Ухвала
від 20.11.2020 по справі 592/12964/20
КОВПАКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.СУМ

Справа № 592/12964/20

Провадження № 2-о/592/220/20

УХВАЛА

про залишення заяви без руху

20 листопада 2020 року м.Суми

Суддя Ковпаківського районного суду м. Суми Косолап М.М., розглянувши матеріали заяви ОСОБА_1 , заінтересована особа: Горлівський міський відділ державної реєстрації актів цивільного стану Східного міжрегіонального управління міністерства юстиції (м. Харків) про встановлення факту реєстрації усиновлення (удочеріння).

В с т а н о в и в:

18.11.2020 ОСОБА_1 (далі - заявник) звернувся до Ковпаківського районного суду м. Суми з вказаною заявою і просить встановити факт реєстрації усиновлення (удочеріння) ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_2 , ОСОБА_3 , померлою ІНФОРМАЦІЯ_3 , про що було зроблено актовий запис № 7 від 08.12.1944 Відділом актів громадянського стану Виконавчого комітету Горлівської Ради депутатів трудящих м. Горлівка Сталінська область.

Згідно з частиною 1 статті 4 Цивільного процесуального кодексу України кожна особа має право в порядку, встановленому цим Кодексом, звернутися до суду за захистом своїх порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи законних інтересів.

Право на доступ до правосуддя не є абсолютним, на цьому наголошує і Європейський суд з прав людини у своїх рішеннях Голдер проти Великої Британії від 21.02.1975 року. Відтак, в кожному випадку позивач при зверненні до суду із позовом повинен дотримуватися норм процесуального законодавства.

Порядок звернення до суду за судовим захистом урегульований Цивільним процесуальним кодексом України. Подання заяви має відбуватись з дотриманням певних умов.

Згідно статті 19 Цивільного процесуального кодексу України цивільне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом.

Дослідивши матеріали заяви приходжу до висновку, що вона не відповідає вимогам статті 318 Цивільного процесуального кодексу України, з огляду на наступне.

Згідно статті 318 Цивільного процесуального кодексу України у заяві повинно бути зазначено: який факт заявник просить встановити та з якою метою; причини неможливості одержання або відновлення документів, що посвідчують цей факт; докази, що підтверджують факт. До заяви додаються докази, що підтверджують викладені в заяві обставини, і довідка про неможливість відновлення втрачених документів.

Так, у своїй заяві заявник зазначає, що він звернувся до приватного нотаріуса Сумського міського нотаріального округу Сокол Т.П. для оформлення свідоцтва про спадщину, яка запропонувала йому звернутися до суду із заявою про встановлення факту реєстрації усиновлення (удочеріння) для підтвердження права спадкування.

Однак, усупереч частини 2 статті 318 Цивільного процесуального кодексу України до заяви не долучено постанову нотаріуса про відмову у вчиненні нотаріальної дії, винесення якої передбачено статтею 49 Закону України Про нотаріат .

Крім того, у своїй заяві заявник зазначає, що ОСОБА_2 є донькою ОСОБА_3 та ОСОБА_5 , які її усиновили (удочерили), однак у заяві не зазначено, чи приймалось судом рішення про усиновлення (удочеріння) ОСОБА_2 (не додано його копію).

Оскільки, заява не відповідає вимогам, встановленим статтею 318 Цивільного процесуального кодексу України, вважаю за необхідне залишити її без руху, запропонувавши заявнику протягом десяти днів з дня отримання копії ухвали усунути вищезазначені недоліки.

Роз`яснити заявнику, що у іншому випадку заява буде вважатися неподаною і буде повернута заявнику.

Керуючись статтями 185, 293, 315, 318 Цивільного процесуального кодексу України, суддя,

п о с т а н о в и в:

Заяву ОСОБА_1 , заінтересована особа: Горлівський міський відділ державної реєстрації актів цивільного стану Східного міжрегіонального управління міністерства юстиції (м. Харків) про встановлення факту реєстрації усиновлення (удочеріння) - залишити без руху, запропонувавши заявнику усунути вказані недоліки протягом десяти днів з дня отримання копії ухвали та роз`яснити, що в разі їх не усунення заява буде вважатись неподаною.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя М.М. Косолап

Дата ухвалення рішення20.11.2020
Оприлюднено23.11.2020
Номер документу92999135
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —592/12964/20

Ухвала від 06.04.2021

Цивільне

Ковпаківський районний суд м.Сум

Косолап М. М.

Рішення від 01.04.2021

Цивільне

Ковпаківський районний суд м.Сум

Косолап М. М.

Рішення від 02.04.2021

Цивільне

Ковпаківський районний суд м.Сум

Косолап М. М.

Ухвала від 29.01.2021

Цивільне

Ковпаківський районний суд м.Сум

Косолап М. М.

Ухвала від 08.12.2020

Цивільне

Ковпаківський районний суд м.Сум

Косолап М. М.

Ухвала від 20.11.2020

Цивільне

Ковпаківський районний суд м.Сум

Косолап М. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні