Ухвала
від 17.11.2020 по справі 360/3431/20
ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про розгляд справи за правилами загального позовного провадження та заміну засідання для розгляду справи по суті підготовчим засіданням

17 листопада 2020 року СєвєродонецькСправа № 360/3431/20

Суддя Луганського окружного адміністративного суду Шембелян В.С., розглянувши в порядку письмового провадження питання про розгляд в порядку загального позовного провадження справи за позовом адвоката Бірюкова Ігоря Юрійовича в інтересах ОСОБА_1 до Управління пенсійного фонду України в Станично - Луганському районі Луганської області про скасування рішення та зобов`язання вчинити певні дії,-

ВСТАНОВИВ:

До Луганського окружного адміністративного суду надійшов адміністративний позов адвоката адвоката Бірюкова Ігоря Юрійовича в інтересах ОСОБА_1 (далі - адвокат, позивач) до Управління пенсійного фонду України в Станично - Луганському районі Луганської області (далі - відповідач) про скасування рішення та зобов`язання вчинити певні дії, в якому позивач просить суд:

- визнати протиправними та скасувати рішення Управління пенсійного фонду України в Станично - Луганському районі Луганської області від 10.08.2020 про відмову ОСОБА_1 про не врахування до стажу роботи періоди роботи з 27.03.1985 р. по 03.09.1987 р., з 01.10.1987 р. по 29.07.1996 р., 29.10.1998 р. по 22.12.1998 р.;

- зобов`язати Управління пенсійного фонду України в Станично - Луганському районі Луганської області зарахувати ОСОБА_1 до стажу роботи, що дає право на призначення пенсії за віком, загальний стаж його роботи до влаштування на підприємство - 5 років, три місяці;

- зобов`язати Управління пенсійного фонду України в Станично - Луганському районі Луганської області зарахувати ОСОБА_1 до стажу роботи, що дає право на призначення пенсії за віком на пільгових умовах за списком № 2 за нормами пункту 2 ч. 2 статті 114 Закону України Про загальнообов`язкове державне пенсійне страхування періоди роботи на підприємствах з 27.03.1985 р. по 03.09.1987 р., з 01.10.1987 р. по 29.07.1996 р., 29.10.1998 р. по 22.12.1998 р.

Ухвалою суду від 21.09.2020 провадження у справі відкрито та призначено до розгляду за правилами спрощеного позовного провадження з викликом (повідомленням) сторін (а.с.24-25).

21 жовтня 2020 року до відділу діловодства та обліку звернень громадян (канцелярії) суду від відповідача за вх.№ 42878/2020 надійшов відзив на позовну заяву.

Враховуючи положення частин третьої, дев`ятої статті 205 КАС України, суд постановляє ухвалу в письмовому провадженні за відсутності сторін.

Згідно частиною 3 статті 44 Кодексу адміністративного судочинства України особи, які беруть участь у справі, мають право подавати заяви та клопотання, надавати пояснення суду, наводити свої доводи, міркування щодо питань, які виникають під час судового розгляду, і заперечення проти заяв, клопотань, доводів і міркувань інших осіб.

Частиною четвертою статті 9 КАС України визначено обов`язок суду вжити визначені законом заходи, необхідні для з`ясування всіх обставин у справі, у тому числі щодо виявлення та витребування доказів з власної ініціативи.

Згідно із положеннями частини першої статті 72 КАС України доказами в адміністративному судочинстві є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи.

За приписами частини третьої статті 77 КАС України докази суду надають учасники справи. Суд може запропонувати сторонам надати докази та збирати докази з власної ініціативи, крім випадків, визначених цим Кодексом.

Відповідно до частин третьої, шостої та сьомої статті 80 КАС України про витребування доказів за власною ініціативою або за клопотанням учасника справи, або про відмову у витребувані доказів суд постановляє ухвалу.

З метою об`єктивного, повного та всебічного розгляду справи, на думку суду, є необхідним витребування у відповідача для огляду в судовому засіданні оригінали пенсійної справи позивача, оскільки не всі додані ним до відзиву копії документів є належної якості.

Крім того, суд вважає за необхідне запропонувати стороні позивача надати суду докази на підствердження тих обставин, що витрати у справі понесені саме позивачем.

Відповідно до частин третьої, четвертої статті 12 Кодексу адміністративного судочинства України загальне позовне провадження призначене для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні.

Згідно з частиною третьою статті 257 КАС України при вирішенні питання про розгляд справи за правилами спрощеного або загального позовного провадження суд враховує: 1) значення справи для сторін; 2) обраний позивачем спосіб захисту; 3) категорію та складність справи; 4) обсяг та характер доказів у справі, в тому числі чи потрібно у справі призначати експертизу, викликати свідків тощо; 5) кількість сторін та інших учасників справи; 6) чи становить розгляд справи значний суспільний інтерес; 7) думку сторін щодо необхідності розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

Згідно із частиною шостою статті 260 КАС України якщо суд вирішив розглянути справу в порядку спрощеного позовного провадження, але в подальшому постановив ухвалу про розгляд справи за правилами загального позовного провадження, розгляд справи починається зі стадії відкриття провадження у справі. У такому випадку повернення до розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження не допускається.

Частиною 2 статті 173 КАС України передбачено, що завданням підготовчого провадження є: остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу; з`ясування заперечень проти позовних вимог; визначення обставин справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів; вирішення відводів; визначення порядку розгляду справи; вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті.

Відповідно до частини 4 статті 173 КАС України, підготовче провадження має бути проведене протягом шістдесяти днів з дня відкриття провадження у справі. У виняткових випадках для належної підготовки справи для розгляду по суті цей строк може бути продовжений не більше ніж на тридцять днів за клопотанням однієї із сторін або з ініціативи суду.

Враховуючи вищевикладене, у зв`язку з необхідністю з`ясування спірних обставин справи та зібрання додаткових доказів по справі, суд вважає за доцільне перейти до розгляду справи за правилами загального позовного провадження та продовжити строк підготовчого провадження на 30 днів.

Керуючись статтями 12, 80, 92, 173, 257, 248, 256, 260 КАС України, суд, -

УХВАЛИВ:

Перейти до розгляду справи № 360/3431/20 за позовом адвоката Бірюкова Ігоря Юрійовича в інтересах ОСОБА_1 до Управління пенсійного фонду України в Станично - Луганському районі Луганської області про скасування рішення та зобов`язання вчинити певні дії.

Продовжити строк підготовчого провадження у справі № 360/3431/20 на 30 днів.

Призначити підготовче засідання у справі на 14 грудня 2020 року о 10 год. 30 хв. в приміщенні Луганського окружного адміністративного суду за адресою: проспект Космонавтів, 18, м. Сєвєродонецьк.

Витребувати від Управління пенсійного фонду України в Станично - Луганському районі Луганської області оригінал пенсійної справи позивача для огляду в судовому засіданні під час розгляду справи по суті.

Запропонувати позивачу надати суду надати суду докази на підствердження тих обставин, що витрати у справі понесені саме позивачем. Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили негайно після її проголошення.

Суддя В.С. Шембелян

Дата ухвалення рішення17.11.2020
Оприлюднено18.11.2020
Номер документу92920176
СудочинствоАдміністративне
Сутьскасування рішення та зобов`язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —360/3431/20

Ухвала від 14.05.2021

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

В.С. Шембелян

Рішення від 18.01.2021

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

В.С. Шембелян

Рішення від 18.01.2021

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

В.С. Шембелян

Ухвала від 14.12.2020

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

В.С. Шембелян

Ухвала від 17.11.2020

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

В.С. Шембелян

Ухвала від 15.10.2020

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

В.С. Шембелян

Ухвала від 21.09.2020

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

В.С. Шембелян

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні