Ухвала
від 16.11.2020 по справі 460/6844/20
РІВНЕНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

РІВНЕНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про продовження строку підготовчого провадження та відкладення підготовчого засідання у справі

16 листопада 2020 року м. Рівне №460/6844/20

Рівненський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Борискіна С.А. розглянувши у порядку письмового провадження окреме процесуальне питання у адміністративній справі за позовом

Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Рівненській області доРівненського природного заповідника про застосування заходів реагування,

В С Т А Н О В И В:

Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Рівненській області звернулося до суду з позовом до Рівненського природного заповідника про застосування заходів реагування.

Ухвалою суду від 21.09.2020 відкрито загальне позовне провадження та призначено підготовче судове засідання на 16.11.2020 на 15:45 год.

У підготовче засідання призначене на 16.11.2020, сторони не прибули. Про дату, місце і час судового засідання повідомлялися належним чином.

До початку судового засідання від представника відповідача надійшло клопотання, в якому він просив відкласти підготовче судове засідання, у зв`язку з вирішенням питання щодо примирення сторін відповідно до ст. 190 КАС України.

У відповідності до ч. 4 ст.229 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) у разі неявки у судове засідання всіх учасників справи або якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється за відсутності учасників справи (у тому числі при розгляді справи в порядку письмового провадження), фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Відповідно до приписів ч.1 ст.181 КАС України підготовче засідання проводиться за правилами, встановленими главою 6 розділу II цього Кодексу, з урахуванням особливостей підготовчого засідання, встановлених цією главою.

Згідно з п.1 ч.2 ст.181 КАС України суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження у випадках, визначених пунктами 1-3, 5 частини другої статті 205 цього Кодексу.

Частиною 1 статті 205 КАС України встановлено, що неявка у судове засідання будь-якого учасника справи, за умови що його належним чином повідомлено про дату, час і місце цього засідання, не перешкоджає розгляду справи по суті, крім випадків, визначених цією статтею.

Разом з тим, згідно з вимогами п.2 ч.2 ст.205 КАС України суд відкладає розгляд справи в судовому засіданні в межах встановленого цим Кодексом строку, у випадку першої неявки в судове засідання учасника справи, якого повідомлено про дату, час і місце судового засідання, якщо він повідомив про причини неявки, які судом визнано поважними.

Відповідно до п3 ч.2 ст.181 КАС України суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження у випадках коли питання, визначені частиною другою статті 180 цього Кодексу, не можуть бути розглянуті у даному підготовчому засіданні.

За таких обставин, суд вважає за необхідне відкласти підготовче судове засідання у справі.

Відповідно до ч.8 ст.205 КАС України про відкладення розгляду справи постановляється ухвала.

При цьому, згідно ч.4 ст.173 КАС України підготовче провадження має бути проведене протягом шістдесяти днів з дня відкриття провадження у справі. У виняткових випадках для належної підготовки справи для розгляду по суті цей строк може бути продовжений не більше ніж на тридцять днів за клопотанням однієї із сторін або з ініціативи суду.

Отже, суд дійшов до висновку про наявність підстав для продовження строку проведення підготовчого провадження на 30 днів.

Керуючись статтями 181, 121, 241, 256 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

У Х В А Л И В :

Продовжити строк підготовчого провадження у справі №460/6844/20 на тридцять днів.

Підготовче засідання у справі відкласти до 18 грудня 2020 року до 17:00 год.

Про дату, місце і час судового засідання повідомити сторін.

Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення.

Ухвала окремо не оскаржується. Заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя С.А. Борискін

Дата ухвалення рішення16.11.2020
Оприлюднено19.11.2020
Номер документу92895238
СудочинствоАдміністративне
Сутьзастосування заходів реагування

Судовий реєстр по справі —460/6844/20

Ухвала від 18.12.2020

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

С.А. Борискін

Ухвала від 16.11.2020

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

С.А. Борискін

Ухвала від 21.09.2020

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

С.А. Борискін

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні