Ухвала
від 16.11.2020 по справі 640/26414/20
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД міста КИЄВА 01051, м. Київ, вул. Болбочана Петра 8, корпус 1 У Х В А Л А

про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі

16 листопада 2020 року м. Київ№ 640/26414/20

Суддя Окружного адміністративного суду міста Києва Шулежко В.П., розглянувши позовну заяву та додані до неї документи

Степанівської Першої сільської ради Приазовського району Запорізької області (72454, Запорізька область, Приазовський район, с. Степанівка Перша, вул. Мартинова, буд. 1Б ) доКабінету Міністрів України (01008, м. Київ, вул. Грушевського, 12/2) провизнання протиправними та скасування розпорядження, В С Т А Н О В И В:

До Окружного адміністративного суду міста Києва звернулась Степанівська Перша сільська рада Приазовського району Запорізької області (далі - позивач) з позовом до Кабінету Міністрів України (далі - відповідач) про визнання протиправним та скасування розпорядження від 12.06.2020 №713-р, зобов`язання вчинити дії.

Позовна заява не відповідала вимогам статті 161 КАС України, тому ухвалою суду від 30.10.2020 залишена без руху з наданням строку для усунення недоліків.

На виконання вимог ухвали суду позивачем 12.11.2020 подано заяву про усунення недоліків разом з доказами надіслання копії позовної заяви та доданих до неї документів відповідачу та доказами сплати судового збору.

Таким чином, позовну заяву приведено у відповідність до вимог статті 161 КАС України.

Спір виник із публічно-правових відносин та відповідно до статті 19 КАС України належить до юрисдикції адміністративних судів і підлягає розгляду в порядку адміністративного судочинства.

Позовна заява відповідає вимогам, встановленим статтями 160, 161 та 171 КАС України та подана з дотриманням правил підсудності особою, яка має адміністративну процесуальну дієздатність. Інші підстави для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження в адміністративній справі, встановлені Кодексом адміністративного судочинства України, відсутні.

Розглянувши позовну заяву і додані до неї матеріали, суд визнав їх достатніми для прийняття позовної заяви до розгляду і відкриття провадження у справі та, враховуючи положення пункту 1 частини четвертої статті 12, частини восьмої статті 264 КАС України справа підлягає розгляду виключно за правилами загального позовного провадження.

Враховуючи викладене, суд визнав подану позовну заяву і додані до неї матеріали достатніми для відкриття провадження у справі та дійшов висновку щодо розгляду справи за правилами загального позовного провадження.

Згідно з частиною першою статті 179 КАС України для виконання завдання підготовчого провадження в кожній судовій справі, яка розглядається за правилами загального позовного провадження, проводиться підготовче засідання.

Дослідивши позовну заяву та додані до неї матеріали, відповідно до частини другої статті 49 КАС України суд вбачає за необхідне залучити до участі у справі у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору - Олександрівську сільську раду Приазовського району Запорізької області.

Керуючись положеннями статей 12, 49, 160-164, 171, 180, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,

У Х В А Л И В:

1. Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження в адміністративній справі, яка буде розглядатись під головуванням судді Шулежка В.П.

2. Розглядати справу за правилами загального позовного провадження.

3. Призначити підготовче засідання у справі на 08 грудня 2020 року о 10 год. 50 хв ., яке відбудеться в приміщенні Окружного адміністративного суду міста Києва за адресою: м. Київ, вул. Петра Болбочана, 8, корпус 1, зал судового засідання №38.

4. Витребувати у відповідача належним чином завірені копії всіх документів, що стали підставою для прийняття оскаржуваного рішення.

5. Встановити відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня отримання ухвали про відкриття провадження у справі для подачі до суду відзиву на позовну заяву. Відзив подається до суду разом із доказами, які підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем, зокрема, належним чином засвідчені копії всіх матеріалів, на підставі яких прийнято оскаржуване рішення; та документами, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

6. Роз`яснити відповідачу, що у разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи (ч.2 ст.175 КАС України).

7. Роз`яснити сторонам, що позивач має право подати до суду відповідь на відзив, а відповідач - заперечення (ст. 182 КАС України) протягом п`яти днів, відлік якого починається, відповідно: для позивача - з моменту отримання відзиву на позов, а для відповідача - з моменту отримання відповіді на відзив.

У разі подання відповіді на відзив або заперечення до них необхідно додати: докази, які підтверджують обставини, на яких ґрунтуються викладені у них заперечення, якщо такі докази не надані іншою стороною; документи, що підтверджують надіслання (надання) відповіді на відзив або заперечення і доданих до них доказів іншим учасникам справи.

8. Зобов`язати Кабінет Міністрів України на виконання вимог статті 264 КАС України опублікувати оголошення про відкриття провадження у даній адміністративній справі в офіційному виданні, у якому оскаржуваний нормативно-правовий акт був офіційно оприлюднений. Оголошення має бути опубліковано не пізніш як за сім днів до підготовчого провадження та відповідні докази опублікування необхідно надати до суду.

9. Залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору - Олександрівську сільську раду Приазовського району Запорізької області (72445, Запорізька область, Приазовський район, с. Олександрівка, вул. Центральна, буд. 90).

10. Запропонувати третій особі подати до суду протягом п`ятнадцяти днів з моменту отримання ухвали про відкриття провадження у адміністративній справі письмові пояснення з приводу заявлених позовних вимог

11. Роз`яснити учасникам справи, що докази, заяви з процесуальних питань подаються до суду відповідно до статей 79, 166-167 КАС України.

12. Роз`яснити сторонам, що інформацію по справі можна отримати на офіційному веб-порталі судової влади України за адресою: http://court.gov.ua/fair/sud2670/.

13. Копію ухвали надіслати учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя В.П. Шулежко

Дата ухвалення рішення16.11.2020
Оприлюднено17.11.2020
Номер документу92867769
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —640/26414/20

Ухвала від 08.12.2020

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Шулежко В.П.

Ухвала від 16.11.2020

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Шулежко В.П.

Ухвала від 30.10.2020

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Шулежко В.П.

Ухвала від 30.10.2020

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Шулежко В.П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні