Ухвала
від 26.11.2020 по справі 905/398/20
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

ПРО ВИЗНАННЯ БОРЖНИКА БАНКРУТОМ

26.11.2020 Справа № 905/398/20

Суддя - Говорун О.В.

Кредитор - Товариство з обмеженою відповідальністю "Беркель" (08130, Київська обл., Києво-Святошинський район, с.Петропавлівська Борщагівка, вул.Леніна, 10).

Боржник - Товариство з обмеженою відповідальністю "Ботеро" (87531, Донецька обл., м.Маріуполь, вул.Митрополитська, 177, оф.14).

Розпорядник майна - Сидорчук Андрій Анатолійович (09117, Київська область, м.Біла Церква, вул.Спартаківська, 12 оф.2).

В С Т А Н О В И В:

Товариство з обмеженою відповідальністю "Беркель" звернулось до Господарського суду Донецької області з заявою про порушення справи про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Ботеро".

Ухвалою суду від 13.05.2020 відкрито провадження у справі про банкрутство №905/398/20.

Відповідно до ухвали суду від 03.11.2020, визнано вимоги кредиторів, що вносяться розпорядником майна до реєстру вимог кредиторів: Товариства з обмеженою відповідальністю "Беркель" у розмірі 21020 грн - перша черга та 95419644,01 грн - четверта черга, а також визначено дату проведення зборів кредиторів та комітету кредиторів - 13.11.2020.

20.11.2020 на електронну адресу Господарського суду Донецької області надійшов звіт розпорядника майна ТОВ "Ботеро" (станом на 19.11.2020).

Відповідно до наданого звіту, розпорядником майна, з метою виявлення та збереження майна банкрута, були направлені запити до відповідних установ.

Відповідно до інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухоме майно за ТОВ "Ботеро" не зареєстровано.

Згідно з листом Державної авіаційної служби України від 26.06.2020 №12.1/2389-20, повітряні судна за боржником не зареєстровані.

Відповідно до листа Державного космічного агентства України від 01.06.2020 №1994/10-16Д04.1/20, за боржником зареєстрованих унікальних об`єктів космічної діяльності, космічної техніки не виявлено.

Згідно з листом від 02.06.2020 №31/7916 Головного сервісного центру МВС та відповідно до відомостей, які містяться у Єдиному державному реєстрі транспортних засобів, за товариством зареєстровані транспортні засоби відсутні та раніше не реєструвались.

Відповідно до листа Державної служби морського та річкового транспорту України повідомлено, що за наявною інформацією відсутні записи щодо суден, власником або судновласником яких є ТОВ "Ботеро".

Згідно з листом Головного управління Держпродспоживслужби в Донецькій області від 08.07.2020 №28-33/3798, за підприємством ТОВ "Ботеро" не зареєстровані трактори та інша сільськогосподарська техніка.

Відповідно до листа від 03.06.2020 №59/787 Акціонерного товариства "Українська залізниця" філії "Головний інформаційно-обчислювальний центр", за ТОВ "Ботеро" власних вагонів не зареєстровано.

Також, згідно з листом від 06.07.2020 Головного управління державної податкової служби у Донецькій області, ТОВ "Ботеро" має відкриті банківські рахунки. Примусові стягнення не проводились, активи не виявлялись та не реалізовувались. За даними інтегрованої картки платника податків ТОВ "Ботеро" за кодом платежу 71010000 "Єдиний внесок, нарахований роботодавцями на суми: заробітної плати, винагороди за договорами ЦПХ; допомоги по тимчасовій непрацездатності та допомоги у зв`язку з вагітністю та пологами" на теперішній час обліковується заборгованість у сумі 10 грн. По інших податках та зборах заборгованість відсутня. Переплати по податках, зборах та інших загальнообов`язкових платежів відсутні.

Відповідно до листа Азовської митниці Державної митної служби України від 02.06.2020 №7.1-08-1/7.1-23-02/14/2298, ТОВ "Ботеро" не перебуває на обліку в реєстрі осіб, які під час провадження своєї діяльності є учасниками відносин, що регулюють законодавством України з питань митної справи. Факти митного оформлення товарів ТОВ "Ботеро" в зоні діяльності Азовської митниці Держмитслужби відсутні.

Згідно з листом Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв`язку та інформатизації від 02-03/1-17 від 22.05.2020 встановлено, що ТОВ "Ботеро" до реєстру операторів, провайдерів телекомунікацій не включено та з заявами про включення до реєстру не зверталось. Ліцензії на види діяльності в сфері телекомунікацій, ліцензії на користування радіочастотним ресурсом України, дозволи на використання номерного ресурсу не отримувало.

Відповідно до листа Фонду державного майна України від 11.06.2020 №10-64-11345, у реєстрі корпоративних прав держави, який є складовою Єдиного реєстру об`єктів державної власності ТОВ "Ботеро" не обліковується, інформація щодо участі ТОВ "Ботеро" у приватизації державного майна відсутня.

Також, в звіті розпорядника майна зазначається про відсутність заяв з грошовими вимогами кредиторів, поданих розпоряднику майна під час процедури розпорядження майна, у строк визначений ч.1 ст.45 Кодекс України з процедур банкрутства (далі-КУзПБ).

Розпорядником майна, на виконання ухвали суду від 03.11.2020, у встановлений законом строк повідомлено кредиторів згідно з реєстром вимог кредиторів, уповноважену особу працівників боржника та уповноважену особу засновників (учасників, акціонерів) боржника про місце і час проведення зборів кредиторів та організоване їх проведення, а також проведено засідання комітету кредиторів 13.11.2020.

Відповідно до протоколу №1 зборів кредиторів Товариства з обмеженою відповідальністю "Ботеро" у справі №905/398/20 про банкрутство від 13.11.2020, вирішено:

- визначити кількісний склад комітету кредиторів ТОВ "Ботеро" у кількості однієї особи та обрати членом комітету кредиторів ТОВ "Беркель", повноваження комітету кредиторів визначити згідно Кодексу України з процедур банкрутства;

- схвалити звіт арбітражного керуючого під час виконання повноважень розпорядника майна ТОВ "Ботеро" за період з 13.05.2020 по 13.11.2020. Визнати роботу розпорядника майна ТОВ "Ботеро" задовільною.

- схвалити рішення про закінчення процедури розпорядження майном, визнання ТОВ "Ботеро" банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури. Звернутись до Господарського суду Донецької області з клопотанням про визнання ТОВ "Ботеро" банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури. Доручити розпоряднику майна ТОВ "Ботеро" арбітражному керуючому Сидорчуку А.А. звернутись до Господарського суду Донецької області з клопотанням з вищезазначених питань.

Відповідно до ч.1 ст.49 КУзПБ, у підсумковому засіданні суду у процедурі розпорядження майном боржника здійснюється перехід до наступної судової процедури (процедури санації, ліквідації) або закривається провадження у справі.

У підсумковому засіданні господарський суд, зокрема, ухвалює постанову про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури (ч.3 ст.49 КУзПБ).

Згідно з ч.6 ст.49 КУзПБ, з дня визнання господарським судом боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури або введення процедури санації процедура розпорядження майном та повноваження розпорядника майна припиняються.

За змістом ст.58 КУзПБ, у випадках, передбачених цим Кодексом, господарський суд у судовому засіданні за участю сторін ухвалює постанову про визнання боржника банкрутом і відкриває ліквідаційну процедуру. Суд визначає строк, протягом якого ліквідатор зобов`язаний здійснити ліквідацію боржника. Цей строк не може перевищувати 12 місяців.

За таких обставин, дослідивши матеріали справи, враховуючи прийняття зборами кредиторів боржника рішення про звернення до суду з клопотанням про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури, суд дійшов висновку про визнання боржника - Товариство з обмеженою відповідальність "Ботеро" банкрутом.

Статтею 59 КУзПБ встановлені наслідки визнання боржника банкрутом. Зокрема, з дня ухвали господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури:

господарська діяльність банкрута завершується закінченням технологічного циклу з виготовлення продукції у разі можливості її продажу, крім укладення та виконання договорів, що мають на меті захист майна банкрута або забезпечення його збереження (підтримання) у належному стані, договорів оренди майна, яке тимчасово не використовується, на період до його продажу у процедурі ліквідації тощо;

строк виконання всіх грошових зобов`язань банкрута вважається таким, що настав;

у банкрута не виникає жодних додаткових зобов`язань, у тому числі зі сплати податків і зборів (обов`язкових платежів), крім витрат, безпосередньо пов`язаних із здійсненням ліквідаційної процедури;

припиняється нарахування неустойки (штрафу, пені), процентів та інших економічних санкцій за всіма видами заборгованості банкрута;

відомості про фінансове становище банкрута перестають бути конфіденційними чи становити комерційну таємницю;

продаж майна банкрута допускається в порядку, передбаченому цим Кодексом;

скасовуються арешт, накладений на майно боржника, визнаного банкрутом, та інші обмеження щодо розпорядження майном такого боржника. Накладення нових арештів або інших обмежень щодо розпорядження майном банкрута не допускається;

припиняються повноваження органів управління банкрута щодо управління банкрутом та розпорядження його майном, якщо цього не було зроблено раніше, члени виконавчого органу (керівник) банкрута звільняються з роботи у зв`язку з банкрутством підприємства, а також припиняються повноваження власника (органу, уповноваженого управляти майном) майна банкрута.

Протягом 15 днів з дня призначення ліквідатора відповідні посадові особи банкрута зобов`язані передати бухгалтерську та іншу документацію, печатки і штампи, матеріальні та інші цінності банкрута ліквідатору. У разі ухилення від виконання зазначених обов`язків відповідні посадові особи банкрута несуть відповідальність відповідно до закону. Ліквідатор має право замовити виготовлення дублікатів печатки та штампів у разі їх втрати.

Відповідно до ч.1 ст.60 КУзПБ, у постанові про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури господарський суд призначає ліквідатора банкрута з урахуванням вимог, установлених цим Кодексом, з числа арбітражних керуючих, внесених до Єдиного реєстру арбітражних керуючих України.

Згідно з протоколом комітету кредиторів Товариства з обмеженою відповідальністю "Ботеро" у справі №905/398/20 про банкрутство від 13.11.2020, вирішено:

- схвалити звіт розпорядника майна ТОВ "Ботеро" арбітражного керуючого Сидорчука А.А. про нарахування та виплату основної грошової винагороди арбітражного керуючого станом на 13.11.2020;

- звернутись до Господарського суду Донецької області з клопотанням про призначення ліквідатором ТОВ "Ботеро" арбітражного керуючого Шимана Є.О. (свідоцтво арбітражного керуючого №1747 від 05.11.2015), за його згодою. Доручити розпоряднику майна ТОВ "Ботеро" арбітражному керуючому Сидорчуку А.А. звернутись до Господарського суду Донецької області з вищезазначених питань.

24.11.2020 на електронну адресу суду від арбітражного керуючого Шимана Євгена Олександровича надійшла заява про згоду на участь у справі про банкрутство.

Враховуючи вищевикладене, оскільки комітетом кредиторів Товариства з обмеженою відповідальністю "Ботеро" вирішено звернутись до суду з клопотанням про призначення ліквідатором ТОВ "Ботеро" арбітражного керуючого Шимана Є.О., з урахуванням поданої останнім згоди на участь у справі про банкрутство, приймаючи до уваги припинення процедури розпорядження майном та припинення повноважень розпорядника майна, суд призначає ліквідатором боржника - арбітражного керуючого Шимана Євгена Олександровича.

Керуючись ст.ст. 49, 58, 59 Кодексу України з процедур банкрутства, ст.234 ГПК України, господарський суд

У Х В А Л И В:

Припинити процедуру розпорядження майном боржника - Товариства з обмеженою відповідальністю "Ботеро" (87531, Донецька обл., м.Маріуполь, вул.Митрополитська, 177, оф.14, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань - 42137883).

Припинити повноваження розпорядника майна боржника - арбітражного керуючого Сидорчука Андрія Анатолійовича.

Визнати банкрутом боржника - Товариство з обмеженою відповідальністю "Ботеро" (87531, Донецька обл., м.Маріуполь, вул.Митрополитська, 177, оф.14, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань - 42137883).

Призначити ліквідатором боржника - Товариства з обмеженою відповідальністю "Ботеро" (87531, Донецька обл., м.Маріуполь, вул.Митрополитська, 177, оф.14, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань - 42137883) арбітражного керуючого Шимана Євгена Олександровича (свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого № 1747 від 05.11.2015).

Строк, протягом якого ліквідатор зобов`язаний здійснити ліквідаційну процедуру - 12 місяців.

Скасувати арешти, накладені на майно боржника - Товариства з обмеженою відповідальністю "Ботеро" (87531, Донецька обл., м.Маріуполь, вул.Митрополитська, 177, оф.14, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань - 42137883, визнаного банкрутом, та інші обмеження щодо розпорядження майном такого боржника.

Протягом 15 днів з дня призначення ліквідатора відповідним посадовим особам банкрута передати бухгалтерську та іншу документацію, печатки і штампи, матеріальні та інші цінності банкрута ліквідатору.

Ліквідатору після завершення всіх розрахунків з кредиторами подати до господарського суду звіт та ліквідаційний баланс, до якого мають бути додані документи, визначені ст.65 Кодексу України з процедур банкрутства.

Постанова про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури набирає законної сили з моменту її прийняття та може бути оскаржена в порядку, встановленому розділом IV Господарського процесуального кодексу України, з урахуванням п.п.17.5) п.п.17 п.1 Розділу ХІ Перехідні положення ГПК України.

Повна постанова складена 01.12.2020.

Суддя О.В. Говорун

СудГосподарський суд Донецької області
Дата ухвалення рішення26.11.2020
Оприлюднено03.12.2020
Номер документу93227821
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —905/398/20

Ухвала від 24.03.2021

Господарське

Господарський суд Донецької області

Говорун Олександр Володимирович

Ухвала від 24.03.2021

Господарське

Господарський суд Донецької області

Говорун Олександр Володимирович

Ухвала від 09.03.2021

Господарське

Господарський суд Донецької області

Говорун Олександр Володимирович

Ухвала від 15.02.2021

Господарське

Господарський суд Донецької області

Говорун Олександр Володимирович

Ухвала від 27.11.2020

Господарське

Господарський суд Донецької області

Говорун Олександр Володимирович

Ухвала від 26.11.2020

Господарське

Господарський суд Донецької області

Говорун Олександр Володимирович

Ухвала від 26.11.2020

Господарське

Господарський суд Донецької області

Говорун Олександр Володимирович

Ухвала від 24.11.2020

Господарське

Господарський суд Донецької області

Говорун Олександр Володимирович

Ухвала від 20.11.2020

Господарське

Господарський суд Донецької області

Говорун Олександр Володимирович

Ухвала від 03.11.2020

Господарське

Господарський суд Донецької області

Говорун Олександр Володимирович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні