Ухвала
від 28.11.2020 по справі 520/17066/2020
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Харківський окружний адміністративний суд 61022, м. Харків, майдан Свободи, 6, inbox@adm.hr.court.gov.ua, ЄДРПОУ: 34390710

УХВАЛА

28.11.2020 р. № 520/17066/2020

Харківський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді - Бідонько А.В.,

при секретарі судового засідання - Дронь А.В.,

позивача - ОСОБА_1 ,

представника відповідача - Бекузарова Р.Е.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні Харківського окружного адміністративного суду клопотання представника відповідача про залучення третьої особи та заяву Голови Харківської регіональної організації Політичної партії ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА - ЗА ЖИТТЯ" про вступ у справу в якості третьої особи за адміністративним позовом Кандидата в депутати Харківської міської ради Харківського району Харківської області ОСОБА_1 до Харківської міської територіальна виборча комісія Харківського району Харківської області про визнання протиправним та скасування протоколу, визнання протиправною бездіяльності та зобов`язання вчинити певні дії, -

ВСТАНОВИВ:

Кандидат в депутати Харківської міської ради Харківського району Харківської області ОСОБА_1 звернувся до Харківського окружного адміністративного суду з позовом до Харківської міської територіальної виборчої комісії Харківського району Харківської області, в якому просить суд визнати протиправним та скасувати протокол та визнати протиправною бездіяльність та зобов`язання вчинити певні дії.

Ухвалою Харківського окружного адміністративного суду від 27.11.2020 року відкрито провадження по справі.

28.11.2020 року до суду надійшло клопотання представника відповідача про залучення третьої особи - Політичну партію ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА ЗА ЖИТТЯ , в обгрунтування якого відповідач зазначає, що можливе судове рішення щодо скасування протоколу Відповідача від 25 листопада 2020р. про встановлення результатів виборів депутатів до Харківської міської ради також вплине на права та обов`язки Харківської регіональної організації Політична партія ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА ЗА ЖИТТЯ .

28 листопада до Харківського окружного адміністративного суду від Голови Харківської регіональної організації Політичної партії ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА - ЗА ЖИТТЯ" Райніна І.Л. надійшла заява про вступ у справу в якості третьої особи, оскільки вважає, що у випадку задоволення позовних вимог ОСОБА_1 , у частині визнання оскарженого протоколу (про результати виборів) протиправним, його скасування а також зобов`язання Харківської міської ТВК прийняти рішення про призначення повторних виборів матиме безпосередній вплив на права та обов`язки ХРОПП ОПЗЖ як суб`єкта виборчого процесу та учасника виборів до Харківської міської ради.

У судове засідання, призначене на 28 листопада прибули позивач та представник відповідача.

Судом поставлено на обговорення заявлене клопотання та заяву про вступ у якості третьої особи Політичної партії ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА - ЗА ЖИТТЯ".

Позивач проти задоволення клопотання про залучення у якості третьбої особи та всту у справу в якості третьої особи - Політичної партії ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА - ЗА ЖИТТЯ" - заперечував.

Представник відповідача просив заявлене клопотання задовольнити з підстав, викладених у ньому.

Суд, з`ясувавши позицію сторін, дослідивши наявні у матеріалах справи докази та розглянувши заявлене клопотання щодо залучення у якості третьої особи та заяву про вступ в якості третьої особи, зазначає наступне.

Відповідно до ч. 2 ст. 49 Кодексу адміністративного судочинства, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов`язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку.

Отже, з аналізу зазначеної норми законодавства вбачається, що залучення третіх осіб до участі у справі відбувається тоді, коли судове рішення може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі.

Суд зазначає, що заявниками у поданому клопотанні та у заяві не надано належних та допустимих доказів, що рішення по справі безпосередньо вплине на права та обов`язки Політичної партії ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА - ЗА ЖИТТЯ".

У зв`язку із чим, суд вважає, що у задоволенні клопотання представника відповідача про залучення третьої особи та заяву Голови Харківської регіональної організації Політичної партії ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА - ЗА ЖИТТЯ" про вступ у справу в якості третьої особи по адміністративній справі №520/17066/2020 у якості третьої особи - належить відмовити.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 49, 243 КАС України, суд -

УХВАЛИВ:

У задоволенні клопотання представника відповідача про залучення третьої особи та заяву Голови Харківської регіональної організації Політичної партії ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА - ЗА ЖИТТЯ" про вступ у справу в якості третьої особи за адміністративним позовом Кандидата в депутати Харківської міської ради Харківського району Харківської області ОСОБА_1 до Харківської міської територіальна виборча комісія Харківського району Харківської області про визнання протиправним та скасування протоколу, визнання протиправною бездіяльності та зобов`язання вчинити певні дії - відмовити

Копію ухвали направити сторонам по справі.

Ухвала оскарженню не підлягає, проте заперечення на неї можуть бути включені до апеляційної скарги чи касаційної скарги на рішення суду, прийняте за результатами розгляду справи.

Повний текст ухвали виготовлено та підписано 28 листопада 2020 року.

Суддя Бідонько А.В.

СудХарківський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення28.11.2020
Оприлюднено30.11.2020
Номер документу93150379
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —520/17066/2020

Постанова від 02.12.2020

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Присяжнюк О.В.

Ухвала від 01.12.2020

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Присяжнюк О.В.

Ухвала від 01.12.2020

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Присяжнюк О.В.

Рішення від 28.11.2020

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Бідонько А.В.

Ухвала від 28.11.2020

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Бідонько А.В.

Ухвала від 27.11.2020

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Бідонько А.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні