Ухвала
від 01.12.2020 по справі 710/1456/20
ШПОЛЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 710/1456/20

Провадження № 2-а/710/16/20

УХВАЛА

01.12.2020 м. Шпола

Суддя Шполянського районного суду Черкаської області Симоненко О. В. розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 до державного інспектора у сфері державного контролю за використанням та охороною земель і дотриманням вимог законодавства України про охорону земель у Черкаській області Костенка Олександра Васильовича про скасування постанови про накладення адміністративного стягнення

ВСТАНОВИВ:

До Шполянського районного суду Черкаської області надійшов даний позов.

Предмет позову: скасувати постанову про накладення адміністративного стягнення від 10.11.2020 № 573-ДК/0222По/08/01/-20.

Позовна заява відповідає вимогам ст.ст. 160, 161 КАС України і підсудна Шполянському районному суду Черкаської області, подана особою, яка має адміністративну процесуальну дієздатність. Позовну заяву належить розглядати в порядку адміністративного судочинства.

Ухвалою судді Шполянського районного суду Черкаської області від 23.11.2020 було залишено позовну заяву без руху та надано строк для усунення недоліків.

26.11.2020 позивачем було подано додаток до позовної заяви, яким усунено виявлені недоліки.

Згідно ч.3 ст. 169 КАС України, якщо позивач усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, вона вважається поданою у день первинного її подання до адміністративного суду та приймається до розгляду, про що суд постановляє ухвалу в порядку, встановленому статтею 171 цього Кодексу.

Підстави для повернення позовної заяви позивачеві, а також для відмови у відкритті провадження в адміністративній справі або залишення позовної заяви без розгляду відсутні.

Пунктом 4 ч. 9 ст. 171 КАСУ передбачено, що при відкритті провадження у справі суд встановлює, за якими правилами позовного провадження (загального чи спрощеного) буде розглядатися справа.

Згідно ч.1 ст. 286 КАС України адміністративна справа з приводу рішень, дій чи бездіяльності суб`єктів владних повноважень у справах про притягнення до адміністративної відповідальності вирішується місцевими загальними судами як адміністративними судами протягом десяти днів з дня відкриття провадження у справі.

Позивачем заявлено вимогу щодо скасування постанов про накладення адміністративного стягнення, а тому її розгляд повинен здійснюватись за правилами спрощеного позовного провадження з урахуванням особливостей, визначених статтею 286 КАС України.

Керуючись ст.ст. 19, 160- 164, 169,171, 269-271, 286, 294, 295, 297 КАС України, суддя

УХВАЛИВ:

Відкрити провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до державного інспектора у сфері державного контролю за використанням та охороною земель і дотриманням вимог законодавства України про охорону земель у Черкаській області Костенка Олександра Васильовича про скасування постанови про накладення адміністративного стягнення.

Розгляд адміністратвиної справи проводити за правилами передбаченими ст. 286 КАС України.

Призначити судове засідання на 07.12.2020 о 15:30 годині в приміщенні Шполянського районного суду Черкаської області (адреса: вул. Соборна, 36 б, м.Шпола, Черкаська область).

У судове засідання викликати осіб, які беруть участь у справі.

Встановити відповідачу строк для подання відзиву на позовну заяву до дня судового засідання.

Копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду. До відзиву додаються: 1) докази, які підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем; 2) документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи (ч.ч. 3, 4 ст. 162 КАС України).

Роз`яснити відповідачу, що у відповідності до ч.4 ст. 159 КАС України неподання суб`єктом владних повноважень відзиву на позов без поважних причин може бути кваліфіковано судом, як визнання позову.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч.6 ст.162 КАС України).

Згідно із ст.44 КАС України учасники справи зобов`язані, зокрема, сприяти своєчасному, всебічному, повному та об`єктивному встановленню всіх обставин справи; подавати наявні у них докази в порядку та строки, встановлені законом або судом, не приховувати докази.

Роз`яснити сторонам, що відповідно до ст.79 КАС України учасники справи разом із заявами по суті справи подають докази у справі безпосередньо до суду.

Якщо доказ не може бути поданий у встановлений законом строк з об`єктивних причин, учасник справи повинен про це письмово повідомити суд та зазначити: доказ, який не може бути подано; причини, з яких доказ не може бути подано у зазначений строк. Учасник справи також повинен надати докази, які підтверджують, що він здійснив усі залежні від нього дії, спрямовані на отримання відповідного доказу.

Докази, не подані у встановлений законом або судом строк, до розгляду судом не приймаються, крім випадку, коли особа, що їх подає, обґрунтувала неможливість їх подання у вказаний строк з причин, що не залежали від неї.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію у справі, що розглядається: http://sh.ck.court.gov.ua .

Копію ухвали направити сторонам по справі.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Шполянського

районного суду О.В. Симоненко

СудШполянський районний суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення01.12.2020
Оприлюднено02.12.2020
Номер документу93223850
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —710/1456/20

Постанова від 19.01.2021

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Бєлова Людмила Василівна

Ухвала від 14.01.2021

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Бєлова Людмила Василівна

Ухвала від 14.01.2021

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Бєлова Людмила Василівна

Рішення від 18.12.2020

Адміністративне

Шполянський районний суд Черкаської області

Симоненко О. В.

Ухвала від 07.12.2020

Адміністративне

Шполянський районний суд Черкаської області

Симоненко О. В.

Ухвала від 01.12.2020

Адміністративне

Шполянський районний суд Черкаської області

Симоненко О. В.

Ухвала від 23.11.2020

Адміністративне

Шполянський районний суд Черкаської області

Симоненко О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні