Ухвала
від 26.11.2020 по справі 21/8/08-16/61/09-21/31/10
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

номер провадження справи 29/23/17

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

про заміну ліквідатора

26.11.2020 Справа № 21/8/08-16/61/09-21/31/10

м.Запоріжжя Запорізької області

Господарський суд Запорізької області у складі судді Кричмаржевського В.А.

за участю секретаря судового засідання Авраменко К.О.

розглянувши матеріали справи № 21/8/08-16/61/09-21/31/10

про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Південно-Українська лізингова компанія" (69050 м.Запоріжжя вул. Космічна, 122, код в ЄДР-33471793)

Кредитори :

1/ Товариство з обмеженою відповідальністю "ФІНАНСОВА КОМПАНІЯ "ДОВІРА ТА ГАРАНТІЯ" (код в ЄДР-38750239, 04112 м.Київ вул. Авіаконструктора Ігоря Сікорського, 8, info@dgfinance.com.ua )

2/ ПАТ Компанія "Райз" (01014 м. Київ вул. Катерини Білокур, 5 кв.17,

secretar@ulf.com.ua )

3/ Головне управління ДПС у Запорізькій області (69107 м.Запоріжжя пр.Соборний 166, zp.official@tax.gov.ua )

Банківські установи , що здійснюють розрахунково-касове обслуговування боржника:

1/ ЗРУ ЗАТ КБ "Приватбанк", м.Запоріжжя

2/АКБ "Трансбанк", м. Запоріжжя

Ліквідатор - Мірошник І.В. (адреса для листування : 69005 а/с-1176, електронна адреса: ІНФОРМАЦІЯ_2).

Представники сторін в судове засідання не з`явились

Установив :

Згідно з постановою Господарського суду Запорізької області від 24.04.2009 ТОВ "Південно-Українська лізингова компанія", м.Запоріжжя, визнано банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру, призначено ліквідатора.

Ухвалою суду від 20.09.2018 припинені повноваження ліквідатора банкрута - арбітражного керуючого Рабушка В.С., призначено ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Шевченка І.В., якого зобов`язано здійснити ліквідаційну процедуру у визначеному Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" порядку та у строк до 25 грудня 2018р . надати на затвердження суду звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута.

Відповідно до ухвали суду від 26.06.2019 ліквідатора Шевченка І.В. зобов`язано прийняти необхідні заходи щодо завершення ліквідаційної процедури, до 10 числа щомісячно надавати господарському суду письмовий звіт про здійснення ліквідаційної процедури, попереджено його про відповідальність, передбачену статтею 3-1 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (який діяв на час постановлення ухвали), у разі невиконання або неналежного виконання обов`язків ліквідатора, покладених на нього у цій справі, зловживання правами ліквідатора, подання до суду неправдивих відомостей тощо.

Ухвалою суду від 02.07.2020 призначено судове засідання для заслуховування інформації про хід ліквідаційної процедури на 08 вересня 2020р. о 09-30 год., кредиторів зобов`язано на зборах кредиторів вирішити питання щодо призначення нового ліквідатора у справі, подати до суду відповідне клопотання комітету кредиторів, повідомити арбітражного керуючого, кандидатуру якого буде запропоновано, про необхідність представлення суду відповідної заяви в порядку, визначеному статтею 28 КУзПБ, протокольні рішення зборів кредиторів та комітету кредиторів надати суду до 20 серпня 2020р.

У визначені дату та час судове засідання не відбулось в зв`язку з відрядженням судді Кричмаржевського В.А., про що сторони повідомлені згідно з листом від 25.08.2020.

Відповідно до ухвали суду від 14.09.2020 судове засідання було призначено на 03.11.2020, зобов`язано кредиторів у строк до 20 листопада 2020р. на зборах кредиторів вирішити питання щодо призначення нового ліквідатора у справі, подати до суду відповідне клопотання комітету кредиторів, повідомити арбітражного керуючого, кандидатуру якого буде запропоновано, про необхідність представлення суду відповідної заяви в порядку, визначеному статтею 28 КУзПБ, протокольні рішення зборів кредиторів та комітету кредиторів надати суду до 25 листопада 2020р.

Але в ухвалі від 14.09.2020 було допущено описку при зазначенні дат щодо проведення зборів кредиторів та подання суду відповідного протоколу.

Судом встановлено, що ухвала суду від 14.09.2020 кредиторами отримана, проте в судове засідання представники не з`явились, про причину неявки не повідомили.

Крім того, 03.11.2020 з заявою про участь у даній справі та призначення ліквідатором звернувся арбітражний керуючий Мірошник І.В.

Відповідно до ухвали суду від 03.11.2020 розгляд справи було відкладено до 26.11.2020 на 09-30 год., зобов`язано кредиторів на зборах кредиторів вирішити питання щодо призначення нового ліквідатора у справі, подати до суду відповідне клопотання комітету кредиторів, повідомити арбітражного керуючого, кандидатуру якого буде запропоновано, про необхідність представлення суду відповідної заяви в порядку, визначеному статтею 28 КУзПБ, а також розглянути кандидатуру арбітражного керуючого Мірошника І.В, протокольні рішення зборів кредиторів та комітету кредиторів надати суду до 25 листопада 2020р.

Від ГУ ДПС у Запорізькій області 20.11.2020 до суду надійшло клопотання, яким кредитор інформує суд про відсутність заперечень щодо призначення ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Мірошника І.В.

З огляду на обмеженість розгляду справи визначеними законом процесуальними строками, відсутність перешкод для розгляду справи, достатність матеріалів справи для розгляду та прийняття відповідного рішення, судове засідання відбулося за відсутності учасників справи.

Розглянувши матеріали справи, проаналізувавши норми чинного законодавства, господарський суд дійшов висновку про наявність підстав для відсторонення Шевченка І.В. від виконання повноважень ліквідатора та призначення ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Мірошника І.В., виходячи з такого.

Відповідно до частини ч.3 статті 60 Кодексу України з процедур банкрутства (далі-КУзПБ) у ліквідаційній процедурі господарський суд розглядає скарги на дії (бездіяльність) ліквідатора та здійснює інші повноваження, передбачені цим Кодексом.

Згідно зі статтею 12 КУзПБ арбітражний керуючий користується усіма правами розпорядника майна, керуючого санацією, керуючого реструктуризацією, керуючого реалізацією, ліквідатора відповідно до законодавства, у тому числі має право звертатися до господарського суду та суду загальної юрисдикції у випадках, передбачених цим Кодексом.

Статтею 28 КУзПБ унормовано, що кандидатура арбітражного керуючого для виконання повноважень розпорядника майна або керуючого реструктуризацією визначається судом шляхом автоматизованого відбору із застосуванням Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи з числа арбітражних керуючих, внесених до Єдиного реєстру арбітражних керуючих України, за принципом випадкового вибору.

Відповідно до частини 4 статті 28 КУзПБ арбітражний керуючий може бути відсторонений господарським судом від виконання повноважень розпорядника майна, керуючого реструктуризацією, керуючого санацією, ліквідатора, керуючого реалізацією за його заявою. Відсторонення арбітражного керуючого від виконання повноважень здійснюється господарським судом за клопотанням учасника провадження у справі або за власною ініціативою у разі :

1) невиконання або неналежного виконання обов`язків, покладених на арбітражного керуючого;

2) зловживання правами арбітражного керуючого;

3) подання до суду неправдивих відомостей;

4) відмови арбітражному керуючому в наданні допуску до державної таємниці або скасування раніше наданого допуску;

5) припинення діяльності арбітражного керуючого;

6) наявності конфлікту інтересів.

За наявності підстав для відсторонення арбітражного керуючого від виконання повноважень або за клопотанням комітету кредиторів господарський суд протягом 14 днів постановляє ухвалу про відсторонення арбітражного керуючого від виконання повноважень.

Шевченком І.В. обов`язки ліквідатора не виконуються тривалий час, будь-якої інформації про хід ліквідаційної процедури суду не надавалось, з Єдиного реєстру арбітражних керуючих суду відомо про анулювання свідоцтва про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) від 21.05.2013 № 013, виданого Шевченку Ігорю Валерійовичу.

Зазначене дає об`єктивні підстави для відсторонення Шевченка І.В. від виконання повноважень ліквідатора.

Беручи до уваги тривалий час ліквідаційної процедури, відсутність від ліквідатора звітів, анулювання його свідоцтва, суд вважає за необхідне призначити іншого арбітражного керуючого для виконання повноважень ліквідатора з позитивним досвідом роботи та відповідальним ставленням до виконання покладених обов`язків у інших справах.

Кредитори вимог суду, викладених у вищезгаданих ухвалах, не виконали, збори кредиторів не проведені, питання щодо призначення нового ліквідатора у справі не вирішувалось, будь-яких клопотань та кандидатур арбітражних керуючих суду не запропоновано.

Враховуючи те, що до суду з заявою про призначення ліквідатором банкрута звернувся арбітражний керуючий Мірошник І.В., кандидатура якого відповідає вимогам Кодексу України з процедур банкрутства, суд погоджується з цією кандидатурою та призначає його ліквідатором банкрута - ТОВ "Південно-Українська лізингова компанія".

Суд обізнаний про позитивні результати діяльності даного арбітражного керуючого в інших справах.

У зв`язку з припиненням фінансування діяльності Господарського суду Запорізької області, зокрема, в частині надання коштів на оплату послуг з відправки поштової кореспонденції, копії даної ухвали суд надсилає на електронні адреси сторін .

Інші учасники провадження мають можливість ознайомитись з даним процесуальним документом у Єдиному державному реєстрі судових рішень після його оприлюднення в електронному вигляді.

Керуючись статтями 2, 9, 28, 60 Кодексу України з процедур банкрутство, статтями 3, 12, 20, 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, суд -

Ухвалив :

Відсторонити Шевченка Ігоря Валерійовича, ІПН НОМЕР_1 , від виконання повноважень ліквідатора ТОВ "Південно-Українська лізингова компанія", м.Запоріжжя.

Задовольнити заяву арбітражного керуючого Мірошника І.В.

Призначити арбітражного керуючого Мірошника Ігоря Вікторовича, ІПН - НОМЕР_2 (адреса для листування : 69005 а/с-1176, електронна адреса: ІНФОРМАЦІЯ_2 ), ліквідатором банкрута - Товариства з обмеженою відповідальністю "Південно-Українська лізингова компанія", код в ЄДР-33471793 (69050 м.Запоріжжя вул. Космічна, 122).

Зобов`язати Шевченка І.В. у п`ятиденний строк від дня отримання цієї ухвали передати арбітражному керуючому Мірошнику І.В. усю наявну документацію щодо здійснення ліквідаційної процедури банкрута, його печатки, штампи та матеріальні цінності.

Зобов`язати ліквідатора Мірошника І.В. прийняти заходи щодо завершення ліквідаційної процедури у визначеному Кодексом України з процедур банкрутства порядку, та надати звіт про виконану роботу і ліквідаційний баланс банкрута для затвердження.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання - 26.11.2020 та може бути оскаржена до суду апеляційної інстанції в порядку та строк, визначені законом.

Копії ухвали надіслати на електронні адреси : кредиторам, ліквідатору Мірошнику І.В., Шевченку І.В. (ІНФОРМАЦІЯ_1 ), Департаменту реєстраційних послуг Запорізької міської ради ( reception.drp@zp.gov.ua ).

Суддя В.А. Кричмаржевський

Дата ухвалення рішення26.11.2020
Оприлюднено26.11.2020
Номер документу93101794
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Південно-Українська лізингова компанія" (69050 м.Запоріжжя вул. Космічна, 122, код в ЄДР-33471793) Кредитори : 1/ Товариство з обмеженою відповідальністю "ФІНАНСОВА КОМПАНІЯ "ДОВІРА ТА ГАРАНТІЯ" (код в ЄДР-38750239, 04112 м.Київ вул. Авіаконструктора Ігоря Сікорського, 8, info@dgfinance.com.ua ) 2/ ПАТ Компанія "Райз" (01014 м. Київ вул. Катерини Білокур, 5 кв.17, secretar@ulf.com.ua ) 3/ Головне управління ДПС у Запорізькій області (69107 м.Запоріжжя пр.Соборний 166, zp.official@tax.gov.ua ) Банківські установи , що здійснюють розрахунково-касове обслуговування боржника: 1/ ЗРУ ЗАТ КБ "Приватбанк", м.Запоріжжя 2/АКБ "Трансбанк", м. Запоріжжя Ліквідатор - Мірошник І.В. (адреса для листування : 69005 а/с-1176, електронна адреса: ІНФОРМАЦІЯ_2

Судовий реєстр по справі —21/8/08-16/61/09-21/31/10

Ухвала від 30.03.2023

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Сушко Л.М.

Ухвала від 14.12.2021

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

Ухвала від 17.11.2021

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

Ухвала від 09.11.2021

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

Ухвала від 04.11.2021

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

Ухвала від 18.10.2021

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

Ухвала від 26.11.2020

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

Ухвала від 26.11.2020

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

Ухвала від 03.11.2020

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

Ухвала від 14.09.2020

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні