Ухвала
від 01.12.2020 по справі 200/1825/20-а
ПЕРШИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПЕРШИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про зупинення провадження по справі

01 грудня 2020 року справа №200/1825/20-а

приміщення суду за адресою: 84301, м. Краматорськ вул. Марата, 15

Перший апеляційний адміністративний суд у складі колегії суддів: головуючого судді: Сіваченка І.В., суддів: Геращенка І.В., Блохіна А.А., розглянувши в письмовому провадженні клопотання Східного центру комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю про надання часу для примирення у справі № 200/1825/20-а за позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Донецькій області звернулося до суду з адміністративним позовом до Східного центру комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю про застосування заходів реагування у вигляді повного зупинення експлуатації (роботи) Східного центру комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю до повного усунення порушень,

УСТАНОВИВ:

Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Донецькій області звернулося до суду з адміністративним позовом до Східного центру комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю про застосування заходів реагування у вигляді повного зупинення експлуатації (роботи) Східного центру комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю до повного усунення порушень.

В обґрунтування позову зазначено, що Порушення, встановлені актом перевірки від 12 грудня 2019 року № 31 створюють безпосередню загрозу виникнення пожежі, несуть загрозу життю та здоров`ю людей, перешкоджають вільній евакуації людей у разі настання надзвичайної ситуації (пожежі, аварії та ін.), ускладнюють гасіння пожежі.

Подальша експлуатація Східного центру комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю Дружківської міської ради, розташованого за адресою: Донецька обл., м. Дружківка, вул. Тверська, 6, Донецька обл., м. Дружківка, вул. Соборна, 33 із вищезазначеними порушеннями пожежної безпеки створює загрозу життю та/або здоров`ю людей.

Враховуючи наведене, позивач просив суд застосувати заходи реагування у вигляді повного зупинення експлуатації (роботи), до повного усунення порушень, шляхом заборони експлуатації вищезазначеного об`єкту.

Рішенням Донецького окружного адміністративного суду від 03 серпня 2020 року позов задоволено частково.

Застосовано заходи реагування у сфері державного нагляду у вигляді повного зупинення експлуатації (роботи), Східного центру комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю Дружківської міської ради розташованого за адресою: вул. Тверська, 6, м. Дружківка до повного усунення порушень.

У задоволенні позовних вимог щодо застосування заходів реагування у сфері державного нагляду у вигляді повного зупинення експлуатації (роботи), Східного центру комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю Дружківської міської ради розташованого за адресою: вул. Соборна, 33, м. Дружківка до повного усунення порушень - відмовлено.

Не погодившись з таким судовим рішенням, відповідач подав апеляційну скаргу, в якій просив скасувати рішення місцевого суду, прийняти нове, яким відмовити в задоволенні позовних вимог в повному обсязі, посилаючись на порушення судом першої інстанції норм матеріального та процесуального права.

До апеляційного суду надійшло клопотання Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Донецькій області про зупинення апеляційного провадження до 01 липня 2021 року для надання часу для примирення.

Також позивачем надано суду в якості доказів акт комісійного обстеження Східного центру комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю Дружківської міської від 25 листопада 2020 року, розташованого за адресою: вул. Тверська, 6, м. Дружківка, зі змісту якого вбачається часткове усунення порушень.

Всі особи, які беруть участь у справі, у судове засідання не прибули, хоча вони були належним чином повідомлені про дату, час і місце судового засідання, тому відповідно до п.2 ч.1 ст. 311 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) суд апеляційної інстанції розглянув справу в порядку письмового провадження за наявними у справі матеріалами.

Вирішуючи питання про обґрунтованість заявленого клопотання та наявність підстав для зупинення провадження у справі, суд виходить з наступного.

Відповідно до ч. 1 ст. 190 КАС України сторони можуть повністю або частково врегулювати спір на підставі взаємних поступок. Примирення сторін може стосуватися лише прав та обов`язків сторін. Сторони можуть примиритися на умовах, які виходять за межі предмета спору, якщо такі умови примирення не порушують прав чи охоронюваних законом інтересів третіх осіб. Умови примирення не можуть суперечити закону або виходити за межі компетенції суб`єкта владних повноважень.

Згідно з ч. 2 ст. 190 КАС України за клопотанням сторін суд зупиняє провадження у справі на час, необхідний їм для примирення.

Пунктом 4 ч. 1 ст. 236 КАС України встановлено, що суд зупиняє провадження у справі в разі звернення обох сторін з клопотанням про надання їм часу для примирення - до закінчення строку, про який сторони заявили у клопотанні.

Колегія суддів вважає за необхідне зупинити провадження до 06 липня 2021 року до 12 години 30 хвилин.

Враховуючи вищевикладене та наявність правових підстав для зупинення провадження по справі, суд дійшов висновку про необхідність зупинення провадження по справі для надання сторонам часу для примирення.

Керуючись статтями 190, 236, 243, 248, 256 КАС України, суд, -

УХВАЛИВ:

Клопотання Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Донецькій області - задовольнити.

Зупинити провадження по адміністративній справі № 200/1825/20-а за позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Донецькій області звернулося до суду з адміністративним позовом до Східного центру комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю про застосування заходів реагування у вигляді повного зупинення експлуатації (роботи) Східного центру комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю до повного усунення порушень 06 липня 2021 року до 12 години 30 хвилин.

Повне судове рішення - 01 грудня 2020 року.

Ухвала суду апеляційної інстанції набирає законної сили негайно після її проголошення та може бути оскаржена в касаційному порядку безпосередньо до Верховного Суду протягом 30 днів з дня складання повного судового рішення.

Головуючий суддя І. В. Сіваченко

Судді А. А. Блохін

Т. Г. Геращенко

Дата ухвалення рішення01.12.2020
Оприлюднено03.12.2020

Судовий реєстр по справі —200/1825/20-а

Постанова від 06.07.2021

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Сіваченко Ігор Вікторович

Ухвала від 06.07.2021

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Сіваченко Ігор Вікторович

Ухвала від 01.12.2020

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Сіваченко Ігор Вікторович

Ухвала від 12.10.2020

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Сіваченко Ігор Вікторович

Ухвала від 12.10.2020

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Сіваченко Ігор Вікторович

Ухвала від 18.09.2020

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Сіваченко Ігор Вікторович

Рішення від 03.08.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Зеленов А.С.

Рішення від 03.08.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Зеленов А.С.

Ухвала від 21.02.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Зеленов А.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні