Ухвала
від 25.11.2020 по справі 160/8306/20
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

25 листопада 2020 року Справа № 160/8306/20 Дніпропетровський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді Юхно І.В.,

при секретарі Главчеві В.Ф.

за участю:

представника позивача Ваховської Г.О.

розглянувши у підготовчому судовому засіданні у місті Дніпрі адміністративну справу за позовною заявою Головного управління ДПС в Дніпропетровській області до товариства з обмеженою відповідальністю Виробничо-комерційна компанія ПАЛМАШ про стягнення податкового боргу,-

ВСТАНОВИВ:

20.07.2020 до Дніпропетровського окружного адміністративного суду надійшов адміністративний позов позову Головного управління ДПС у Дніпропетровській області до до товариства з обмеженою відповідальністю Виробничо-комерційна компанія ПАЛМАШ , у якому позивач просить суд:

- стягнути податковий борг з товариства з обмеженою відповідальністю Виробничо-комерційна компанія ПАЛМАШ (код ЄДРПОУ 40337927) на користь держави в сумі 93951,92 грн. шляхом стягнення коштів з рахунків платника податків у банках, що обслуговують такого платника подаків.

Підставою для звернення позивача до суду з адміністративним позовом стало порушення відповідачем вимог Податкового кодексу України.

Ухвалою Дніпропетровського окружного адміністративного суду 24 липня 2020 року відкрито провадження в адміністративній справі №160/8306/20, ухвалено розгляд справи здійснювати за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи (у письмовому провадженні) суддею Юхно І.В. одноособово.

Відповідно до вимог частини 1, 2 статті 262 КАС України розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження здійснюється судом за правилами, встановленими цим Кодексом для розгляду справи за правилами загального позовного провадження, з особливостями, визначеними у цій главі. Розгляд справи по суті за правилами спрощеного позовного провадження починається з відкриття першого судового засідання. Якщо судове засідання не проводиться, розгляд справи по суті розпочинається через тридцять днів, а у випадках, визначених статтею 263 цього Кодексу, - через п`ятнадцять днів з дня відкриття провадження у справі.

Розгляд даної адміністративної справи мав відбутись до 23.09.2020 року за правилами ст. 262 КАС України.

Станом на 23.09.2020 року документи на виконання ухвали суду від 24.07.2020 сторонами надано до суду не було.

У зв`язку з необхідністю отримання доказів та пояснень від сторін судом ініційовано питання щодо подальшого розгляду справи за правилами загального позовного провадження.

Ухвалою Дніпропетровського окружного адміністративного від 23 вересня 2020 року вирішено подальший розгляд адміністративної справи №160/8306/20 в адміністративній справі за адміністративним позовом Головного управління ДПС в Дніпропетровській області до товариства з обмеженою відповідальністю Виробничо-комерційна компанія ПАЛМАШ про стягнення заборгованості здійснювати за правилами загального позовного провадження. Підготовче судове засідання призначено на 15 жовтня 2020 року о 10:30 год.

15.10.2020 року до суду від позивача надійшло клопотання про залучення до матеріалів справи витребуваних документів.

15.10.2020. в підготовче судове засідання учасники справи не прибули, в зв`язку з відсутністю підтвердження належного повідомлення відповідача, підготовче судове засідання відкладено на 13 листопада 2020 року о 10:00.

21.10.2020 року та 27.10.2020 року до суду повернулись конверти, у зв`язку з закінченням терміну зберігання, які надсилались на офіційну адресу відповідача зазначену в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

13.11.2020 року в підготовче судове засідання учасники справи не прибули, в зв`язку з відсутністю підтвердження належного повідомлення відповідача, підготовче судове засідання відкладено на 19 листопада 2020 року о 09:00.

19.11.2020 року в підготовче судове засідання учасники справи не прибули, про дату, час та місце судового засідання були повідомлені належним чином, підготовче судове засідання відкладено на 25 листопада 2020 року о 13:15.

25.11.2020 року в підготовче судове засідання прибула представник позивача зазначила що всі наявні у них докази вже надані, підтримала раніше обрану правову позицію та надала згоду на закриття підготовчого судового засідання та подальший розгляд проводити в письмовому провадження, відповідача не прибув, про дату, час та місце судового засідання був повідомлений належним чином, про що мітяться відповідні докази в матералах справи.

За положеннями пункту 1 частини третьої статті 205 Кодексу адміністративного судочинства України якщо учасник справи або його представник були належним чином повідомлені про судове засідання, суд розглядає справу за відсутності такого учасника справи у разі неявки в судове засідання учасника справи (його представника) без поважних причин або без повідомлення причин неявки.

Вирішуючи питання про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті, суд виходить із наступного.

Частиною 1 статті 173 КАС України підготовку справи до судового розгляду здійснює суддя адміністративного суду, який відкрив провадження в адміністративній справі. За положеннями частини 4 зазначеної статті підготовче провадження має бути проведене протягом шістдесяти днів з дня відкриття провадження у справі. У виняткових випадках для належної підготовки справи для розгляду по суті цей строк може бути продовжений не більше ніж на тридцять днів за клопотанням однієї із сторін або з ініціативи суду.

Відповідно до частини 2 статті 180 КАС України у підготовчому засіданні суд, зокрема, з`ясовує, чи бажають сторони вирішити спір шляхом примирення або звернутися до суду для проведення врегулювання спору за участю судді; роз`яснює учасникам справи, які обставини входять до предмета доказування, які докази мають бути подані тим чи іншим учасником справи; з`ясовує, чи надали сторони докази, на які вони посилаються у позові і відзиві, а також докази, витребувані судом, чи причини їх неподання; пропонує учасникам справи надати суду додаткові докази або пояснення; встановлює порядок з`ясування обставин, на які сторони посилаються як на підставу своїх вимог і заперечень, та порядок дослідження доказів, якими вони обґрунтовуються, під час розгляду справи по суті; здійснює інші дії, необхідні для забезпечення правильного і своєчасного розгляду справи по суті.

Суд зазначає, що під час підготовчого засідання були вирішені всі питання, зазначені у частині 2 статті 180 КАС України.

За приписами пункту 3 частини 2 статті 183 КАС України за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

З огляду на вищезазначене, суд приходить до висновку про наявність підстав для закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Керуючись статтями 173, 180-183, 243, 248, 256 КАС України, суд, -

УХВАЛИВ:

Закрити підготовче провадження у справі №160/8306/20 за позовом Головного управління ДПС в Дніпропетровській області до товариства з обмеженою відповідальністю Виробничо-комерційна компанія ПАЛМАШ про стягнення податкового боргу.

Призначити справу до судового розгляду по суті в порядку письмового провадження, у приміщенні Дніпропетровського окружного адміністративного суду, за адресою: м.Дніпро, вул. Академіка Чекмарьова, 5.

Здійснювати розгляд адміністративної справи одноособово суддею Юхно І.В.

Копію ухвали про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті надіслати учасникам адміністративного процесу.

Ухвала набирає законної сили відповідно до положень статті 256 КАС України та не може бути оскаржена.

Повний текст ухвали згідно з вимогами частини третьої статті 243 КАС України складений 27 листопада 2020 року.

Суддя І.В. Юхно

СудДніпропетровський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення25.11.2020
Оприлюднено30.11.2020
Номер документу93143857
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —160/8306/20

Рішення від 17.12.2020

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Юхно Ірина Валеріївна

Ухвала від 25.11.2020

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Юхно Ірина Валеріївна

Ухвала від 23.09.2020

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Юхно Ірина Валеріївна

Ухвала від 24.07.2020

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Юхно Ірина Валеріївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні