Ухвала
від 26.11.2020 по справі 640/233/20
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД міста КИЄВА 01051, м. Київ, вул. Болбочана Петра 8, корпус 1 У Х В А Л А

про закриття провадження у справі

26 листопада 2020 року м. Київ№ 640/233/20

Окружний адміністративний суд міста Києва у складі колегії суддів: головуючого судді Маруліної Л.О., суддів Добрівської Н.А., Кузьменко А.І., за участі секретаря судового засідання Яцеленко Ю.О., позивача ОСОБА_1 , представника відповідача Мальцева С.С., представника третьої особи 1 Уляника Р.Б., розглянувши у відкритому судовому засіданні заяву позивача про відмову від позову у справі

за позовом ОСОБА_1 до треті особиКабінету Міністрів України Київська обласна державна адміністрація, Департамент містобудування та архітектури Київської області державної адміністрації про визнання бездіяльності протиправною, - ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 (далі також - позивач) звернувся до Окружного адміністративного суду міста Києва з позовом до Кабінету Міністрів України (далі також - відповідач), треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача, Київська обласна державна адміністрація, Департамент містобудування та архітектури Київської області державної адміністрації (далі також - треті особи 1, 2 відповідно), в якому, з урахуванням уточнених позовних вимог, просить визнати протиправною бездіяльність Кабінету Міністрів України щодо невжиття заходів реагування на факт протиправної бездіяльності Київської обласної державної адміністрації, в частині не реагування нею на протиправні дії Департаменту містобудування та архітектури Київської обласної державної адміністрації, вчинені при організації публічної закупівлі послуг з розроблення Схеми планування частини території Київської області - Бородянської селищної об`єднаної територіальної громади, та зобов`язати вжити таких заходів реагування.

Ухвалою Окружного адміністративного суду міста Києва від 27.01.2020 року відкрито провадження у справі за правилами загального позовного провадження, призначено підготовче засідання.

Ухвалою Окружного адміністративного суду міста Києва від 03.09.2020 року закрито підготовче провадження. Призначено справу до колегіального розгляду за головуванням судді Маруліної Л.О. Призначено судове засідання для розгляду справи по суті на 26.11.2020 року.

У судове засідання 26.11.2020 року прибули позивач, представник відповідача та представник третьої особи 1. Належним чином повідомленою третьою особою про дату, час та місце розгляду справи, участь уповноваженого представника не забезпечено.

У судовому засіданні позивачем заявлено про відмову від позову та повідомлено суду про обізнаність щодо наслідків такої відмови.

Представник відповідача та представник третьої особи 1 проти задоволення заяви позивача про відмову від позову не заперечують.

Відповідно до частини третьої статті 243 Кодексу адміністративного судочинства України у відкритому судовому засіданні 26.11.2020 року проголошено вступну та резолютивну частини ухвали.

Вирішуючи заяву позивача про відмову від позову, суд дійшов наступних висновків.

Ознайомившись із заявою позивача про відмову від позову, дослідивши матеріали справи, суд зазначає наступне.

Загальні вимоги до форми та змісту письмової заяви, клопотання визначаються частиною першою статті 167 Кодексу адміністративного судочинства України (далі також - КАС України), частиною другою якої встановлюється, що якщо заяву (клопотання, заперечення) подано без додержання вимог частини першої цієї статті і ці недоліки не дають можливості її розглянути, або якщо вона є очевидно безпідставною та необґрунтованою, суд повертає таку заяву (клопотання, заперечення) заявнику без розгляду.

Суд звертає увагу на те, що заяву про відмову від адміністративного позову підписано особисто позивачем та оголошено у судовому засіданні безпосередньо позивачем.

Надаючи оцінку заяві позивача на предмет дотримання вимог частини першої статті 167 КАС України, суд приходить до висновку про відсутність підстав для залишення заяви позивача без розгляду або для відмови у прийнятті такої заяви.

Пунктом 2 частини першої статті 238 КАС України передбачено, що суд закриває провадження у справі якщо позивач відмовився від позову і відмову прийнято судом.

Відповідно до статті 189 КАС України позивач може відмовитися від позову, а відповідач - визнати позов на будь-якій стадії провадження у справі, зазначивши про це в заяві по суті справи або в окремій письмовій заяві.

До ухвалення судового рішення у зв`язку з відмовою позивача від позову або визнанням позову відповідачем суд роз`яснює сторонам наслідки відповідних процесуальних дій, перевіряє, чи не обмежений представник відповідної сторони у повноваженнях на їх вчинення.

Про прийняття відмови від позову суд постановляє ухвалу, якою закриває провадження у справі. У разі часткової відмови позивача від позову суд постановляє ухвалу, якою закриває провадження у справі щодо частини позовних вимог.

Суд не приймає відмови від позову, визнання позову і продовжує розгляд адміністративної справи, якщо ці дії позивача або відповідача суперечать закону чи порушують чиї-небудь права, свободи або інтереси.

Суд не приймає відмову позивача від позову, визнання позову відповідачем у справі, в якій особу представляє її законний представник, якщо його дії суперечать інтересам особи, яку він представляє.

Враховуючи диспозитивне право позивача розпоряджатися процесуальними правами на власний розсуд, суд дійшов висновку, що заява про відмову від позову відповідає вимогам Кодексу адміністративного судочинства України та підлягає задоволенню, а провадження у справі - закриттю.

З огляду на, в даному випадку, переважне право позивача на відмову від позову, суд дійшов висновку про відмову у задоволенні клопотань відповідачів про закриття провадження у справі на підставі пункту 2 частини першої статті 238 Кодексу адміністративного судочинства України.

Керуючись статтями 189, пунктом 2 частини першої статті 238, статтями 241-243, 248, 256 Кодексу адміністративного судочинства України, Окружний адміністративний суд міста Києва, -

У Х В А Л И В:

1. Заяву ОСОБА_1 про відмову від позову задовольнити, прийняти відмову від позову.

2. Закрити провадження в адміністративній справі №640/233/20 за позовом ОСОБА_1 до Кабінету Міністрів України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача, Київська обласна державна адміністрація, Департамент містобудування та архітектури Київської області державної адміністрації про визнання протиправною бездіяльність Кабінету Міністрів України щодо невжиття заходів реагування на факт протиправної бездіяльності Київської обласної державної адміністрації, в частині не реагування нею на протиправні дії Департаменту містобудування та архітектури Київської обласної державної адміністрації, вчинені при організації публічної закупівлі послуг з розроблення Схеми планування частини території Київської області - Бородянської селищної об`єднаної територіальної громади, та зобов`язання вжити таких заходів реагування.

3. Попередити позивача, що повторне звернення з тими самими вимогами до адміністративного суду не допускається.

Ухвала набирає законної сили відповідно до статті 256 Кодексу адміністративного судочинства України та може бути оскаржена до суду апеляційної інстанції у порядку та строки, встановлені ст.ст.293, 295-297 Кодексу адміністративного судочинства України з урахуванням підпункту 15.5 пункту 15 частини першої Перехідних положень Кодексу адміністративного судочинства України.

Відповідно до пункту 4 частини п`ятої статті 246 Кодексу адміністративного судочинства України:

Позивач: ОСОБА_1 (іпн. НОМЕР_1 , адреса: АДРЕСА_1 );

Відповідач: Кабінет Міністрів України (адреса: 01008, м. Київ, вул. Грушевського, 12/2);

Третя особа 1: Київська обласна державна адміністрація (код ЄДРПОУ 00022533, адреса: 01196, м. Київ, площа Лесі Українки, 1);

Третя особа 2: Департамент містобудування та архітектури Київської обласної державної адміністрації (код ЄДРПОУ 02498487, адреса: 01196, м. Київ, площа Лесі України, 1).

Повну ухвалу складено 30.11.2020 року.

Головуючий суддя Л.О. Маруліна

Суддя Н.А. Добрівська

Суддя А.І. Кузьменко

Дата ухвалення рішення26.11.2020
Оприлюднено02.12.2020
Номер документу93211337
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання бездіяльності протиправною

Судовий реєстр по справі —640/233/20

Ухвала від 26.11.2020

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Маруліна Л.О.

Ухвала від 03.09.2020

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Маруліна Л.О.

Ухвала від 28.05.2020

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Маруліна Л.О.

Ухвала від 17.03.2020

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Маруліна Л.О.

Ухвала від 27.01.2020

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Маруліна Л.О.

Ухвала від 13.01.2020

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Маруліна Л.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні