Ухвала
від 04.12.2020 по справі 214/4309/20
САКСАГАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРИВОГО РОГУ

Справа № 214/4309/20

2/214/2257/20

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про витребування доказів

04 грудня 2020 року м. Кривий Ріг

Саксаганський районний суд м. Кривого Рогу Дніпропетровської області у складі:

головуючого - судді Гриня Н.Г.,

при секретарі судового засідання - Гливук М.І.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Кривому Розі в порядку спрощеного позовного провадження клопотання позивача ОСОБА_1 про витребування доказів по цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю Приваттранс про стягнення заборгованності з заробітної плати , -

ВСТАНОВИВ:

Позивач ОСОБА_1 звернувся до суду з позовом 22.06.2020 року, в якому просить суд: стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю Приваттранс на свою користь заборгованість за невиплачену заробітну плату у сумі 20000 грн.

Ухвалою суду від 24.06.2020 року відкрито провадження та прийнято до розгляду в порядку спрощеного позовного провадження по справі.

До початку розгляду справи позивач ОСОБА_1 шляхом направлення на електронну пошту 22.09.2020 року подав клопотання про витребування доказів, в якому просить суд витребувати у Головного управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області довідку форми ОК-5 (індивідуальні відомості про застраховану особу) з зазначенням інформації з Державного реєстру загальнообов`язкового державного соціального страхування за 2018 рік відносно застрахованого - ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП НОМЕР_1 .

Сторони правом присутності не скористувались, про час та місце розгляду справи повідомлені належним чином.

Представник позивача надав заяву про розгляд справи за їх відсутності.

За даних обставин суд вважає за можливе клопотання розглянути за відсутності сторін, оскільки їх неявка в судове засідання не перешкоджає розгляду судом клопотання.

Суд, дослідивши письмові матеріали цивільної справи, вимоги клопотання, приходить до наступного висновку.

Відповідно до ст.76, ч.4 ст.77 ЦПК України, доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи та складають предмет доказування.

В розумінні ч.2 ст.78 ЦПК України, обставини справи, які за законом мають бути підтверджені певними засобами доказування, не можуть підтверджуватись іншими засобами доказування.

Згідно зі ст.81 ЦПК України, кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень.

Відповідно до ч.1 ст.84 ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

З огляду на характер спірних правовідносин та неможливість самостійного надання позивачем заявлених в клопотанні доказів, які мають істотне значення для вирішення спору, суд приходить до переконання, що клопотання позивача є обґрунтованим та таким, що підлягає задоволенню.

У зв`язку з необхідністю додаткового часу для витребування доказів, відсутність яких унеможливлює подальший розгляд справи, а також виклику в судове засідання сторін, в порядку ст.191 ЦПК України суд вважає за необхідне розгляд справи відкласти.

Керуючись ст.ст.19, 76-78, 81, 84, 223, 260, 261 ЦПК України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання позивача ОСОБА_1 про витребування доказів - задовольнити.

Витребувати з Головного управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області (49094, м. Дніпр, вул. Набережна Перемоги, 26):

довідку форми ОК-5 (індивідуальні відомості про застраховану особу) з зазначенням інформації з Державного реєстру загальнообов`язкового державного соціального страхування за 2018 рік відносно застрахованого - ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП НОМЕР_1 .

Для виконання ухвали суду про витребування доказів розгляд справи відкласти до 08-30 год. 22 лютого 2021 року .

Витребувані відомості направити на адресу суду протягом 5 (п`яти) днів з моменту отримання копії даної ухвали. У випадку неможливості подання суду витребуваних доказів у встановлений судом строк - невідкладно повідомити про це суд із зазначенням причин протягом 5 (п`яти) днів з дня вручення копії ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені ЦПК України.

Копію ухвали направити для негайного виконання у встановленому законом порядку.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та апеляційному оскарженню окремо від рішення суду не підлягає.

Текст ухвали складено 04.12.2020 року

Суддя Гринь Н.Г.

СудСаксаганський районний суд м.Кривого Рогу
Дата ухвалення рішення04.12.2020
Оприлюднено07.12.2020
Номер документу93304449
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —214/4309/20

Рішення від 04.05.2023

Цивільне

Саксаганський районний суд м.Кривого Рогу

Попов В. В.

Ухвала від 04.12.2020

Цивільне

Саксаганський районний суд м.Кривого Рогу

Гринь Н. Г.

Ухвала від 24.06.2020

Цивільне

Саксаганський районний суд м.Кривого Рогу

Гринь Н. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні