОСОБА_2 , що підтверджується свідоцтвом про смерть серії НОМЕР_1 , виданим Овсюківською сільською радою, Гребінківського району, Полтавської області 20 лютого 2019 року, актовий запис №4 (а.с.8).

Факт родинних відносин між позивачем та ОСОБА_2 як дочки та матері підтверджується свідоцтвом про народження ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , серії НОМЕР_2 , місце реєстрації: с. Овсюки, Гребінківського району, Полтавської області 23.03.1949 року, актовий запис №5 (а.с.29). 11.08.1974 року ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , уклала шлюб з ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , після одруження прізвище ОСОБА_7 , що підтверджується свідоцтвом про укладення шлюбу серії НОМЕР_3 , місце реєстрації: Овсюківська сільська рада Гребінківського району Полтавської області 11.08.1974 року, актовий запис №9 (а.с.29)

Той факт, що мати позивача ОСОБА_2 за життя склала заповіт на випадок своєї смерті та заповіла своїй дочці ОСОБА_1 належний їй жилий будинок з господарськими будівлями, який розташований в с. Овсюки, Гребінківського району, Полтавської області, та належну їй земельну ділянку розміром 3,920 га, виділену для ведення товарного сільськогосподарського виробництва на території Овсюківської сільської ради відповідно державного акту серії ПЛ №052286, виданого 07 травня 2004 року Гребінківською райдержадміністрацією та майновий пай відповідно до свідоцтва на право власності серії ПО №151297, виданого Овсюківською сільською радою 15 січня 2002 року, підтверджується копією заповіту, який складений 22.02.2007 року та посвідчений секретарем виконавчого комітету Овсюківської сільської ради Гребінківського району Полтавської області, ОСОБА_8 (а.с.10).

Інформацією з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчудження об`єктів нерухомого майна щодо суб`єкта від 23.10.2020 року, номер інформаційної довідки 229315065, підтверджується, що ОСОБА_2 мала у власності земельну ділянку кадастровий номер 5320883701:01:001:0003, площею 0,1554 га для ведення особистого селянського господарства, адреса: АДРЕСА_1 ; земельну ділянку кадастровий номер 5320883701:01:001:0004 площею 0,25 га для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка), за адресою: АДРЕСА_1 ; житловий будинок загальною площею 68,3 кв.м., житловою площею 24,8 кв.м., з допоміжними господарськими будівлями та спорудами, який розташований в АДРЕСА_1 та в цілому складається з: А-1 - житловий будинок; Г - погріб з шийкою; Б - гараж; В - сарай; д - прибудова до сарая; Д - сарай; ж - прибудова до сарая; Ж - сарай; З - убиральня; №1 - огорожа; №2 - водогін; земельну ділянку (пай) площею 3,92 га, кадастровий номер 5320883700:00:001:0164 для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, яка розташована на території Овсюківської сільської ради Гребінківського району Полтавської області (а.с.11-14).

Згідно витягу з Державного земельного кадастру про земельну ділянку від 15.04.2016 року, номер витягу НВ-5303905032016, земельна ділянка площею 3,92 га кадастровий номер 5320883700:00:001:0164 для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, що розташована на території Овсюківської сільської ради Гребінківського району Полтавської області, дата державної реєстрації 07.05.2004 року, належить на праві власності ОСОБА_2 (а.с. 15-17).

Відповідно до витягу із технічної документації про нормативну грошову оцінку земельної ділянки кадастровий номер 5320883701:01:001:0004 площею 0,25 га для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка), за адресою: АДРЕСА_1 , нормативна грошова оцінка земельної ділянки становить 115 139 (сто п`ятнадцять тисяч сто тридцять дев`ять) гривень (а.с.25).

Відповідно до витягу із технічної документації про нормативну грошову оцінку земельної ділянки кадастровий номер 5320883701:01:001:0003, площею 0,1554 га для ведення особистого селянського господарства, адреса: АДРЕСА_1 , нормативна грошова оцінка земельної ділянки становить 5 815 (п`ять тисяч вісімсот п`ятнадцять) гривень (а.с.26).

Відповідно до витягу із технічної документації про нормативну грошову оцінку земельної ділянки площею 3,92 га, кадастровий номер 5320883700:00:001:0164 для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, яка розташована на території Овсюківської сільської ради Гребінківського району Полтавської області, нормативна грошова оцінка земельної ділянки становить 121 391,60 (сто двадцять одна тисяча триста дев"яносто одна) грн. 60 коп. (а.с.27).

Із виписки з погосподарської книги №3 на 2011-2015 роки по Овсюківській сільській раді, адреса домогосподарства: АДРЕСА_1 вбачається, що по вищевказаному домогосподарству проживали: голова домогосподарства ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_4 (а.с.18).

Із довідки, яка видана виконавчим комітетом Овсюківської сільської ради Гребінківського району Полтавської області від 05.08.2019 року №307 вбачається, що останнім місцем проживання ОСОБА_2 , 1930 року народження, яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 було АДРЕСА_1 . Разом з нею на час смерті за цією адресою були зареєстровані: ОСОБА_1 , 1949 року народження - дочка; ОСОБА_6 , 1953 року народження - зять (а.с.28).

Із матеріалів справи вбачається, що позивачем станом на 04 квітня 2016 року проведено технічну інвентаризацію, проведено незалежну оцінку об`єкту нерухомого майна та виготовлено технічний паспорт на житловий будинок за адресою: АДРЕСА_1 . Відповідно до звіту про незалежну оцінку об`єкту нерухомого майна житлового будинку (площею 68,3кв.м) з погосподарськими будівлями, розташованого за адресою: АДРЕСА_1 , ринкова вартість об`єкту оцінки становить 65 700 (шістдесят п`ять тисяч сімсот) гривень (а.с. 19-24).

Із постанови про відмову у вчиненні нотаріальної дії від 13.11.2020 року, яка видана, приватним нотаріусом Іщенко І.М. Гребінківського районного нотаріального округу Полтавської області вбачається, що спадкова справа до майна померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 - ОСОБА_2 , заведена за №11/2019 рік, відповідно до матеріалів спадкової справи, заяву про прийняття спадщини подала гр. ОСОБА_1 . Померлою ОСОБА_2 був складений заповіт посвідчений 22.02.2007 секретарем виконавчого комітету Овсюківської сільської ради, Гребінківського району Полтавської області Блищик Л.І., зареєстрованого в реєстрі за №3, на дочку ОСОБА_1 . Про інших спадкоємців які б могли прийняти спадщину чи відмовитися від неї не відомо. Проте, у видачі свідоцтва про право на спадщину на спадкове майно нотаріус відмовляє, в зв`язку із відсутністю належних правовстановлюючих документів на спадкове майно зокрема: на земельні ділянки та житловий будинок, що розташована за адресою: АДРЕСА_1 , та на земельну ділянку (пай), що розташована на території Овсюківської сільської ради Гребінківського району Полтавської області (а.с.57,58).

Відповідно до ст. 1216 Цивільного кодексу України, спадкуванням є перехід прав та обов`язків (спадщини) від фізичної особи, яка померла (спадкодавця), до інших осіб (спадкоємців). Відповідно до ст.1217 Цивільного кодексу України, спадкування здійснюється за заповітом або за законом. Відповідно до ст. 1218 Цивільного кодексу України, до складу спадщини входять усі права та обов`язки, що належали спадкодавцеві на момент відкриття спадщини і не припинилися внаслідок його смерті.

Відповідно до ч. 1 ст. 1222 ЦК України спадкоємцями за заповітом і за законом можуть бути фізичні особи, які є живими на час відкриття спадщини, а також особи, які були зачаті за життя спадкодавця і народжені живими після відкриття спадщини.

Згідно зі ст. 1233 Цивільного кодексу України, заповітом є особисте розпорядження фізичної особи на випадок своєї смерті. Відповідно до ч. 1 ст. 1235 Цивільного кодексу України, заповідач може призначити своїми спадкоємцями одну або кілька фізичних осіб, незалежно від наявності у нього з цими особами сімейних, родинних відносин, а також інших учасників цивільних відносин.

Відповідно до ч.1 ст. 1223 Цивільного кодексу України право на спадкування мають особи, визначені у заповіті.

Згідно із ст. 1258 ЦК України спадкоємці за законом одержують право на спадкування почергово. Кожна наступна черга спадкоємців за законом одержує право на спадкування у разі відсутності спадкоємців попередньої черги, усунення їх від права на спадкування, неприйняття ними спадщини або відмови від її прийняття, крім випадків, встановлених статтею 1259 цього Кодексу.

За нормою ст. 1261 ЦК України у першу чергу право на спадкування за законом мають діти спадкодавця, у тому числі зачаті за життя спадкодавця та народжені після його смерті, той з подружжя, який його пережив, та батьки.

За приписами ч.1 ст. 1225 Цивільного кодексу України право власності на земельну ділянку переходить до спадкоємців на загальних підставах, із збереженням її цільового призначення.

Згідно з п. 10 Пленуму Верховного Суду України від 30.05.2008 р. № 7 Про судову практику у справах про спадкування , таке право власності спадкодавця на земельну ділянку підтверджується державним актом на право власності на землю або іншим правовстановлюючим документом.

Відповідно до п. г ч. 1 ст. 81 ЗК України громадяни України набувають права власності на земельні ділянки на підставі прийняття спадщини.

Відповідно з ч.ч. 5, 1 ст. 1268, 1270 ЦК України, незалежно від часу прийняття спадщини вона належить спадкоємцеві з часу відкриття спадщини. Для прийняття спадщини встановлюється строк у шість місяців, який починається з часу відкриття спадщини.

Згідно з п. 24 Постанови Пленуму Верховного Суду України від 30.05.2008 р. № 7 Про судову практику у справах про спадкування - при відсутності інших спадкоємців за заповітом і за законом, усунення їх від права на спадкування, неприйняття ними спадщини, а також відмови від її прийняття відповідачами є територіальні громади в особі відповідних органів місцевого самоврядування за місцем відкриття спадщини.

У відповідності ч. 1 ст. 328 ЦК України, право власності набувається на підставах, що не заборонені законом.

Відповідно до абз.3 ч.2 ст.331 ЦК, якщо право власності на нерухоме майно відповідно до закону підлягає державній реєстрації, право власності виникає з моменту державної реєстрації.

Відповідно до ч.3 ст.3 Закону України від 1 липня 2004 року Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень права на нерухоме майно, які підлягають державній реєстрації відповідно до цього Закону, виникають з моменту такої реєстрації.

Відповідно до ч.4 ст.3 зазначеного Закону права на нерухоме майно, що виникли до набрання чинності цим Законом, визнаються дійсними у разі відсутності їх державної реєстрації, передбаченої цим Законом, за таких умов: якщо реєстрація прав була проведена відповідно до законодавства, що діяло на момент їх виникнення, або якщо на момент виникнення прав діяло законодавство, що не передбачало обов`язкової реєстрації таких прав.

Державна реєстрація права власності на житлові будинки, споруди регулювалася Інструкцією про порядок реєстрації будинків та домоволодінь у містах і селищах міського типу Української РСР, затвердженої заступником Міністра комунального господарства Української РСР від 31 січня 1966 року і яка втратила чинність на підставі наказу Держжитлокомунгоспу від 13 грудня 1995 року № 56, Тимчасовим положенням про порядок реєстрації прав власності на нерухоме майно, затвердженого наказом Міністерства юстиції України від 7 лютого 2002 року №7/5 .

Відповідно до вказаних нормативних актів передбачалась державна реєстрація будівель, споруд, державну реєстрацію права власності на нерухоме майно, проте виникнення права власності на будинки, споруди не залежало від державної реєстрації до часу набрання чинності ЦК та Законом України від 1 липня 2004 року Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень .

Таким чином, судом встановлено, що у відповідності до законодавства, яке діяло на момент закінчення будівництва житлового будинку та регулювало відносини пов`язані із виникненням права власності на споруджений житловий будинок у спадкодавця ОСОБА_2 виникло право власності на вказаний житловий будинок.

Враховуючи вищевикладене, суд дійшов висновку, що позивач, яка прийняла спадщину після смерті своєї матері, набула право власності в порядку спадкування за заповітом та за законом.

Відповідно до ст. 392 ЦК України власник майна може пред`явити позов про визнання його права власності, якщо це право оспорюється або не визнається іншою особою, а також у разі втрати ним документа, який засвідчує його право власності.

Відповідно до ч. 2 ст. 15 ЦК України, кожна особа має право на захист свого інтересу, який не суперечить загальним засадам цивільного законодавства.

Згідно з ч. 1, п. 1 ч. 2 ст. 16 ЦК України, кожна особа має право звернутися до суду за захистом свого особистого немайнового або майнового права та інтересу. Одним із способів захисту цивільних прав та інтересів є визнання права.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 15, 16, 328, 392, 1216 - 1218, 1222, 1223, 1225, 1233 1235, 1258, 1261, 1268-1270 Цивільного кодексу України, ст. ст. 12, 13, 81, 89, 141, 200, 259, 263-265, 268, 354 ЦПК України, п. 24 Постанови Пленуму Верховного Суду України від 30.05.2008 року № 7 Про судову практику у справах про спадкування , суд, -

в и р і ш и в :

Позовні вимоги ОСОБА_1 до виконавчого комітету Овсюківської сільської ради Гребінківського району Полтавської області, третя особа, без самостійних вимог: приватний нотаріус Іщенко Ігор Миколайович Гребінківського районного нотаріального округу Полтавської області про визнання права власності на нерухоме майно в порядку спадкування за заповітом та за законом - задовольнити повністю.

Визнати за ОСОБА_1 , РНОКПП: НОМЕР_4 , в порядку спадкування за заповітом та за законом право власності на:

- земельну ділянку площею 0,1554 га, кадастровий номер 5320883701:01:001:0003, для ведення особистого селянського господарства, яка розташована в АДРЕСА_1 ;

- земельну ділянку площею 0,25 га, кадастровий номер 5320883701:01:001:0004, для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка), яка розташована в АДРЕСА_1 ;

- житловий будинок загальною площею 68,3 кв.м., житловою площею 24,8 кв.м., з допоміжними господарськими будівлями та спорудами, який розташований в АДРЕСА_1 та в цілому складається з: А-1 - житловий будинок; Г - погріб з шийкою; Б - гараж; В - сарай; д - прибудова до сарая; Д - сарай; ж - прибудова до сарая; Ж - сарай; З - убиральня; №1 - огорожа; №2 - водогін;

- земельну ділянку (пай) площею 3,92 га, кадастровий номер 5320883700:00:001:0164 для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, яка розташована на території Овсюківської сільської ради Гребінківського району Полтавської області.

Рішення може бути оскаржене до Полтавського апеляційного суду Полтавської області через Гребінківський районний суд Полтавської області протягом 30 днів з дня його проголошення шляхом подачі апеляційної скарги. Особи, які брали участь у справі, але не були присутні у судовому засіданні під час проголошення судового рішення, можуть подати апеляційну скаргу протягом 30 днів з дня отримання копії цього рішення.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку для подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після розгляду справи апеляційним судом.

На виконання п.4 ч.5 ст.265 ЦПК України судом зазначається повне найменування сторін:

Позивач: ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 (місце проживання: АДРЕСА_2 ).

Відповідач: Виконавчий комітет Овсюківської сільської ради Гребінківського району Полтавської області (адреса: с. Овсюки, вул. Миру, 46 А, Гребінківський район Полтавська область, 37460).

Суддя М. О. Вітківський

Дата ухвалення рішення16.11.2020
Оприлюднено17.11.2020
Номер документу92860276
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання права власності на нерухоме майно в порядку спадкування за заповітом та за законом

Судовий реєстр по справі —528/1209/20

Рішення від 16.11.2020

Цивільне

Гребінківський районний суд Полтавської області

Вітківський М. О.

Ухвала від 26.10.2020

Цивільне

Гребінківський районний суд Полтавської області

Вітківський М. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні