Ухвала
від 23.11.2020 по справі 480/1204/20
СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про відкладення розгляду справи та призначення засідання в режимі відеоконференції

"23" листопада 2020 р. Справа № 480/1204/20

Сумський окружний адміністративний суд у складі: головуючого судді Шевченко І.Г., розглянувши у відкритому судовому засіданні у приміщенні суду м.Суми адміністративну справу за позовною заявою Понаріної Юлії Олександрівни в інтересах ОСОБА_1 до Путивльської районної державної адміністрації Сумської області про зобов`язання вчинити дії,-

В С Т А Н О В И В:

У провадженні суду перебуває справа за позовом ОСОБА_2 в інтересах ОСОБА_1 до Путивльської районної державної адміністрації Сумської області про зобов`язання вчинити дії.

Ухвалою Сумського окружного адміністративного суду від 18.03.2020 позовну заяву було прийнято до розгляду та відкрито провадження у справі, ухвалено здійснювати розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін.

Представником відповідача було надано відзив на позовну заяву, а позивачем - відповідь на відзив.

Ухвалою суду від 24.04.2020 у відповідача було витребувано додаткові докази у справі.

Ухвалою суду від 12.06.2020 ухвалено здійснювати розгляд справи за правилами спрощеного провадження з повідомленням сторін. Судове засідання призначено на 28.10.2020 (а.с.150-151), що ухвалою суду від 28.10.2020 було відкладено на 23.11.2020 та його проведення було призначено в режимі відеоконференції в приміщенні Путивльського районного суду Сумської області за участю позивача та представника позивача (а.с.164).

Позивач та її представник в судове засідання не з`явились, представник позивача надіслала клопотання, в якому просила відкласти розгляд справи у зв`язку із хворобливим станом здоров`я. При цьому, просила також провести наступне засідання в режимі відеоконференції в Путивльському районному суді Сумської області.

Представник відповідача також в судове не з`явився, надіслав заяву про розгляд справи без участі представника Путивльської районної державної адміністрації (а.с.154).

Враховуючи неявку в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у справі, а також заяву представника відповідача про розгляд справи за його відсутності, фіксування судового засідання по справі за допомогою звукозаписувального технічного засобу згідно з ч. 4 ст. 229 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) не здійснюється.

Дослідивши матеріали справи та клопотання представника позивача про відкладення розгляду справи, суд вважає його обґрунтованим та таким, що підлягає задоволенню. При цьому, вирішуючи питання про проведення засідання в режимі відеоконференції, суд виходить з наступного.

Згідно ч.ч.1,6,8 ст.195 КАС України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою (ч.1); суд може постановити ухвалу про участь учасника справи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду, визначеному судом (ч.6); у клопотанні про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду в обов`язковому порядку зазначається суд, в якому необхідно забезпечити її проведення. Таке клопотання може бути подано не пізніш як за п`ять днів до відповідного судового засідання (ч.8).

Відповідно до ч.9 ст.195 КАС України копія ухвали про участь особи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду негайно надсилається до суду, який зобов`язаний організувати її виконання, та особі, яка братиме участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Враховуючи необхідність забезпечення сторонам передбаченого Конституцією України права на доступ до правосуддя, з метою забезпечення своєчасного розгляду адміністративної справи, враховуючи територіальну віддаленість позивача та його представника (м.Путивль Сумської області) від місця проведення судового засідання (м.Суми), суд вважає за необхідне клопотання представника позивача про проведення засідання в режимі відеоконференції задовольнити та провести судове засідання в режимі відеоконференції.

Забезпечення проведення судового засідання в режимі відеоконференції за участю позивача та представника позивача доручити Путивльському районному суду Сумської області.

Керуючись ст. ст. 205, 223, 229, 248, 256 Кодексу адміністративного судочинства України, суд -

У Х В А Л И В:

1. Задовольнити клопотання представника позивача.

2. Відкласти розгляд справи та призначити судове засідання в приміщенні Сумського окружного адміністративного суду в режимі відеоконференції на "09" грудня 2020 р. о 09:00 год.

3. В судове засідання викликати осіб, які беруть участь у справі.

4. Копію ухвали надіслати Путивльському районному суду Сумської області (41500, Сумська область, м.Путивль, проспект Іоанна Путивльського, буд.54) для забезпечення проведення судового засідання в режимі відеоконференції за участю позивача та представника позивача.

5. Копію ухвали направити учасникам справи.

6. Ухвала набирає законної сили з дня її прийняття та оскарженню не підлягає.

Суддя І.Г. Шевченко

СудСумський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення23.11.2020
Оприлюднено23.11.2020
Номер документу93008471
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —480/1204/20

Рішення від 09.12.2020

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

І.Г. Шевченко

Рішення від 09.12.2020

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

І.Г. Шевченко

Ухвала від 23.11.2020

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

І.Г. Шевченко

Ухвала від 28.10.2020

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

І.Г. Шевченко

Ухвала від 26.08.2020

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

І.Г. Шевченко

Ухвала від 06.08.2020

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

І.Г. Шевченко

Ухвала від 12.06.2020

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

І.Г. Шевченко

Ухвала від 24.04.2020

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

І.Г. Шевченко

Ухвала від 18.03.2020

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

І.Г. Шевченко

Ухвала від 26.02.2020

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

І.Г. Шевченко

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні