Ухвала
від 30.11.2020 по справі 575/295/20
ВЕЛИКОПИСАРІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 575/295/20

Провадження № 2/575/109/20

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

30 листопада 2020 р. смт. Велика Писарівка

Великописарівський районний суд Сумської області у складі: головуючого Семенової О.С., за участю секретаря Пасюга Н.М., розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду смт . Велика Писарівка справу за цивільним позовом Фермерського господарства Мірт до ОСОБА_1 , Фермерського господарства Мірт-Агро про визнання угоди про дострокове розірвання договору оренди земельної ділянки та договору оренди землі недійсними,

УСТАНОВИВ:

Позивач ФГ Мірт 25.03.2020 звернувся до суду з відповідною позовною заявою.

09.11.2020 до початку розгляду справи по суті від представника позивача голови ФГ Мірт Мироненка В.І. надійшла письмова заява про відмову від позову, закриття провадження по справі з документами, які підтверджують його повноваження, та проведення судового розгляду без його участі /а.с.185-191/.

Представник відповідача ФГ Мірт-Агро адвокат Корольов І.М. у судове засідання не прибув, надав заяву про проведення судового засідання без його участі, заяву представника позивача підтримує /а.с.193/.

Представник відповідача ОСОБА_1 адвокат Волков Д.В. в судове засідання не прибув, надав письмову заяву про розгляд справи без його участі та участі відповідача, заяву позивача підтримує /а.с.192/.

Суд вважає за можливе провести судовий розгляд за відсутності представників сторін.

Відповідно до ч. 2 ст. 247 ЦПК України фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється у зв`язку з неявкою у судове засідання всіх учасників справи.

Вивчивши матеріали справи, суд вважає, що заява позивача підлягає задоволенню з таких підстав.

Згідно частин 1, 3 ст. 206 ЦПК України позивач може відмовитись від позову, а відповідач - визнати позов на будь-якій стадії провадження у справі, зазначивши про це в заяві по суті справи або в окремій письмовій заяві. У разі відмови позивача від позову суд постановляє ухвалу про закриття провадження у справі.

Суд своєю ухвалою закриває провадження у справі, якщо позивач відмовився від позову і відмова прийнята судом /п. 4 ч. 1 ст. 255 ЦПК України/.

Суд роз`яснює сторонам наслідки закриття провадження у справі, передбачені ч. 2 ст. 256 ЦПК України, що у разі закриття провадження у справі повторне звернення до суду з приводу спору між тими самими сторонами, про той самий предмет і з тих самих підстав не допускається. Наявність ухвали про закриття провадження у зв`язку з прийняттям відмови позивача від позову не позбавляє відповідача в цій справі права на звернення до суду за вирішенням цього спору.

Відповідно до ч. 3 ст. 7 Закону України Про судовий збір , ч. 1 ст. 142 ЦПК України у разі укладення мирової угоди до прийняття рішення у справі судом першої інстанції, відмови позивача від позову, визнання позову відповідачем до початку розгляду справи по суті суд у відповідній ухвалі чи рішенні у порядку, встановленому законом, вирішує питання про повернення позивачу з державного бюджету 50 відсотків судового збору, сплаченого при поданні позову.

При зверненні до суду з позовом представником позивача ФГ Мірт Дерезою М.Е. сплачений судовий збір у розмірі 4204,00 грн /а.с.1/. Тому, враховуючи вимоги закону, позивачу необхідно повернути 50 відсотків від суми сплаченого судового збору, що становить 2102,00 грн.

Керуючись ст.ст. 142, 206, 255-256, 353 ЦПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Заяву представника позивача ОСОБА_2 - задовольнити.

Прийняти відмову позивача Фермерського господарства Мірт в особі голови Мироненка Владислава Ігоровича від позову та закрити провадження у цивільній справі за позовом Фермерського господарства Мірт до ОСОБА_1 , Фермерського господарства Мірт-Агро про визнання угоди про дострокове розірвання договору оренди земельної ділянки та договору оренди землі недійсними.

Повернути позивачу ФГ Мірт з державного бюджету 50 відсотків судового збору, сплаченого ним при поданні позову, тобто 2102,00 грн.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення безпосередньо до Сумського апеляційного суду. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи /вирішення питання/ без повідомлення /виклику/ учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

До початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційна скарга подається учасниками справи через Великописарівський районний суд Сумської області.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного провадження.

Суддя О.С.Семенова

СудВеликописарівський районний суд Сумської області
Дата ухвалення рішення30.11.2020
Оприлюднено02.12.2020
Номер документу93197994
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —575/295/20

Ухвала від 30.11.2020

Цивільне

Великописарівський районний суд Сумської області

Семенова О. С.

Ухвала від 25.09.2020

Цивільне

Великописарівський районний суд Сумської області

Семенова О. С.

Ухвала від 15.07.2020

Цивільне

Великописарівський районний суд Сумської області

Семенова О. С.

Ухвала від 23.06.2020

Цивільне

Великописарівський районний суд Сумської області

Семенова О. С.

Ухвала від 23.06.2020

Цивільне

Великописарівський районний суд Сумської області

Семенова О. С.

Ухвала від 03.04.2020

Цивільне

Великописарівський районний суд Сумської області

Семенова О. С.

Ухвала від 26.03.2020

Цивільне

Великописарівський районний суд Сумської області

Семенова О. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні