Ухвала
від 01.12.2020 по справі 200/8181/20-а
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про залучення третьої особи

01 грудня 2020 р. Справа №200/8181/20-а

приміщення суду за адресою: 84122, м.Слов`янськ, вул. Добровольського, 1

Донецький окружний адміністративний суд у складі: головуючого судді - Дмитрієва В.С., розглянувши у підготовчому засіданні в порядку письмового провадження адміністративну справу за позовом Головного управління ДПС у м. Києві до Товариства з обмеженою відповідальністю «ТИГР КЕЙТЕРІНГ» про стягнення з платника податків податкового боргу, -

В С Т А Н О В И В:

02 вересня 2020 року до Донецького окружного адміністративного суду надійшла позовна заява Головного управління ДПС у м. Києві до Товариства з обмеженою відповідальністю «ТИГР КЕЙТЕРІНГ» про стягнення коштів платника податків Товариства з обмеженою відповідальністю «ТИГР КЕЙТЕРІНГ» з рахунків у банках, що обслуговують такого платника та стягнення котів за рахунок готівки, що належать такому платнику на суму податкового боргу з податку на додану вартість у сумі 80929 грн., з податку на прибуток приватних підприємств у сумі 135,36 грн., по акцизному податку з реалізації суб`єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизними товарами у сумі 267676,64 грн., по штрафним санкціям за порушення законодавства про патентування у сумі 3500 грн., та по адміністративним штрафам та іншим санкціям у сумі 2040 грн.

Позовні вимоги мотивовані тим, що податкове зобов`язання є узгодженим, термін його сплати минув, а у добровільному порядку відповідач його не сплатив у позивача, виникло право звернутись до суду з позовом щодо стягнення боргу з рахунків, які обслуговують цього боржника - для погашення суми податкового боргу підприємства.

Ухвалою суду від 07 вересня 2020 року відкрито провадження в адміністративній справі, вирішено розгляд справи провести за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справ (у письмовому провадженні); зобов`язано позивача надати суду докази по справі.

Ухвалою суду від 06 листопада 2020 року вирішено адміністративну справу розглядати за правилами загального позовного провадження, призначити підготовче засідання на 01 грудня 2020 року та повідомлено ГУ ДПС у Донецькій області про розгляд справи.

У підготовче засідання представники сторін не з`явилися, докази належного повідомлення знаходяться в матеріалах справи.

Згідно витягу з Єдиного державного реєстру юридичних особ, фізичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань встановлено, що Товариство з обмеженою відповідальністю «ТИГР КЕЙТЕРІНГ» (місцезнаходження: Донецька обл., м. Маріуполь, пр-т. Металургів, б. 24, кв. (офіс) 29, код ЄДРПОУ 38420235) перебуває на обліку в Головному управлінні ДПС у Донецькій області, разом з цим до суду з даним позовом звернувся позивач - Головне управління ДПС у м. Києві.

Згідно частини другої статті 49 Кодексу адміністративного судочинства України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов`язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. Вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку.

Відповідно до частини 5 статті 49 Кодексу адміністративного судочинства України про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі.

Таким чином,суд вважає, що судове рішення у даній справі може вплинути на права та обов`язки Головного управління ДПС у Донецькій області, у звязку з чим, останнього необхідно залучити до участі у справі як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору.

Згідно ч. 2 статті 51 Кодексу адміністративного судочинства України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, мають права та обов`язки, визначені у статті 44 цього Кодексу.

Відповідно до частини 2статті 181 Кодексу адміністративного судочинства України суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження у випадках, зокрема залучення до участі або вступу у справу третьої особи, заміни позивача, заміни неналежного відповідача, залучення співвідповідача.

Враховуючи наведене, суд приходить висновку про необхідність відкладення підготовчого засідання та повідомлення Головне управління ДПС у Донецькій області про розгляд справи.

Керуючись статтями 49, 181, 248, 256, 294 Кодексу адміністративного судочинства України, -

УХВАЛИВ:

Залучити до участі у справі як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору - Головне управління ДПС у Донецькій області (місцезнаходження: 87515, Донецька обл., м. Маріуполь, вул. Італійська, 59, код ЄДРПОУ 43142826).

Відкласти підготовче засідання по справі №200/8181/20-а.

Призначити підготовче засідання у справі за позовом Головного управління ДПС у м. Києві до Товариства з обмеженою відповідальністю «ТИГР КЕЙТЕРІНГ» , третя особа: Головне управління ДПС у Донецькій області про стягнення з платника податків податкового боргу, об 11 год. 45 хв. 14 грудня 2020 року, в приміщенні Донецького окружного адміністративного суду за адресою: 84122, Донецька область, м. Слов`янськ, вул. Добровольського, 1, про що повідомити сторін.

Встановити третій особі п`ятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання пояснень щодо позову.

Відповідно до вимог ч. 3 ст. 162 КАС України, одночасно з надісланням (наданням) пояснень або заперечень до суду, копія пояснень або заперечень та доданих до них документів повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Позивачу з дня отримання пояснень або заперечень третьої особи, надати відповідь на такі пояснення завчасно до початку розгляду справи по суті.

Відповідачу з дня отримання пояснень або заперечень третьої особи, надати відповідь на такі пояснення завчасно до початку розгляду справи по суті.

Копію ухвали разом з адміністративним позовом з додатками направити Головному управлінню ДПС у Донецькій області.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя В.С. Дмитрієв

СудДонецький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення01.12.2020
Оприлюднено04.12.2020
Номер документу93234362
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —200/8181/20-а

Рішення від 14.01.2021

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Дмитрієв В.С.

Ухвала від 14.12.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Дмитрієв В.С.

Ухвала від 14.12.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Дмитрієв В.С.

Ухвала від 01.12.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Дмитрієв В.С.

Ухвала від 06.11.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Дмитрієв В.С.

Ухвала від 07.09.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Дмитрієв В.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні