Ухвала
від 08.12.2020 по справі 640/26414/20
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД міста КИЄВА 01051, м. Київ, вул. Болбочана Петра 8, корпус 1 У Х В А Л А

про закриття провадження у справі

08 грудня 2020 року м. Київ№ 640/26414/20 Окружний адміністративний суд міста Києва у складі:

головуючого судді Шулежка В.П.,

за участю секретаря судового засідання Пасічнюк С.В.,

розглянувши у підготовчому засіданні заяву про відмову від позову в адміністративній справі за позовом Степанівської Першої сільської ради Приазовського району Запорізької області до Кабінету Міністрів України, третя особа - Олександрівська сільська рада Приазовського району Запорізької області про визнання протиправним та скасування розпорядження,

В С Т А Н О В И В:

До Окружного адміністративного суду міста Києва звернулась Степанівська Перша сільська рада Приазовського району Запорізької області (далі - позивач) з позовом до Кабінету Міністрів України (далі - відповідач), за участю третьої особи Олександрівської сільської ради Приазовського району Запорізької області про визнання протиправним та скасування розпорядження від 12.06.2020 №713-р, зобов`язання вчинити дії.

Ухвалою Окружного адміністративного суду міста Києва від 16.11.2020 відкрито провадження та призначено до розгляду за правилами загального позовного провадження та призначено підготовче засідання 08.12.2020.

Головою Олександрівської сільської ради ОСОБА_1 подано до суду заяву, в якій у зв`язку з рішенням першої сесії восьмого скликання Олександрівської сільської ради №11 від 23.11.2020 Про реорганізацію Гірсівської сільської ради Приазовського району Запорізької області та Степанівської Першої сільської ради Приазовського району Запорізької області шляхом приєднання до Олександрівської сільської ради Приазовського району Запорізької області розпочато процедуру реорганізації юридичної особи - Степанівської Першої сільської ради (ЄДРПОУ 24911628) шляхом приєднання до Олександрівської сільської ради та утворено комісію з реорганізації (ліквідації) Степанівської Першої сільської ради у складі, головою комісії обрано ОСОБА_1 (РНОКПП НОМЕР_1 ) відмовляється від позовних вимог.

На підтвердження вказаних обставин позивачем долучено копії рішень Олександрівської сільської ради №1, №2, №11 від 23.11.2020, роздруківку з Єдиного державного реєстру юридичних осіб-підприємців та громадських формувань.

При вирішенні поданої заяви, суд виходить з наступного

Частиною першою статті 47 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) передбачено, що крім прав та обов`язків, визначених у статті 44 цього Кодексу, позивач має право на будь-якій стадії судового процесу відмовитися від позову.

Відповідно до статті 189 КАС України позивач може відмовитися від позову, а відповідач - визнати позов на будь-якій стадії провадження у справі, зазначивши про це в заяві по суті справи або в окремій письмовій заяві.

Згідно частини третьої статті 189 КАС України про прийняття відмови від позову суд постановляє ухвалу, якою закриває провадження у справі.

Суд не приймає відмови від позову, визнання позову і продовжує розгляд адміністративної справи, якщо ці дії позивача або відповідача суперечать закону чи порушують чиї-небудь права, свободи або інтереси (ч.5 статті189 КАС України).

Положення наведених норм, відповідно до принципу диспозитивності, передбачають право позивача на порушення провадження в суді та право розпорядження своїми вимогами на свій розсуд.

Відповідно до пункту 2 частини першої статті 238 КАС України суд закриває провадження у справі, якщо позивач відмовився від позову і відмову прийнято судом.

За вказаних обставин, з огляду на те, що відмова від позову не суперечить чинному законодавству та не порушує чиїх-небудь охоронюваних законом прав та інтересів, суд дійшов висновку про наявність підстав для прийняття відмови позивача від позову та закриття провадження у справі.

Керуючись положеннями статей 189, 238, 241, 243, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,

У Х В А Л И В:

1. Прийняти відмову позивача від позову.

2. Закрити провадження у справі за позовом Степанівської Першої сільської ради Приазовського району Запорізької області до Кабінету Міністрів України, третя особа - Олександрівська сільська рада Приазовського району Запорізької області про визнання протиправним та скасування розпорядження.

3. Копію ухвали надіслати учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили відповідно до статті 256 Кодексу адміністративного судочинства України та згідно частини 2 статті 238 КАС України може бути оскаржена до суду апеляційної інстанції за правилами, встановленими статтями 293, 295-297 Кодексу адміністративного судочинства України.

Суддя В.П. Шулежко

Дата ухвалення рішення08.12.2020
Оприлюднено17.12.2020
Номер документу93562174
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправним та скасування розпорядження

Судовий реєстр по справі —640/26414/20

Ухвала від 08.12.2020

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Шулежко В.П.

Ухвала від 16.11.2020

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Шулежко В.П.

Ухвала від 30.10.2020

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Шулежко В.П.

Ухвала від 30.10.2020

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Шулежко В.П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні