Ухвала
від 24.11.2020 по справі 907/713/20
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

88000, м. Ужгород, вул. Коцюбинського, 2а

e-mail: inbox@zk.arbitr.gov.ua

веб-адреса: http://zk.arbitr.gov.ua

УХвала

відкладення підготовчого засідання у справі

"24" листопада 2020 р. м. Ужгород Справа № 907/713/20

Суддя Господарського суду Закарпатської області Ремецькі О.Ф.,

За участю секретаря судового засідання Мешко Р.В.

розглянувши позовну заяву Сілецької загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів Іршавської районної ради, с. Сільце Іршавського району до Іршавської районної ради Закарпатської області,

за участі третьої особи , яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача: Опорний Сілецький заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Іршавської районної ради Закарпатської області, с.Сільце, Іршавський район

за участі третьої особи , яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача: Відділ освіти Іршавської районної державної адміністрації, м. Іршава

про визнання недійсним та скасування пунктів 4-14 рішення тридцять першої сесії VІІ скликання Іршавської районної ради Закарпатської області від 21.07.2020 року № 676 «Про утворення опорного Сілетського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Іршавської районної ради Закарпатської області та затвердження Статуту»

За участю представників:

від позивача - ОСОБА_1 , директор

Січка Василь Васильович, довіреність від 07 жовтня 2020 року

від відповідача - не з`явився

від третіх осіб на стороні відповідача - не з`явилися

за участі вільного слухача: ОСОБА_2

в с т а н о в и в:

Сілецька загальноосвітня школа І-II ступенів Іршавської районної ради Закарпатської області звернулася до Закарпатського окружного адміністративного суду з позовом до Іршавської районної ради Закарпатської області, треті особи Відділ освіти Іршавської районної державної адміністрації, Сілецька загальноосвітня школа І-IІІ ступенів Іршавської районної ради Закарпатської області, яким просить суд визнати протиправним та скасувати п.4-14 Рішення 31 сесії VII скликання Іршавської районної ради Закарпатської області від 21.07.2020 року №676 «Про утворення опорного Сілецького закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ст. Іршавської районної ради Закарпатської області та затвердження Статуту» .

Ухвалою Господарського суду Закарпатської області від 21.10.2020 року позовну заяву залишино без руху та надано позивачу строк у десять днів з дня вручення даної ухвали на усунення вказаних в ній недоліків.

26.10.2020 року від позивача надійшла заява про усунення недоліків.

Ухвалою Господарського суду Закарпатської області від 30.10.2020 прийнято позовну заяву до розгляду, відкрито провадження у справі № 907/713/20 та вирішено здійснювати розгляд справи за правилами загального позовного провадження, підготовче засідання у справі призначено на 24 листопада 2020 року. Цією ж ухвалою, залучено до часті у справі як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача - Опорний Сілецький заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Іршавської районної ради Закарпатської області (90121,Закарпатська область, Іршавський район, с.Сільце вул.Шкільна, буд. 27, код ЄДРПОУ 22100156) та залучено до часті у справі як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача - відділ освіти Іршавської районної державної адміністрації (90100, Закарпатська обл., м. Іршава, вул. Шкільна, 17 код ЄДРПОУ 36990540).

03.11.2020 до суду подано заяву представника Сілецької загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів Іршавської районної ради, с. Сільце Іршавського району б/н від 03.11.2020 про забезпечення позову.

Ухвалою суду від 06.11.2020 розгляд заяви про забезпечення позову призначено на 24 листопада 2020 р.

До початку розгляду справи третьою особою на стороні відповідача Іршавською районною радою, подано письмовий відзив на позов та заяву про розгляд справи за відсутності уповноваженого представника.

Представник позивача у судовому засіданні заявив клопотання про надання додаткового часу для надання відповіді на відзив, у зв`язку з чим просить суд продовжити процесуальний строк для надання відповіді на відзив, оскільки такий на день слухання справи до нього не надходив.

Частиною 2 статті 119 Господарського процесуального кодексу України унормовано, що встановлений судом процесуальний строк може бути продовжений судом за заявою учасника справи, поданою до закінчення цього строку, чи з ініціативи суду.

Враховуючи вищенаведене, суд вважає за можливе продовжити процесуальний строк для надання відповіді на відзив.

Згідно з частиною 1 статті 116 ГПК України перебіг процесуального строку починається з наступного дня після відповідної календарної дати або настання події, з якою пов`язано його початок.

Згідно ч. 1 ст. 216 Господарського процесуального кодексу України, суд відкладає розгляд справи у випадках, встановлених частиною другою статті 202 цього Кодексу.

Відповідно до ч. 2. ст. 202 Господарського процесуального кодексу України суд відкладає розгляд справи у судовому засіданні у межах встановленого цим Кодексом строку з таких підстав:

1) неявка у судове засідання учасника справи, щодо якого немає відомостей про на-правлення йому ухвали з повідомленням про дату, час і місце судового засідання;

2) перша неявка у судове засідання учасника справи, якого повідомлено про дату, час і місце судового засідання, якщо він повідомив про причини неявки, які судом визнано по-важними;

3) виникнення технічних проблем, що унеможливлюють участь особи у судовому за-сіданні в режимі відеоконференції, крім випадків, коли відповідно до цього Кодексу судове засідання може відбутися без участі такої особи;

4) необхідність витребування нових доказів, у випадку коли учасник справи обґрунтував неможливість заявлення відповідного клопотання в межах підготовчого провадження.

За таких обставин з метою забезпечення процесуальних прав сторін, суд вважає за доцільне задовольнити клопотання про продовження процесуального строку для подачі відповіді на відзив, відкласти розгляд клопотання про забезпечення позову та відкласти підготовче засідання для визначення обставин справи, які підлягають встановленню, та вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 119, 202, 216, ст.234 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд Закарпатської області -

У Х В А Л И В :

Відкласти розгляд заяви про забезпечення позову та підготовче засідання на 10 грудня 2020 р. на 11:00 год. в приміщенні Господарського суду Закарпатської області за адресою: м. Ужгород, вул. Коцюбинського, 2а, зал судових засідань №5.

Продовжити позивачу процесуальний строк для подання відповіді на відзив з доказами в його обґрунтування.

Рекомендувати представникам учасників судового процесу:

- утримуватись від участі у судових засіданнях, якщо слухання не передбачають обов`язкової їх присутності;

- подавати до суду заяви про розгляд справ за наявними у них матеріалами та за відсутності учасників судового процесу;

- подавати до суду клопотання про отримання процесуальних документів в електронному вигляді.

Звернути увагу учасників процесу, що інформація по справі, яка розглядається, доступна на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за посиланням: http://zk.arbitr.gov.ua/sud5008/gromadyanam/csz/.

Ухвала набирає законної сили з моменту проголошення та може бути оскаржена щодо продовження процесуального строку до суду апеляційної інстанції в порядку та строки, встановлені статтями 254-257 Господарського процесуального кодексу України .

Суддя Ремецькі О.Ф.

Дата ухвалення рішення24.11.2020
Оприлюднено25.11.2020
Номер документу93070797
СудочинствоГосподарське
Сутьутворення опорного Сілетського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Іршавської районної ради Закарпатської області та затвердження Статуту»

Судовий реєстр по справі —907/713/20

Ухвала від 15.05.2022

Господарське

Західний апеляційний господарський суд

Якімець Ганна Григорівна

Ухвала від 27.03.2022

Господарське

Західний апеляційний господарський суд

Якімець Ганна Григорівна

Ухвала від 02.03.2022

Господарське

Західний апеляційний господарський суд

Якімець Ганна Григорівна

Ухвала від 07.02.2022

Господарське

Західний апеляційний господарський суд

Якімець Ганна Григорівна

Ухвала від 16.12.2021

Господарське

Західний апеляційний господарський суд

Якімець Ганна Григорівна

Ухвала від 19.11.2021

Господарське

Західний апеляційний господарський суд

Якімець Ганна Григорівна

Ухвала від 19.11.2021

Господарське

Західний апеляційний господарський суд

Якімець Ганна Григорівна

Ухвала від 28.10.2021

Господарське

Західний апеляційний господарський суд

Якімець Ганна Григорівна

Судовий наказ від 15.06.2021

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Ремецькі О.Ф.

Рішення від 06.04.2021

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Ремецькі О.Ф.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні