Ухвала
від 01.12.2020 по справі 420/6795/20
П'ЯТИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

01 грудня 2020 р.м.ОдесаСправа № 420/6795/20

Колегія суддів П`ятого апеляційного адміністративного суду у складі

головуючого судді: Шевчук О.А.

суддів: Бойка А.В. , Федусика А.Г. ,

розглянувши можливість відкриття апеляційного провадження за апеляційною скаргою Одеської митниці Держмитслужби на рішення Одеського окружного адміністративного суду від 08 вересня 2020 року по справі №420/6795/20

позивач Товариство з обмеженою відповідальністю "ЗЕД-ТРЕЙДЕР"

відповідач Одеська митниця Держмитслужби

про визнання протиправним та скасувати рішення про коригування митної вартості товарів,

ВСТАНОВИЛА:

Рішенням Одеського окружного адміністративного суду від 08 вересня 2020 року позовні вимоги задоволено повністю.

На зазначену рішення суду Одеська митниця Держмитслужби подала апеляційну скаргу.

Ухвалою П`ятого апеляційного адміністративного суду від 02 листопада 2020 р. зазначена апеляційна скарга була залишена без руху та надано апелянту десять днів з дня вручення ухвали про залишення апеляційної скарги без руху для усунення недоліків поданої апеляційної скарги, а саме для надання: документу про доплату судового збору; заяви про поновлення строку на апеляційне оскарження із зазначенням поважних підстав для його поновлення.

Копію вищезазначеної ухвали суду про залишення апеляційної скарги без руху Одеська митниця Держмитслужби отримала електронною поштою 09.11.2020 р.

19 листопада 2020 року від Одеської митниці Держмитслужби надійшла заява про поновлення строку на апеляційне оскарження, в якій апелянт просить поновити Одеській митниці Держмитслужби строк для подачі апеляційної скарги, оскільки на адресу Одеської митниці Держмитслужби оскаржуване рішення суду першої інстанції надійшло 18.09.2020 р., що підтверджується відміткою на рішенні суду.

23 листопада 2020 року від Одеської митниці Держмитслужби надійшла заява про усунення недоліків, до якої додано платіжне доручення № 2342 від 17 листопада 2020 року про сплату судового збору у розмірі 14103, 87 грн.

Також, апелянтом додано заяву про поновлення строку на апеляційне оскарження, в якій просять поновити Одеській митниці Держмитслужби строк на подання апеляційної скарги на рішення суду першої інстанції. Зазначену заяву обгрунтовано тим, що Одеською митницею Держмитслужби пропущений, встановлений ч. 1 ст. 295 КАС України строк на апеляційне оскарження з поважних причин, оскільки рішення суду надійшло на адресу митниці 17.09.2020 року, що підтверджується поштовим конвертом, на якому наявний штриховий ідентифікатор 6530008711322 та зареєстровано 18.09.2020 року, що підтверджується відміткою митниці на супровідному аркуші рішення Одеського окружного адміністративного суду від 08.09.2020 р. 16.10.2020 р. Одеська миниця Держмитслужби направила апеляційну скаргу на рішення Одеського окружного адміністративного суду від 08.09.2020 р.

Що стосується клопотання про поновлення строку на апеляційне оскарження, колегія суддів зазначає наступне.

Відповідно до ст. 295 КАС України апеляційна скарга на рішення суду подається протягом тридцяти днів, а на ухвалу суду - протягом п`ятнадцяти днів з дня його (її) проголошення.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини рішення (ухвали) суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Учасник справи, якому повне рішення або ухвала суду не були вручені у день його (її) проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження: 1) на рішення суду - якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому повного рішення суду; 2) на ухвалу суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Строк на апеляційне оскарження також може бути поновлений в разі його пропуску з інших поважних причин, крім випадків, визначених частиною другою статті 299 цього Кодексу.

Як вбачається з матеріалів справи, оскаржуване рішення Одеського окружного адміністративного суду ухвалено в письмовому провадженні у порядку спрощеного позовного провадження 08 вересня 2020 року (а.с. 103-115).

Відповідно до рекомендованого повідомлення про вручення поштового відправлення копію оскаржуваного рішення суду першої інстанції Одеська митниця Держмитслужби отримала 18.09.2020 р. (а.с. 117).

Апеляційну скаргу разом з додатками здано до відділення поштового зв`язку для направлення до суду першої інстанції 16.10.2020 р. (а.с. 130).

З огляду на вищезазначене, колегія суддів приходить до висновку, що клопотання апелянта про поновлення строку на апеляційне оскарження підлягає задоволенню.

Таким чином, колегія суддів вважає, що вимоги ухвали про залишення апеляційної скарги без руху були виконані, недоліки усунені, перешкод для відкриття апеляційного провадження не вбачається.

Відповідно ч. 3 ст. 296 КАС України, апеляційна скарга може містити клопотання особи про розгляд справи за її участі. За відсутності такого клопотання вважається, що особа не бажає брати участі у судовому засіданні суду апеляційної інстанції.

Відповідно до ч.4 ст. 300 КАС України якщо апеляційна скарга подана з пропуском визначеного цим Кодексом строку, суд у випадку поновлення строку на апеляційне оскарження зупиняє дію оскаржуваного рішення в ухвалі про відкриття апеляційного провадження.

Згідно ч. ч. 1, 3 ст. 304 КАС України учасники справи мають право подати до суду апеляційної інстанції відзив на апеляційну скаргу в письмовій формі протягом строку, встановленого судом апеляційної інстанції в ухвалі про відкриття апеляційного провадження. У відзиві на апеляційну скаргу може міститися клопотання особи про розгляд справи за її участі. За відсутності такого клопотання вважається, що особа не бажає брати участі у судовому засіданні суду апеляційної інстанції.

Відповідно до ч.1 ст. 310 КАС України апеляційний розгляд здійснюється колегією суддів у складі трьох суддів за правилами розгляду справи судом першої інстанції за правилами спрощеного позовного провадження з урахуванням особливостей, встановлених цією главою.

Відповідно до ч.1 ст. 311 КАС України суд апеляційної інстанції може розглянути справу без повідомлення учасників справи (в порядку письмового провадження) за наявними у справі матеріалами, якщо справу може бути вирішено на підставі наявних у ній доказів, у разі: 1) відсутності клопотань від усіх учасників справи про розгляд справи за їх участю; 2) неприбуття жодного з учасників справи у судове засідання, хоча вони були належним чином повідомлені про дату, час і місце судового засідання; 3) подання апеляційної скарги на рішення суду першої інстанції, які ухвалені в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін (у порядку письмового провадження.

Керуючись ст. ст. 296, 300, 301, 304, 310,311 КАС України, колегія суддів -

УХВАЛИЛА:

Клопотання Одеської митниці Держмитслужби про поновлення строку на апеляційне оскарження - задовольнити.

Поновити Одеській митниці Держмитслужби строк на апеляційне оскарження.

Зупинити дію рішення Одеського окружного адміністративного суду від 08 вересня 2020 року.

Відкрити апеляційне провадження за апеляційною скаргою Одеської митниці Держмитслужби на рішення Одеського окружного адміністративного суду від 08 вересня 2020 року по справі 420/6795/20 за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "ЗЕД-ТРЕЙДЕР" до Одеської митниці Держмитслужби про визнання протиправним та скасувати рішення про коригування митної вартості товарів .

Розгляд апеляційної скарги здійснювати у порядку спрощеного провадження.

Запропонувати особам, які беруть участь у справі, у строк п`ятнадцять днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі подати до П`ятого апеляційного адміністративного суду відзив на апеляційну скаргу, а також свої заперечення на заяви чи клопотання у разі їх подання, копію відзиву направити сторонам у справі, надати суду докази надсилання копії відзиву та доданих до нього документів учасникам справи.

Надіслати особам, які беруть участь у справі, копії ухвали про відкриття апеляційного провадження, копії апеляційної скарги та інформацію про їхні права та обовязки.

Явка сторін не є обов`язковою і не перешкоджає апеляційному розгляду справи.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Cуддя-доповідач Шевчук О.А. Судді Бойко А.В. Федусик А.Г.

СудП'ятий апеляційний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення01.12.2020
Оприлюднено03.12.2020
Номер документу93212817
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —420/6795/20

Постанова від 21.04.2021

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Шевчук О.А.

Ухвала від 25.01.2021

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Шевчук О.А.

Ухвала від 01.12.2020

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Шевчук О.А.

Ухвала від 02.11.2020

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Шевчук О.А.

Рішення від 08.09.2020

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Єфіменко К.С.

Ухвала від 28.07.2020

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Єфіменко К.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні