Ухвала
від 20.11.2020 по справі 242/1176/20
ДОНЕЦЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

22-ц/804/3059/20

242/1176/20

Головуючий в 1 інстанції Капітонов В.І.

Доповідач: Зайцева С.А.

У Х В А Л А

про повернення апеляційної скарги

20 листопада 2020 року м. Маріуполь

Донецький апеляційний суд у складі судді Зайцевої С.А., розглянувши апеляційну скаргу ОСОБА_1 на рішення Селидівського міського суду Донецької області від 20 травня 2020 року по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до державного підприємства Селидіввугілля про стягнення заборгованості вихідної допомоги, середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні та відшкодування моральної шкоди,-

ВСТАНОВИВ :

Рішенням Селидівського міського суду Донецької області від 20 травня 2020 року позов ОСОБА_1 до ДП Селидіввугілля про стягнення заборгованості вихідної допомоги, середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні та відшкодування моральної шкоди - задоволено частково.

Не погоджуючись з вказаним рішенням ОСОБА_1 подала апеляційну скаргу з клопотанням про відстрочення сплати судового збору, яка разом з матеріалами справи надійшла до Донецького апеляційного суду.

Ухвалою Донецького апеляційного суду від 10 вересня 2020 року апеляційна скарга ОСОБА_1 залишена без руху для усунення недоліків, із зазначенням, що до апеляційної скарги скаржником не надано жодного письмового доказу на підтвердження викладених у клопотанні про відстрочення сплати судового збору обставин та майнового стану (довідка про доходи за попередній календарний рік, індивідуальні відомості про застраховану особу з системи персоніфікованого обліку за встановленою формою (ПФУ), що посвідчені належним чином, довідка про склад сім`ї, тощо), що позбавило, суд апеляційної інстанції можливості вирішення питання щодо відстрочення сплати судового збору, згідно з вимогами Закону України Про судовий збір (далі-Закон).

Тому, ОСОБА_1 було запропоновано надати докази на підтвердження майнового стану у відповідності до вимог ст. 8 Закону або сплатити судовий збір та надати оригінал відповідного документа, що підтверджує сплату.

Надано строк для усунення недоліків апеляційної скарги - протягом десяти днів з дня вручення ухвали.

Згідно з повідомленням про вручення поштового відправлення, копію ухвали від 10 вересня 2020 року скаржником отримано 15 вересня 2020 року .

Однак, ані у встановлений строк, ані по теперішній час не були усунені недоліки апеляційної скарги - доказів на підтвердження майнового стану не надано, судовий збір не сплачено.

Відповідно до ст.ст. 185, 357 ЦПК України, у разі невиконання вимог ухвали про залишення апеляційної скарги без руху у встановлений строк, скарга вважається неподаною і повертається особі, яка її подала.

Враховуючи, що недоліки апеляційної скарги не усунуті - судовий збір не сплачено, апеляційна скарга підлягає поверненню у відповідності до вимог ст. 357 ЦПК України.

Керуючись ст.ст. 185, 357 ЦПК України, апеляційний суд,-

УХВАЛИВ :

Апеляційну скаргу ОСОБА_1 на рішення Селидівського міського суду Донецької області від 20 травня 2020 року по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до державного підприємства Селидіввугілля про стягнення заборгованості вихідної допомоги, середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні та відшкодування моральної шкоди вважати неподаною і повернути її скаржнику.

Роз`яснити ОСОБА_1 , що вказана ухвала апеляційного суду не перешкоджає у випадку усунення недоліків апеляційної скарги звернутися з апеляційною скаргою до Донецького апеляційного суду на загальних підставах.

Ухвала набирає законної сили з дня її прийняття та може бути оскаржена в касаційному порядку протягом тридцяти днів.

Суддя Донецького

апеляційного суду С.А. Зайцева

Дата ухвалення рішення20.11.2020
Оприлюднено23.11.2020
Номер документу93001362
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення заборгованості вихідної допомоги, середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні та відшкодування моральної шкоди

Судовий реєстр по справі —242/1176/20

Ухвала від 20.11.2020

Цивільне

Донецький апеляційний суд

Зайцева С. А.

Ухвала від 10.09.2020

Цивільне

Донецький апеляційний суд

Зайцева С. А.

Ухвала від 09.06.2020

Цивільне

Селидівський міський суд Донецької області

Капітонов В. І.

Рішення від 20.05.2020

Цивільне

Селидівський міський суд Донецької області

Капітонов В. І.

Ухвала від 19.03.2020

Цивільне

Селидівський міський суд Донецької області

Капітонов В. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні