Ухвала
від 02.12.2020 по справі 415/7272/20
ЛИСИЧАНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

415/7272/20

2/415/1701/20

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

02 грудня 2020 року м. Лисичанськ

Суддя Лисичанського міського суду Луганської області Калмикова Ю.О., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 до Лисичанської міської громади в особі Військово-цивільної адміністрації міста Лисичанська Луганської області про визнання права власності на спадкове майно,

ВСТАНОВИВ:

01.12.2020 року ОСОБА_1 звернулась до Лисичанського міського суду Луганської області з позовом до Лисичанської міської громади в особі Військово-цивільної адміністрації міста Лисичанська Луганської області про визнання права власності на спадкове майно.

Розглянувши подану заяву, вважаю за необхідне залишити зазначену заяву без руху з наступних підстав.

З позовної заяви та доданих до неї документів вбачається, що позовна заява подана без додержання вимог, викладених у п. 3 ч. 3 ст. 175 ЦПК України та п. 1 ч. 1 ст. 176 ЦПК України, а саме позовна заява повинна містити зазначення ціни позову, якщо позов підлягає грошовій оцінці; обґрунтований розрахунок сум, що стягуються чи оспорюються; ціна позову визначається у позовах про стягнення грошових коштів - сумою, яка стягується, чи оспорюванню сумою за виконавчим чи іншим документом, за яким стягнення провадиться у безспірному (безакцептному) порядку.

Так, позивачем в позовній заяві не зазначено ціну позову.

В позовні заяві позивач не посилається на вартість майна. Ціна позову повинна відповідати дійсній вартості спірного майна, з рахуванням існуючих ринкових цін на вартість майна.

Ціна позову має важливе значення, насамперед, для правильного визначення судового збору, що підлягає сплаті під час звернення до суду. Неправильне визначення ціни позову може призвести до необґрунтованого відкриття провадження у справі.

Оцінка правильності визначення ціни позову здійснюється судом при вирішенні питання про відкриття провадження у справі.

Неправильне визначення ціна позову, що приводить до недоплаті судового збору є не достатком позовної заяви, а тому до неї повинні застосовуватися вимоги, передбачені ст. 185 ЦПК України, про залишення заяви без руху.

Відповідно до ч. 2 ст. 4 Закону України Про судовий збір за подання до суду позовної заяви майнового характеру фізичною особою сплачується судовий збір за ставною - 1 відсотка ціни позову, але не менше 0,4 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб та не більше 5 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Отже, позивачу слід зазначити ціну позову, яка відповідала б дійсній вартості спірного майна, оскільки відповідно до вимог ЦПК України це є обов`язковою умовою до змісту позовної заяви, а крім того сплатити судовий збір враховуючи вимоги ч. 2 ст. 4 Закону України Про судовий збір .

Відповідно до ч. 1 ст. 185 ЦПК України, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Відповідно до ч. 3 ст. 185 ЦПК України якщо позивач відповідно до ухвали суду у встановлений строк виконає вимоги, визначені статтями 175 і 177 цього Кодексу, сплатить суму судового збору, позовна заява вважається поданою в день первісного її подання до суду. Якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом. Заява вважається неподаною і повертається позивачеві.

За таких обставин суд вважає, що позовну заяву слід залишити без руху, а позивачу надати строк для усунення недоліків. В іншому випадку позовна заява вважатиметься неподаною і буде повернута позивачу.

На підставі наведеного та керуючись ст.ст. 19, 175, 177, 185, 258-261 ЦПК України,

УХВАЛИВ:

Позовну заяву ОСОБА_1 до Лисичанської міської громади в особі Військово-цивільної адміністрації міста Лисичанська Луганської області про визнання права власності на спадкове майно залишити без руху, про що сповістити позивача, надавши строк для усунення зазначених недоліків, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Роз`яснити, що у випадку не усунення зазначених недоліків, позовна заява вважатиметься неподаною і буде повернута позивачу.

Копію ухвали про залишення позовної заяви без руху надіслати позивачу.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

СУДДЯ Ю.О. КАЛМИКОВА

Дата ухвалення рішення02.12.2020
Оприлюднено04.12.2020
Номер документу93274287
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання права власності на спадкове майно

Судовий реєстр по справі —415/7272/20

Ухвала від 26.08.2021

Цивільне

Лисичанський міський суд Луганської області

Калмикова Ю. О.

Ухвала від 27.04.2021

Цивільне

Лисичанський міський суд Луганської області

Калмикова Ю. О.

Ухвала від 27.04.2021

Цивільне

Лисичанський міський суд Луганської області

Калмикова Ю. О.

Ухвала від 09.12.2020

Цивільне

Лисичанський міський суд Луганської області

Калмикова Ю. О.

Ухвала від 02.12.2020

Цивільне

Лисичанський міський суд Луганської області

Калмикова Ю. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні