Ухвала
від 23.11.2020 по справі 420/12567/20
ОДЕСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 420/12567/20

УХВАЛА

23 листопада 2020 року м. Одеса

Суддя Одеського окружного адміністративного суду Цховребова М.Г., розглянувши матеріали адміністративного позову ОСОБА_1 до Департаменту патрульної поліції, Управління патрульної поліції в Одеській області про визнання протиправною бездіяльності та зобов`язання вчинити певні дії, -

встановив:

До Одеського окружного адміністративного суду надійшов позов ОСОБА_1 до Департаменту патрульної поліції, Управління патрульної поліції в Одеській області, в якому позивач просить:

- визнати протиправною бездіяльність відповідача щодо не надання відповіді на звернення позивача від 28.09.2020 року;

- зобов`язати Управління патрульної поліції в Одеській області розглянути заяву позивача та повідомити йому:

- прізвища працівників патрульної поліції, які несли службу 6 серпня 2020 року з 19 до 21 години на посту поліції поблизу заводу Центроліт ;

- чи складалися відносно позивача, ІНФОРМАЦІЯ_1 , будь-які матеріали про адміністративне правопорушення працівниками патрульної поліції Одеської області від 6 серпня 2020 року;

- у разі наявності адміністративних матеріалів, складених працівниками патрульної поліції в Одеській області 6 серпня 2020 року відносно позивача, ІНФОРМАЦІЯ_1 , підтвердити їх повних перелік та надати завірені належним чином копії.

Одержавши позовну заяву, суд з`ясував, що її подано без додержання вимог, встановлених ст.ст. 160, 161 КАС України, з таких підстав.

По-перше, відповідно до п. 2 ч. 5 ст. 160 КАС України в позовній заяві зазначаються: повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові - для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб); поштовий індекс; ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України); реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серія паспорта для фізичних осіб - громадян України (якщо такі відомості відомі позивачу), відомі номери засобів зв`язку, офіційна електронна адреса або адреса електронної пошти.

Позивачем щодо відповідачів Департаменту патрульної поліції та Управління патрульної поліції в Одеській області, зазначено:

- код ЄДРПОУ 40108646, який відповідно до даних Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань відповідає Департаменту патрульної поліції;

- тел. 048-779-45-48; поштовий індекс та адреса місцезнаходження: 65114, м. Одеса, вул. Ак. Корольова, 5, за якою знаходиться Управління патрульної поліції в Одеській області Департаменту патрульної поліції.

Отже, у позовній заяві позивачем на виконання вимог п. 2 ч. 5 ст. 160 КАС України не зазначено дані щодо:

- відповідача - Департаменту патрульної поліції: місцезнаходження; поштовий індекс; відомі номери засобів зв`язку, офіційна електронна адреса або адреса електронної пошти;

- відповідача - Управління патрульної поліції в Одеській області: ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України.

По-друге, відповідно до п. 4 ч. 5 ст. 160 КАС України в позовній заяві зазначаються: зміст позовних вимог і виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги, а в разі подання позову до декількох відповідачів - зміст позовних вимог щодо кожного з відповідачів .

Як вбачається з позовної заяви, її заявлено позивачем до двох відповідачів: Департаменту патрульної поліції та Управління патрульної поліції в Одеській області.

При цьому, як наведено вище, у прохальній частині позивач просить, зокрема, визнати протиправною бездіяльність відповідача щодо не надання відповіді на звернення позивача від 28.09.2020 року.

Тобто, позивачем не конкретизовано, бездіяльність якого саме з заявлених відповідачів щодо не надання відповіді на звернення позивача від 28.09.2020 року він просить визнати протиправною.

По-третє, відповідно до ч. 1 ст. 161 КАС України до позовної заяви додаються її копії, а також копії доданих до позовної заяви документів відповідно до кількості учасників справи, крім випадків, визначених частиною другою цієї статті.

Проте, позивачем до позовної заяви додано лише одну копію заяви та доданих до неї документів.

Враховуючи та на підставі наведеного, виявлені недоліки позовної заяви повинні бути усунені позивачем шляхом подання до суду у кількості примірників (в т.ч. для учасників справи): письмового узгодження складу відповідачів згідно зі змістом позовних вимог із дотриманням вищенаведених вимог п. 2 ч. 5 ст. 160 та ч. 1 ст. 161 КАС України.

Відповідно до ч. 1 ст. 169 КАС України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених статтями 160, 161 КАС України, протягом п`яти днів з дня подання позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Керуючись ст.ст. 160, 161, 169, 171, 243, 248, 256, 294, п. 3 Розділу VI Прикінцевих положень КАС України, суд -

ухвалив:

Позовну заяву ОСОБА_1 до Департаменту патрульної поліції, Управління патрульної поліції в Одеській області про визнання протиправною бездіяльності та зобов`язання вчинити певні дії - залишити без руху.

Встановити позивачу 10-денний строк для усунення недоліків позовної заяви з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Ухвала окремо оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя М.Г. Цховребова

СудОдеський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення23.11.2020
Оприлюднено26.11.2020
Номер документу93073937
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —420/12567/20

Ухвала від 03.10.2023

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Тарасишина О.М.

Ухвала від 15.09.2023

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Тарасишина О.М.

Ухвала від 05.02.2021

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Цховребова М.Г.

Ухвала від 07.12.2020

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Цховребова М.Г.

Ухвала від 23.11.2020

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Цховребова М.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні