Ухвала
від 06.11.2020 по справі 1-125/11
ПОДІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Подільський районний суд міста Києва

Справа № 1-125/11

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

06 листопада 2020 року Подільський районний суд м. Києва

в складі:

головуючого судді - ОСОБА_1 ,

при секретарі - ОСОБА_2 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні суду в м. Києві клопотання ОСОБА_3 про зняття судимості,-

В С Т А Н О В И В :

вироком Подільського районного суду міста Києва від 03 квітня 2013 року ОСОБА_3 визнано винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 15, ч. 3 ст. 368 КК України і призначено йому за ч. 3 ст. 15, ч. 3 ст. 368 КК України (в редакції Закону від 11 червня 2009 року) покарання у виді 3 років 6 місяців позбавлення волі з позбавленням права обіймати атестовані посади в правоохоронних органах України строком на 3 роки та з конфіскацією всього майна, яке є його власністю.

Вирок набрав законної сили 29 жовтня 2013 року.

До суду надійшло клопотання ОСОБА_3 , яке обґрунтоване тим, що він відбув призначене вироком Подільського районного суду міста Києва від 03 квітня 2013 року основне та додаткове покарання і після цього минуло більше половини строку погашення судимості, визначеного ст. 89 КК України, тому просив зняти з нього судимість.

Згідно ч.5 ст.539 КПК України у судове засідання викликаються засуджений, його захисник, законний представник, прокурор. Про час та місце розгляду клопотання (подання) повідомляються орган або установа виконання покарань, що відає виконанням покарання або здійснює контроль за поведінкою засудженого; лікарська комісія, що дала висновок стосовно питань застосування до засудженого примусового лікування або його припинення, у випадку розгляду відповідних питань; спостережна комісія, служба у справах дітей, якщо розглядається погоджене з ними клопотання; цивільний позивач і цивільний відповідач, якщо питання стосується виконання вироку в частині цивільного позову, інші особи у разі необхідності.

Неприбуття в судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про місце та час розгляду клопотання (подання), не перешкоджає проведенню судового розгляду, крім випадків, коли їх участь визнана судом обов`язковою або особа повідомила про поважні причини неприбуття.

Оскільки у судове засідання учасники судового розгляду не прибули суд вважає за можливе провести розгляд клопотання ОСОБА_3 без їх участі.

Суд, дослідивши клопотання та додані до нього матеріали, вивчивши матеріали кримінальної справи, вважає, що клопотання ОСОБА_3 підлягає задоволенню виходячи з наступного.

У статті 91 КК України (в редакції Закону, яка діяла станом на день постановлення щодо ОСОБА_3 вироку суду від 03 квітня 2013 року), яка має бути застосована в даному випадку, з урахуванням положень ст. 5 КК України, передбачено, що якщо особа після відбуття покарання у виді обмеження волі або позбавлення волі зразковою поведінкою і сумлінним ставленням до праці довела своє виправлення, то суд може зняти з неї судимість до закінчення строків, зазначених у статті 89 цього Кодексу. Зняття судимості допускається лише після закінчення не менш як половини строку погашення судимості, зазначеного у статті 89 цього Кодексу.

У ст. 89 КК України передбачено, що для погашення судимості за особливо тяжкий злочин треба протягом восьми років з дня відбуття покарання (основного та додаткового) не вчиняти нових злочин.

Як убачається з матеріалів кримінальної справи, за вироком Подільського районного суду міста Києва від 03 квітня 2013 року ОСОБА_3 визнано винним у вчиненні злочину передбаченого ч. 3 ст. 15, ч. 3 ст. 368 КК України, що відноситься до категорії особливо тяжких злочинів. Також йому призначено основне покарання у виді 3 років 6 місяців позбавлення волі та додаткові покарання, серед іншого і позбавлення права обіймати атестовані посади в правоохоронних органах України строком на 3 роки. Вказане додаткове покарання, зокрема, позбавлення права обіймати атестовані посади в правоохоронних органах України строком на 3 роки, ОСОБА_3 розпочав відбувати після відбуття основного покарання у виді позбавлення волі, а саме з моменту набрання вироком законної сили, зокрема, з 29 жовтня 2013 року і фактично відбув його 29 жовтня 2016 року, що є датою, з якої слід відраховувати строки погашення судимості.

Отже, половина строку погашення судимості у ОСОБА_3 настала ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Як вбачається з матеріалів поданого клопотання, ОСОБА_3 після відбуття покарання до кримінальної та адміністративної відповідальності не притягувався, має позитивні характеристики з місця роботи, веде активну громадську діяльність, та має ряд подяк і грамот, до кримінальної та адміністративної відповідальності не притягувався.

Таким чином, на даний час ОСОБА_3 можна вважати особою, у якої закінчилась не менш як половина строку погашення судимості, визначеного ст. 89 КК України, він своєю зразковою поведінкою і сумлінним ставленням до праці довів своє виправлення, що є підставою для задоволення поданого клопотання про зняття судимості.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 537, 539 КПК України, суд,-

П О С Т А Н О В И В :

клопотання ОСОБА_3 про зняття судимості задовольнити.

Зняти ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 судимість за вироком Подільського районного суду міста Києва від 03 квітня 2013 року.

Ухвала може бути оскаржена до Київського апеляційного суду протягом 7 днів з моменту проголошення.

СуддяОСОБА_1

СудПодільський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення06.11.2020
Оприлюднено13.02.2023
Номер документу93225398
СудочинствоКримінальне
КатегоріяСправи в порядку виконання судових рішень у кримінальних провадженнях про зняття судимості

Судовий реєстр по справі —1-125/11

Постанова від 16.02.2024

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Полтави

Високих М. С.

Постанова від 02.11.2023

Кримінальне

Касаційний кримінальний суд Верховного Суду

Марчук Олександр Петрович

Постанова від 29.07.2022

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Полтави

Високих М. С.

Постанова від 22.11.2021

Кримінальне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Власова Ю. Ю.

Ухвала від 06.11.2020

Кримінальне

Подільський районний суд міста Києва

Отвіновський П. Л.

Постанова від 05.01.2011

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Петров Р. І.

Постанова від 26.05.2011

Кримінальне

Володарський районний суд Донецької області

Подліпенець Є. О.

Постанова від 08.09.2011

Кримінальне

Шаргородський районний суд Вінницької області

Славінська Н. Л.

Ухвала від 05.12.2018

Кримінальне

Подільський районний суд міста Києва

Отвіновський П. Л.

Постанова від 10.03.2011

Кримінальне

Дубровицький районний суд Рівненської області

Сидоренко З.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні