Вирок
від 26.11.2020 по справі 390/1164/20
КІРОВОГРАДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №390/1164/20

Провадження №1-кп/390/326/20

В И Р О К

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

26.11.2020 року. Кіровоградський районний суд Кіровоградської області в складі

головуючого судді ОСОБА_1 ,

при секретарі ОСОБА_2 ,

за участю:

прокурора ОСОБА_3 ,

представника потерпілого ОСОБА_4 ,

захисника ОСОБА_5 ,

обвинуваченого ОСОБА_6 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні у місті Кропивницький кримінальне провадження №12020120170000522 по обвинуваченню

ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м. Київ, українця, громадянина України, освіта вища, одруженого, не працюючого, зареєстрованого та проживаючого за адресою: АДРЕСА_1 , раніше не судимого,

у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст.185 ч.4 КК України,

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_6 вчинив таємне викрадення чужого майна (крадіжка), вчинена у великих розмірах, за наступних обставин.

21.03.2020 року близько 08.00 год. ОСОБА_6 перебував на території ПП «Агрофірма «Могутнє» за адресою: Кіровоградська область, Кропивницький район, с. Веселівка, вул. Гречана, 3, де шляхом вільного доступу таємно викрав із двох споруд елеватора 59460 кг. зерна кукурудзи 3 класу загальною вартістю 259364,52 грн., які завантажив на два вантажних автомобілі з причепами. З викраденим із місця вчинення злочину зник, викраденим розпорядився на власний розсуд, чим заподіяв ПП «Агрофірма «Могутнє» матеріальну шкоду на вказану суму.

Обвинувачений у судовому засіданні вину визнав і пояснив, що 21.03.2020 року близько 08.00 год. перебуваючи на території ПП «Агрофірма «Могутнє» за адресою: Кіровоградська область, Кропивницький район, с. Веселівка, шляхом вільного доступу, таємно викрав із двох споруд елеватора 59460 кг. зерна кукурудзи 3 класу, які завантажив на два вантажних автомобілі з причепами. Будь-яких заперечень щодо кількості та вартості викраденого не має.

Представник потерпілого ОСОБА_4 у судовому засіданні пояснив, що обвинувачений у добровільному порядку відшкодував ПП «Агрофірма «Могутнє» завдану матеріальну шкоду.

Зважаючи на повне визнання вини обвинуваченим, врахувавши думку прокурора, яким запропоновано дослідити докази по справі відповідно ст.349 ч.3 КПК України, з`ясувавши думку представника потерпілого, захисника та обвинуваченого, які погодились дослідити докази у порядку запропонованому прокурором, після роз`яснення наслідків такого розгляду, судом обмежено дослідження фактичних обставин допитом обвинуваченого та оголошенням матеріалів кримінального провадження, що характеризують особу обвинуваченого, оскільки показання останнього відповідають фактичним обставинам і ніким не оспорюються.

Приймаючи до уваги, що обвинувачений повністю визнав себе винним у вчиненні інкримінованого кримінального правопорушення, зважаючи на розгляд кримінального провадження за ст.349 ч.3 КПК України, суд вважає, що дії ОСОБА_6 правильно кваліфіковано за ст.185 ч.4 КК України, як таємне викрадення чужого майна (крадіжка), вчинена у великих розмірах.

Призначаючи покарання суд враховує ступінь тяжкості вчиненого кримінального правопорушення, особу винного, обставини, що пом`якшують та обтяжують покарання.

Обвинуваченим вчинено тяжкий злочин.

Досліджуючи дані про особу обвинуваченого судом встановлено, що ОСОБА_6 характеризується позитивно (т.2, а.п.239), на обліку лікарів психіатра та нарколога не перебуває (т.2, а.п.236, 238), має на утриманні малолітню дитину (т.2, а.п.240), раніше не судимий (т.2, а.п.241-242). Згідно досудової доповіді не становить небезпеки для суспільства та може виправитись без ізоляції від суспільства (т.1, а.п.46).

Обставинами, що пом`якшують покарання, суд визнає щире каяття, активне сприяння розкриттю кримінального правопорушенню, добровільне відшкодування завданого збитку.

Обставин, що обтяжують покарання, судом не встановлено.

Таким чином, зваживши у сукупності наведені вище обставини суд вважає, що виправлення обвинуваченого та попередження вчинення ним нових злочинів можливо за умови призначення покарання у виді позбавлення волі. Проте, враховуючи думку прокурора, який просив суд звільнити обвинуваченого від відбування покарання з випробуванням, зважаючи на позицію представника потерпілого, який погодився з прокурором, приймаючи до уваги досудову доповідь та дані про особу обвинуваченого, суд вважає можливим застосувати положення ст.75 КК України та звільнити обвинуваченого від відбування покарання з випробуванням.

Цивільний позов і речові докази відсутні.

Процесуальні витрати підлягають стягненню з обвинуваченого на користь держави.

Заходи забезпечення кримінального провадження не застосовувались та клопотання про їх застосування не заявлялись.

Керуючись ст.ст.368, 370, 373-374 КПК України, суд

У Х В А Л И В:

Визнати ОСОБА_6 винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст.185 ч.4 КК України, і призначити покарання у виді позбавлення волі строком на 5 (п`ять) років.

На підставі ст.75 КК України звільнити ОСОБА_6 від відбування призначеного покарання з випробуванням і встановити іспитовий строк терміном на 3 (три) роки.

Згідно ст.76 КК України зобов`язати ОСОБА_6 : періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації; повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання та роботи.

Початок іспитового строку рахувати з 26.11.2020 року.

Стягнути з ОСОБА_6 на користь держави процесуальні витрати за проведення експертизи у сумі 326 грн. 88 коп.

Вирок набирає законної сили після спливу строку на апеляційне оскарження. У разі якщо вирок оскаржений учасниками процесу, вирок набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції, яке набирає законної сили з моменту його проголошення.

Апеляційна скарга на вирок суду першої інстанції може бути подана протягом тридцяти днів з моменту його проголошення до Кропивницького апеляційного суду через Кіровоградський районний суд Кіровоградської області.

Судове рішення суду першої інстанції не може бути оскаржене в апеляційному порядку з підстав заперечення обставин, які ніким не оспорювалися під час судового розгляду і дослідження яких було визнано судом недоцільним відповідно до положень частини 3 статті 349 КПК України.

Копію вироку вручити прокурору та засудженому, а іншим учасникам процесу роз`яснити, що вони мають право отримати копію вироку в суді.

Суддя Кіровоградського районного суду

Кіровоградської області ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення26.11.2020
Оприлюднено13.02.2023
Номер документу93136462
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —390/1164/20

Вирок від 26.11.2020

Кримінальне

Кіровоградський районний суд Кіровоградської області

Гершкул І. М.

Ухвала від 17.11.2020

Кримінальне

Кіровоградський районний суд Кіровоградської області

Гершкул І. М.

Ухвала від 11.11.2020

Кримінальне

Кіровоградський районний суд Кіровоградської області

Гершкул І. М.

Ухвала від 06.10.2020

Кримінальне

Кіровоградський районний суд Кіровоградської області

Квітка О. О.

Ухвала від 08.09.2020

Кримінальне

Кіровоградський районний суд Кіровоградської області

Квітка О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні