Ухвала
від 26.08.2021 по справі 415/7272/20
ЛИСИЧАНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

415/7272/20

2/415/771/21

УХВАЛА

26 серпня 2021 року м. Лисичанськ

Лисичанський міський суд Луганської області у складі:

головуючого судді Калмикової Ю.О.,

за участю секретаря Кравченко О.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Лисичанську цивільну справу в порядку загального позовного провадження за позовною заявою ОСОБА_1 до Лисичанської міської громади в особі військово-цивільної адміністрації міста Лисичанськ Луганської області про визнання право власності на спадкове майно, -

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Лисичанського міського суду Луганської області знаходиться справа за позовною заявою ОСОБА_1 до Лисичанської міської громади в особі військово-цивільної адміністрації міста Лисичанськ Луганської області про визнання право власності на спадкове майно.

Судове засідання з розгляду даної цивільної справи призначено на 26.08.2021 року на 08 годину 30 хвилин.

Сторони в судове засідання не з`явились, про дату, час і місце судового засідання повідомлялись належним чином.

25.08.2021 року від представника позивача надійшло клопотання про залучення процесуального правонаступника військово-цивільної адміністрації міста Лисичанськ Луганської області, в обґрунтування якого зазначено, що Указом Президента України від 19.02.2021 року №62/2021 утворено Лисичанську військово-цивільну адміністрацію Сєвєродонецького району Луганської області.

Згідно з ч. 1 ст. 1 Закону України Про військово-цивільні адміністрації для виконання повноважень місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування у випадках, встановлених цим Законом, в районі відсічі збройної агресії Російської Федерації, зокрема в районі проведення антитерористичної операції можуть утворюватися військово-цивільні адміністрації. Військово-цивільні адміністрації - це тимчасові державні органи у селах, селищах, містах, районах та областях, що діють у складі Антитерористичного центру при Службі безпеки України (у разі їх утворення для виконання повноважень відповідних органів у районі проведення антитерористичної операції) або у складі Об`єднаного оперативного штабу Збройних Сил України (у разі їх утворення для виконання повноважень відповідних органів у районі здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях) і призначені для забезпечення дії Конституції та законів України, забезпечення безпеки і нормалізації життєдіяльності населення, правопорядку, участі у протидії актам збройної агресії, диверсійним проявам і терористичним актам, недопущення гуманітарної катастрофи в районі відсічі збройної агресії Російської Федерації, зокрема проведення антитерористичної операції.

Відповідно до п. 3 ч. 1, ч. 5 ст. 78 Закону України Про місцеве самоврядування в Україні повноваження сільської, селищної, міської, районної в місті, районної, обласної ради можуть бути достроково припинені у випадках передбачених законами України Про військово-цивільні адміністрації . Повноваження сільської, селищної, міської, районної в місті, районної, обласної ради за наявності підстав, передбачених пунктом 3 частини першої цієї статті, достроково припиняються з дня набрання чинності актом Президента України про утворення відповідної військово-цивільної, військової адміністрації.

Відповідно до ч. 1 ст. 3 Закону України Про військово-цивільні адміністрації військово-цивільні адміністрації утворюються у разі потреби за рішенням Президента України. У день набрання чинності актом Президента України про утворення військово-цивільної адміністрації припиняються згідно із цим Законом повноваження: сільських, селищних, міських, районних у містах (у разі їх створення) рад, їх виконавчих органів, сільських, селищних, міських голів, інших посадових та службових осіб місцевого самоврядування, які працюють у цих органах місцевого самоврядування, - у разі утворення військово-цивільної адміністрації відповідного населеного пункту (населених пунктів). Повноваження військово-цивільних адміністрацій району, області починаються у день набрання чинності актом Президента України про їх утворення і припиняються у день відкриття першої сесії новообраної відповідної ради.

Повноваження військово-цивільних адміністрацій населених пунктів починаються з дня внесення запису про їх державну реєстрацію як юридичних осіб до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань і припиняються у день відкриття першої сесії новообраної відповідної ради (ч. 11 ст. 3 Закону України Про військово-цивільні адміністрації ).

Частиною 4 статті 87 ЦК України передбачено, що юридична особа вважається створеною з дня її державної реєстрації.

19.02.2021 року внесено запис до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань про державну реєстрацію юридичної особи - Лисичанської міської військово-цивільної адміністрації Сєвєродонецького району Луганської області за № 1003811020000002397, ЄДРПОУ 44044068.

Таким чином, з часу утворення Лисичанської міської військово-цивільної адміністрації Сєвєродонецького району Луганської області повноваження військово-цивільної адміністрації міста Лисичанськ Луганської області припинено, та перейшли до Лисичанської міської військово-цивільної адміністрації Сєвєродонецького району Луганської області.

Відповідно до ч. 1 ст. 55 ЦПК України у разі смерті фізичної особи, припинення юридичної особи, заміни кредитора чи боржника у зобов`язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії судового процесу.

З урахуванням зазначеного, оскільки повноваження військово-цивільної адміністрації міста Лисичанськ Луганської області здійснює Лисичанська міська військово-цивільна адміністрація Сєвєродонецького району Луганської області, тому суд вважає необхідним клопотання задовольнити та залучити до участі у справі в якості правонаступника відповідача - військово-цивільної адміністрації міста Лисичанськ Луганської області - Лисичанську міську військово-цивільну адміністрацію Сєвєродонецького району Луганської області.

Керуючись ст. 55 ЦПК України, суд,

УХВАЛИВ:

Клопотання позивача про залучення процесуального правонаступника, задовольнити.

Залучити Лисичанську міську військово-цивільну адміністрацію Сєвєродонецького району Луганської області до участі у справі № 415/7272/20 за позовною заявою ОСОБА_1 до Лисичанської міської громади в особі військово-цивільної адміністрації міста Лисичанськ Луганської області про визнання право власності на спадкове майно, в якості правонаступника відповідача - Лисичанської міської громади в особі військово-цивільної адміністрації міста Лисичанськ Луганської області.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Ю. О. Калмикова

Дата ухвалення рішення26.08.2021
Оприлюднено26.08.2021
Номер документу99164213
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання право власності на спадкове майно

Судовий реєстр по справі —415/7272/20

Ухвала від 26.08.2021

Цивільне

Лисичанський міський суд Луганської області

Калмикова Ю. О.

Ухвала від 27.04.2021

Цивільне

Лисичанський міський суд Луганської області

Калмикова Ю. О.

Ухвала від 27.04.2021

Цивільне

Лисичанський міський суд Луганської області

Калмикова Ю. О.

Ухвала від 09.12.2020

Цивільне

Лисичанський міський суд Луганської області

Калмикова Ю. О.

Ухвала від 02.12.2020

Цивільне

Лисичанський міський суд Луганської області

Калмикова Ю. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні