Ухвала
від 26.11.2020 по справі 152/1012/20
ШАРГОРОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Шаргородський районний суд

Вінницької області

У Х В А Л А

26 листопада 2020 року

м. Шаргород

справа № 152/1012/20

провадження 2/152/368/20

Шаргородський районний суд Вінницької області у складі:

головуючого судді Соколовської Т.О.,

з участю:

секретаря судового засідання Здищук А.С.,

представника позивача адвоката Сарафанюка О.П.,

представника відповідача адвоката Залокоцької В.Д.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду заяву представника відповідача ФГ Шадрін - Агро адвоката Залокоцької В.Д. про перехід до розгляду цивільної справи за позовом ОСОБА_1 , від імені та в інтересах якої діє адвокат Сарафанюк Олександр Петрович до Фермерського господарства Шадрін-Агро с. Юхимівка Шаргородського району Вінницької області про розірвання договору оренди землі та стягнення невиплаченої орендної плати за правилами загального позовного провадження,

встановив:

Ухвалою суду від 23.09.2020 вказана позовна заява прийнята до розгляду, відкрито провадження у справі в порядку спрощеного позовного провадження з повідомленням (викликом) сторін.

До початку першого судового засідання поступила письмова заява від представника відповідача ФГ Шадрін - Агро адвоката Залокоцької В.Д. про перехід до розгляду справи у порядку загального позовного провадження.

З приводу заявленого клопотання суд вислухав думку учасників судового засідання.

Представник відповідача ФГ Шадрін - Агро адвокат Залокоцька В.Д. підтримала заяву. У обґрунтування якої посилається на те, що для відповідача позовні вимоги мають суттєве значення, потребують дослідження значного обсягу і характеру доказів.

Представник позивача ОСОБА_1 - адвокат Сарафанюк О.П. заперечував щодо розгляду справи в порядку загального позовного провадження, посилаючись на те, що в розумінні вимог ЦПК України даний цивільно - правовий спір відноситься до малозначних справ і підлягає розглядові в порядку спрощеного провадження.

Проаналізувавши матеріали справи та заяву представника відповідача, думку учасників судового засідання суд вважає, що заява підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до ст. 11 ЦПК України суд визначає в межах, встановлених цим Кодексом, порядок здійснення провадження у справі відповідно до принципу пропорційності, враховуючи: завдання цивільного судочинства; забезпечення розумного балансу між приватними й публічними інтересами; особливості предмета спору; ціну позову; складність справи; значення розгляду справи для сторін, час, необхідний для вчинення тих чи інших дій, розмір судових витрат, пов`язаних із відповідними процесуальними діями, тощо.

За приписами ч. 4 ст. 19 ЦПК України спрощене позовне провадження призначене для розгляду малозначних справ, справ, що виникають з трудових відносин, справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи. Загальне позовне провадження призначене для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні.

Відповідно до ч. 1 ст. 277 ЦПК України питання про розгляд справи в порядку спрощеного позовного провадження суд вирішує в ухвалі про відкриття провадження у справі.

Згідно з положеннями п.2 ч.4 ст. 277 ЦПК України, якщо відповідач в установлений судом строк подасть заяву із запереченнями проти розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження, суд залежно від обґрунтованості заперечень відповідача постановляє ухвалу про розгляд справи за правилами загального позовного провадження та заміну засідання для розгляду справи по суті підготовчим засіданням.

Відповідно до ч. 6 ст. 277 ЦПК України, якщо суд вирішив розглянути справу в порядку спрощеного позовного провадження, але в подальшому постановив ухвалу про розгляд справи за правилами загального позовного провадження, розгляд справи починається зі стадії відкриття провадження у справі. У такому випадку повернення до розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження не допускається.

Таким чином, з огляду на положення ст.277 ЦПК України, зміст клопотання представника відповідача від 26.11.2020 та з урахуванням положень ч.3 ст.274 ЦПК України, з метою повного та всебічного розгляду справи, суд вважає за необхідне розгляд даної цивільної справи проводити за правилами загального позовного провадження.

На підставі викладеного та керуючись ст. 11, ч.4 ст.19, ст.ст. 189, 258, 260, ч.ч. 4, 6 ст. 277, ч.2 ст. 353 ЦПК України , суд, -

постановив:

Здійснювати розгляд справи за позовом ОСОБА_1 , від імені та в інтересах якої діє адвокат Сарафанюк Олександр Петрович до Фермерського господарства Шадрін - Агро с. Юхимівка Шаргородського району Вінницької області про розірвання договору оренди землі та стягнення невиплаченої орендної плати за правилами загального позовного провадження.

Розпочати розгляд справи зі стадії відкриття провадження у справі.

З метою виконання вимог ч.1 ст.189 Цивільного процесуального кодексу України розпочати підготовче провадження у справі.

Підготовче засідання призначити на 11 годину 11 грудня 2020 року у залі судових засідань №1 Шаргородського районного суду Вінницької області (вул. Героїв Майдану, 231, м. Шаргород, Вінницька область).

У підготовче засідання викликати сторони та їх представників.

Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення.

Ухвала окремо від рішення суду оскарженню не підлягає.

Інформація щодо розгляду справи може бути отримана учасниками судового процесу на інформаційному веб порталі Судової влади України в мережі Інтернет за веб - адресою https://court.gov.ua/fair/.

Ухвала постановлена та проголошена 26.11.2020.

Головуючий суддя Т.О.Соколовська

СудШаргородський районний суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення26.11.2020
Оприлюднено30.11.2020
Номер документу93136563
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —152/1012/20

Ухвала від 10.03.2021

Цивільне

Шаргородський районний суд Вінницької області

Соколовська Т. О.

Ухвала від 05.01.2021

Цивільне

Шаргородський районний суд Вінницької області

Соколовська Т. О.

Ухвала від 26.11.2020

Цивільне

Шаргородський районний суд Вінницької області

Соколовська Т. О.

Ухвала від 23.09.2020

Цивільне

Шаргородський районний суд Вінницької області

Соколовська Т. О.

Ухвала від 15.09.2020

Цивільне

Шаргородський районний суд Вінницької області

Соколовська Т. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні