Ухвала
від 18.11.2020 по справі 464/1876/20
СИХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа № 464/1876/20

пр.№ 1-кс/464/1857/20

УХВАЛА

18 листопада 2020 року cлідчий суддя Сихівського районного суду м. Львова ОСОБА_1 , за участі секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши клопотання слідчого про продовження строку досудового розслідування,

встановив:

Слідчий СВ Сихівського ВП ГУ НП у Львівській області ОСОБА_3 в порядку здійснення досудового розслідування кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №62019000000000679 від 20.05.2019, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 191, ч. 1 ст. 167 КК України, звернувся до суду із клопотанням, погодженим із прокурором Сихівського відділу Львівської місцевої прокуратури №1 ОСОБА_4 , про продовження строку досудового розслідування до шести місяців.

В обґрунтування клопотання зазначено наступне.

До третього слідчого відділу Першого управління організації досудових розслідувань ДБР надійшло депутатське звернення народного депутата України ОСОБА_5 від 26.04.2019, відповідно до якого невстановлені особи за попередньою змовою із службовими особами Львівської міської ради заволоділи коштами та майном ТОВ «Львівський автобусний завод». За вказаним фактом відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №62019000000000679 від 20.05.2019 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України.

26.09.2019 постановою прокурора відділу прокуратури Львівської області визначено підслідність у вищевказаному кримінальному правопорушенні за СВ Сихівського ВП ГУ НП у Львівській області.

Також, в провадженні СВ Сихівського ВП ГУ НП у Львівській області перебувало кримінальне провадження №12019140070001318 від 28.05.2019 за ч.1 ст. 367 КК України, за зверненням народного депутата ОСОБА_5 про те, що невідомі особи, перебуваючи за адресою: АДРЕСА_1 , через несумлінне ставлення до виконання своїх службових обов`язків, провели первинну реєстрацію права власності на ряд будівель колишнього автобусного заводу, чим завдали істотної шкоди охоронюваним законом правам, свободам та інтересам окремих громадян.

08.04.2020вищевказані кримінальніпровадження об`єднанів однекримінальне провадження,яким присвоєнопорядковий номер62019000000000679.

27.07.2020 слідчим Сихівського ВП ГУ НП у Львівській області винесено постанову про закриття кримінального провадження № 62019000000000679, у частині ч.1 ст. 367, у зв`язку з відсутністю в діянні складу кримінального правопорушення, у відповідності до п.2 ч.1 ст.284 КПК України.

В ході проведення досудового розслідування у вказаному кримінальному провадженні допитано в якості свідка депутата Львівської міської ради ОСОБА_6 , який окрім іншого повідомив про відомі йому факти порушення ухвали Сихівського районного суду №464/1746/16-к від 17.02.20016 про накладення арешту на об`єкти нерухомого майна ТОВ «Львівські автобусні заводи», які у свою чергу були незаконно виведенні з-під арешту та є предметом протиправних дій та унеможливлюють перспективу повернення наявного майна громаді м. Львова. Свідок зазначив про факти розкрадання майна колишнього автобусного заводу у м. Львові, зокрема мова йде про підставну компанію ТОВ «Львівські автобусні заводи» (ЄДРПОУ 33894928) колишнього власника автобусного заводу, громадянина Російської Федерації ОСОБА_7 , який у свою чергу з метою уникнення як кримінальної, так і майнової відповідальності, вчиняє незаконні дії із розкрадання заводу. Так, в допиті свідок повідомив, що йому відомо про те, що 18.02.2016 Сихівським районним судом м. Львова була винесена ухвала №464/1747/16 про накладення арешту на нерухоме майно шляхом заборони розпорядження ним, яке належить на праві власності ТОВ «Львівські Автобусні Заводи» (ЄДРПОУ 33894928), кінцевим бенефіціаром та вигодонабувачем якого являється ОСОБА_7 .

Відповідно до державного реєстру речових прав на нерухоме майно за даною компанією 22.11.2019 було зареєстровано цілий пакет документів, що складається із більше ніж тридцяти різних об`єктів нерухомості. Шляхом аналізу встановлено, що мова йде про одні і ті ж приміщення, однак, назви приміщень та площі змінені.

Окрім цього, під час допиту свідок вказав на доцільність накладення арешту на частину майна колишнього Львівського автобусного заводу для унеможливлення подальшої незаконної реалізації з грубими порушеннями інтересів держави та громади міста Львова.

В ході досудового розслідування, серед іншого, встановлено, що протягом листопада грудня 2019 року на території колишнього автобусного заводу за адресою м. Львів, вул. Стрийська, 45 державним реєстратором Жирівської сільської ради Пустомитівського р-ну Львівської області було зареєстровано право власності на тридцять об`єктів нерухомості за ТзОВ «Львівські автобусні заводи», код ЄРДПОУ 33894928, що підтверджується інформаційними довідками з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно назви приміщень та площі були змінені.

Крім цього, в ході досудового розслідування слідчим Сихівського ВП ГУ НП у Львівській області ОСОБА_3 на підставі ухвали слідчого судді Сихівського районного суду м. Львова від 16.04.2020 накладено арешт на тридцять об`єктів нерухомості ТзОВ «Львівські автобусні заводи», що знаходяться за адресою: м. Львів, вул. Стрийська, 45.

Окрім цього,допитано в якостісвідка ОСОБА_8 , із показів останнього встановлено, що він працював реєстратором при Жирівській сільській районній раді Пустомитівського району Львівської області в період часу з травня 2018 року по грудень 2019 року. Перебуваючи на займаній посаді у періоді часу з листопада по грудень 2019 року до нього звернулась невідома особа чоловічої статті, як пізніше йому стало відомо це був ОСОБА_9 , який надав витяг з єдиного держаного реєстру юридичних осіб ТОВ «Львівські автобусні заводи» (код ЄДРПОУ: 33894928), де було вказано, що дана особа є головою комісії з припинення або ліквідації даного товариства, та документ, що посвідчує його особу , а також пакет документів про реєстрацію нерухомого майна, що знаходиться за адресою: м. Львів, вул. Стрийська, 45. Під час даного звернення дана особа надала йому такі документи: рішення господарського суду Дніпропетровської області від 27.12.2018, та ухвалу того самого суду від 21.02.2019, а також технічні паспорти на нерухоме майно за вищевказаною адресою та написала заяву про реєстрацію. Після цього, він провів пошуки про всіх інформаційних базах для проведення такої реєстрації за даною адресою по всіх об`єктах, які було надано для реєстрації, та по юридичній особі ТОВ «Львівські автобусні заводи», чи є заборони на вчинення реєстраційних дій. Перевіривши дані відомості в документах, які було надано даною особою про те, що не має заборони на проведення даної реєстрації об`єктів на нерухоме майно, що за адресою: АДРЕСА_1 , то ним було прийнято рішення про проведення такої реєстрації.

Також, в ході досудового розслідування встановлено, що технічні паспорти на нерухоме майно що за адресою: АДРЕСА_1 робила фізична особа підприємець ОСОБА_10 , яка неодноразово викликалась у Сихівський ВП ГУ НП у Львівській області для проведення слідчих дій у даному кримінальному провадженні. Однак, ОСОБА_11 , у зазначені терміни не прибувала, про причини не прибуття не повідомляла.

Окрім цього, в ході досудового розслідування, неодноразово викликався ОСОБА_9 для проведення слідчих дій у даному кримінальному провадженні в Сихівський ВП ГУ НП у Львівській області. Однак, ОСОБА_9 у зазначені терміни не прибував, про причини не прибуття не повідомляв.

Крім цього, у ході досудового розслідування слідчим СВ Сихівського ВП ГУ НП у Львівській області надано доручення оперативним працівникам в порядку ст. 40, ст. 41 КПК України, яке було виконане, однак інформації, яка б сприяла розкриттю даного правопорушення в ході виконання даного доручення здобуто не було.

Строк досудового розслідування у кримінальному провадженні закінчується 20.11.2020, проте, завершити досудове розслідування до закінчення вказаного строку не є можливим у зв`язку із необхідністю здійснення ряду процесуальних дій, в тому числі слідчих дій, які у передбачений законом строк не виявилось можливим здійснити. Зокрема, у кримінальному провадженні необхідно допитати службових осіб ТОВ «Львівські автобусні заводи»; допитати ОСОБА_9 ; допитати ОСОБА_10 ; перевірити раніше судимих осіб, котрі притягалися до відповідальності за аналогічні кримінальні правопорушення; в залежності від отриманих результатів, провести інші слідчі (розшукові) дії.

На розгляд клопотання слідчий не з`явився, у прохальній частині клопотання просив розгляд такого проводити без участі уповноваженої особи органу досудового розслідування.

На підставі ч. 4 ст. 107 КПК Українифіксування судового засідання за допомогою технічних засобів не здійснювалось.

Оглянувши матеріали клопотання, приходжу до наступного висновку.

Пунктом 1 абзацу 2 частини 1 статті 219 КПК України передбачено, що строк досудового розслідування з моменту внесення відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань до дня повідомлення особі про підозру становитьвісімнадцять місяців - у кримінальному провадженні щодо тяжкого або особливо тяжкого злочину.

За змістомст. 294 КПК України, якщо досудове розслідування злочину або кримінального проступку до моменту повідомлення особі про підозру неможливо закінчити у відповідний строк, то такий може бути неодноразово продовжений слідчим суддею за клопотанням прокурора або слідчого погодженого з прокурором, на строк встановлений пунктами 1-3 частини другоїстатті 219 цього Кодексу, які передбачають продовження строку на два місяці щодо проступків, шести місяців щодо злочинів невеликої або середньої тяжкості та дванадцяти місяців щодо тяжкого або особливо тяжкого злочину.

Відповідно до ч. 1статті 295-1 КПК України, у випадках, передбаченихст. 294 цього Кодексу, продовження строку досудового розслідування здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, постановленої за відповідним клопотанням прокурора або слідчого.

Клопотання про продовження строку досудового розслідування подано у строки передбачені ч. 5ст.294 КПК Україниі розглядається слідчим суддею до спливу строку досудового розслідування.

З матеріалів клопотання вбачається, що слідчим відділом Сихівського відділу поліції Головного управління Національної поліції у Львівській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 62019000000000679 від 20.05.2019, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст. 191, ч. 1. ст. 367 КК України.

Під час досудового розслідування у вказаному кримінальному провадженні, строк якого закінчується, проведено ряд слідчих дій, спрямованих на всебічне, повне та неупереджене розслідування даного кримінального правопорушення, однак на даний час виникла необхідність у продовженні строку досудового розслідування у зв`язку із необхідністю проведення слідчих дій та процесуальних дій, спрямованих на отримання та перевірку доказів.

Враховуючи наведене, слідчий суддя приходить до висновку, що для здійснення необхідних слідчих дій, доцільним є продовження строку досудового розслідування на шість місяців, оскільки на даний час є очевидним той факт, що їх проведення є необхідним і обов`язковим для виконання завдань кримінального провадження, в тому числі забезпечення повного досудового розслідування кримінального провадження.

Керуючись ст. ст.219,294,295-1 КПК України,

ухвалив:

Продовжити строк досудового розслідування у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №62019000000000679 від 20.05.2019, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.3ст. 191, ч. 1 ст. 367 КК Українина шість місяців до 20.05.2021.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення18.11.2020
Оприлюднено13.02.2023
Номер документу92990650
СудочинствоКримінальне
Сутьпродовження строку досудового розслідування

Судовий реєстр по справі —464/1876/20

Ухвала від 17.05.2021

Кримінальне

Сихівський районний суд м.Львова

Чорна С. З.

Ухвала від 18.11.2020

Кримінальне

Сихівський районний суд м.Львова

Дулебко Н. І.

Ухвала від 29.05.2020

Кримінальне

Сихівський районний суд м.Львова

Дулебко Н. І.

Ухвала від 16.04.2020

Кримінальне

Сихівський районний суд м.Львова

Дулебко Н. І.

Ухвала від 10.04.2020

Кримінальне

Сихівський районний суд м.Львова

Дулебко Н. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні