Ухвала
від 30.11.2020 по справі 635/4930/18
ХАРКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №635/4930/18

Провадження по справі № 2/635/796/2020

У Х В А Л А

30 листопада 2020 року сел. Покотилівка Харківського району Харківської області

Харківський районний суд Харківської області у складі:

головуючого судді Бобко Т.В.,

за участю представників позивача - Воронцової Л.О., Макаренка О.М.,

представника відповідача ОСОБА_1 - ОСОБА_2 ,

секретар судового засідання Кондратенко Л.І.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду цивільну справу за позовом Приватного акціонерного товариства Автобаза Харківводбуд до Товариства з обмеженою відповідальністю РЕНТЕКС-ПЛЮС , ОСОБА_1 , треті особи - приватний нотаріус Харківського районного нотаріального округу Харківської області Десятниченко Олег Володимирович, товарна біржа Всеукраїнський торгівельний центр про визнання недійсними результатів аукціону з продажу майна, визнання недійсним свідоцтва про право власності, скасування рішення про державну реєстрацію права власності, витребування майна з чужого незаконного володіння,-,

в с т а н о в и в :

ВСТАНОВИВ :

Директор Приватного акціонерного товариства Автобаза Харківводбуд Воронцова Л.О., діючи в інтересах Приватного акціонерного товариства Автобаза Харківводбуд , звернулася до суду із позовом, який в подальшому уточнила та в редакції позовної заяви від 14 листопада 2018 року просила:

- визнати недійсними результати аукціону з продажу майна Закритого акціонерного товариства Автобаза Харківводбуд , які оформлені протоколом про проведення аукціону №1 від 04 листопада 2014 року, складеним товарною біржою Всеукраїнський торгівельний центр ;

- визнати недійсним свідоцтво від 30 грудня 2014 року, видане та посвідчене приватним нотаріусом Харківського районного нотаріального округу Десянтиченком Олегом Володимировичем та зареєстрованим в реєстрі за №1911;

- скасувати Рішення про державну реєстрацію права власності індексний номер:18482312 від 30 грудня 2014 року, прийняте приватним нотаріусом Харківського районного нотаріального округу Десятниченком Олегом Володимировичем 30 грудня 2014 року, а також скасувати, проведену згідно цього рішення державну реєстрацію прав власності (номер запису: 8317478 від 30 грудня 2014 року) на нерухоме майно, що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 та складається з: нежитлової будівлі літ. Ж-1 загальною площею 22,3 кв.м.; нежитлової будівлі літ. Г-1 загальною площею 35,4 кв.м.; нежитлової будівлі літ. Е-1 загальною площею 42,7 кв.м.; нежитлової будівлі літ. В-1 загальною площею 357,6 кв.м.; нежитлової будівлі літ. Б-1 загальною площею 20,0 кв.м.; нежитлової будівлі літ. А-3 загальною площею 1183,8 кв.м.; нежитлової будівлі літ. И-1 загальною площею 809 кв.м.; нежитлової будівлі літ. З-1 загальною площею 47,2 кв.м.; нежитлової будівлі літ. Д-1 загальною площею 6,5 кв.м., за ОСОБА_1 на підставі свідоцтва про право власності, посвідченого приватним нотаріусом Харківського районного нотаріального округу Десятниченком Олегом Володимировичем за реєстровим №1911 від 30 грудня 2014 року;

- скасувати державну реєстрацію права власності (номер запису про право власності: 13071917 від 26 січня 2016 року) на нерухоме майно, що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 та складається з: нежитлової будівлі літ. Ж-1 загальною площею 22,3 кв.м.; нежитлової будівлі літ. Г-1 загальною площею 35,4 кв.м.; нежитлової будівлі літ. Е-1 загальною площею 42,7 кв.м.; нежитлової будівлі літ. В-1 загальною площею 357,6 кв.м.; нежитлової будівлі літ. Б-1 загальною площею 20,0 кв.м.; нежитлової будівлі літ. А-3 загальною площею 1183,8 кв.м.; нежитлової будівлі літ. И-1 загальною площею 809 кв.м.; нежитлової будівлі літ. З-1 загальною площею 47,2 кв.м.; нежитлової будівлі літ. Д-1 загальною площею 6,5 кв.м. за Товариством з обмеженою відповідальністю РЕНТЕКС-ПЛЮС , внесеному згідно Рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень, індексний номер:28019236 від 01 лютого 2016 року приватний нотаріусом Харківського районного нотаріального округу Десятниченком Олегом Володимировичем;

- витребувати з незаконного володіння Товариства з обмеженою відповідальністю РЕНТЕКС-ПЛЮС (код ЄДРПОУ 38880595) нерухоме майно (реєстраційний номер об`єкта нерухомого майна 544644263251), що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 та складається з: нежитлової будівлі літ. Ж-1 загальною площею 22,3 кв.м.; нежитлової будівлі літ. Г-1 загальною площею 35,4 кв.м.; нежитлової будівлі літ. Е-1 загальною площею 42,7 кв.м.; нежитлової будівлі літ. В-1 загальною площею 357,6 кв.м.; нежитлової будівлі літ. Б-1 загальною площею 20,0 кв.м.; нежитлової будівлі літ. А-3 загальною площею 1183,8 кв.м.; нежитлової будівлі літ. И-1 загальною площею 809 кв.м.; нежитлової будівлі літ. З-1 загальною площею 47,2 кв.м.; нежитлової будівлі літ. Д-1 загальною площею 6,5 кв.м.

Ухвалою Харківського районного суду Харківської області від 03 серпня 2018 року провадження по справі відкрито в порядку загального позовного провадження, справа призначена до розгляду в підготовчому засіданні.

Ухвалою Харківського районного суду Харківської області від 28 серпня 2019 року клопотання директора Приватного акціонерного товариства Автобаза Харківводбуд Воронцової Л.О. про витребування доказів задоволено. З Товарної біржі Всеукраїнський торгівельний центр для долучення до матеріалів справи витребувані належним чином завірені копії наступних документів: документів, на підставі яких Товарною біржою Всеукраїнський торгівельний центр був здійснений аукціон з продажу нежитлових приміщень ЗАТ Автобаза Харківводбуд , документів, на підставі яких була визнана первісна вартість нежитлових приміщень ЗАТ Автобаза Харківводбуд , документів, на підставі яких було здійснено оприлюднення на веб-сайтах Вищого Господарського суду України та державного органу з питань банкрутства оголошень про проведення аукціону з продажу нежитлових приміщень ЗАТ Автобаза Харківводбуд , документів, на підставі яких у проведення аукціону з продажу нежитлових приміщень ЗАТ Автобаза Харківводбуд були допущені його учасники, протоколу про проведення аукціону з продажу нежитлових приміщень ЗАТ Автобаза Харківводбуд , платіжних документів про перерахування коштів за оплату проданих на аукціоні нежитлових приміщень ЗАТ Автобаза Харківводбуд , договору купівлі-продажу проданих на аукціоні нежитлових приміщень ЗАТ Автобаза Харківводбуд , акту приймання-передачі проданих на аукціоні нежитлових приміщень ЗАТ Автобаза Харківводбуд .

Ухвалою Харківського районного суду Харківської області від 18 листопада 2019 року Товарній біржі Всеукраїнський торгівельний центр встановлений строк для виконання ухвали Харківського районного суду Харківської області від 28 серпня 2019 року про витребування доказів - п`ять днів з дня отримання ухвали про встановлення строку для виконання ухвали суду.

Ухвалою Харківського районного суду Харківської області від 18 червня 2020 року до Товарної Біржі Всеукраїнський торгівельний центр застосовані заходи процесуального примусу у виді штрафу; з Товарної Біржі Всеукраїнський торгівельний центр в дохід державного бюджету стягнутий штраф у сумі 1 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, що складає 2102 гривень. Заяву представника позивача ОСОБА_3 про витребування доказів задоволено. У приватного нотаріуса Харківського міського нотаріального округу Харківської області Десятниченка Олега Володимировича витребувана належним чином завірена копія протоколу про проведення Товарною біржою Всеукраїнський торгівельний центр аукціону №1 від 04 листопада 2014 року з продажу майна ПрАТ Автобаза Харківводбуд . Підготовче провадження у цивільній справі закрито, справу призначено до судового розгляду у відкритому судовому засіданні з повідомленням учасників справи. 22 липня 2020 року Товарною біржею Всеукраїнський торгівельний центр на виконання ухвали Харківського районного суду Харківської області від 28 серпня 2019 року надані письмові пояснення.

17 липня 2020 року на виконання ухвали Харківського районного суду Харківської області про витребування доказів від 18 червня 2020 року приватним нотаріусом Харківського районного нотаріального округу надані відповідні докази.

11 серпня 2020 року від представника Товарної біржі Всеукраїнський торгівельний центр - адвоката Павлова Є.О. надійшло клопотання про заміну третьої особи по справі, в якому він просив замінити третю особу Товарну біржу Всеукраїнський торгівельний центр на належну третю особу, якою було проведено аукціони з продажу майна ПрАТ Автобаза Харківводбуд , посилаючись на те, що Товарною біржею Всеукраїнський торгівельний центр жодних аукціонів з продажу майна ПрАТ Автобаза (Харківводбуд не проводилося.

Представники позивача Приватного акціонерного товариства Автобаза Харківводбуд Воронцова Л.О. та ОСОБА_3 у судовому засіданні категорично заперечували проти заміни третьої особи, посилаючись на те, що в оскаржуваному ними свідоцтві зазначено, що протокол №1 від 04 листопада 2014 року про проведення аукціону був складений саме Товарною біржею Всеукраїнський торгівельний центр .

Представник відповідача ОСОБА_1 - ОСОБА_2 у судовому засідання не заперечував проти задоволення клопотання представника Товарної біржі Всеукраїнський торгівельний центр - адвоката Павлова Є.О. про заміну третьої особи.

Приватний нотаріус Харківського районного нотаріального округу Харківської області Десятниченко Олег Володимирович у судове засідання не з`явився, надав суду заяву про розгляд справи за його відсутності.

Інші учасники справи, будучи своєчасно і належним чином повідомленими про день, час та місце розгляду справи, не з`явилися, про причини своєї неявки суд не повідомили.

Однією з позовних вимог Приватного акціонерного товариства Автобаза Харківводбуд є визнання недійсним свідоцтва від 30 грудня 2014 року, виданого та посвідченого приватним нотаріусом Харківського районного нотаріального округу Десянтиченком Олегом Володимировичем, зареєстрованого в реєстрі за №1911.

Як вбачається зі змісту вказаного свідоцтва, яке міститься в матеріалах цивільної справи, воно було посвідчено приватним нотаріусом Десятниченком О.В. в тому числі на підставі протоколу №1 про проведення аукціону, складеного Товарною біржею Всеукраїнський торгівельний центр від 04 листопада 2014 року, а тому суд не вбачає підстав для задоволення клопотання представника Товарної біржі Всеукраїнський торгівельний центр - адвоката Павлова Є.О. про заміну третьої особи. Крім того, проти такої заміни категорично заперечують представники позивачів, які під час пред`явлення позову до суду, керуючись 51,53, 185 ЦПК України, самостійно визначили коло осіб, які приймають участь у справі, втому числі третю особу - Товарну біржу Всеукраїнський торгівельний центр , якою складений вищевказаний протокол, про що прямо зазначено в оскаржуваному свідоцтві.

17 липня 2020 року на виконання ухвали Харківського районного суду Харківської області від 18 червня 2020 року про витребування доказів наданий протокол №1 проведення відкритих торгів у формі аукціону спірної нежитлової будівлі, результати яких також оскаржуються позивачем у судовому порядку. Як вбачається зі змісту вказаного протоколу, він був затверджений В.о. директора Товарної біржі РЕСУРС-ІНФОРМ . Учасники справи вважали доцільним залучити в якості третьої особи Товарної біржі РЕСУРС-ІНФОРМ ,

Згідно вимог ч. 1 ст. 53 ЦПК України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Підставою участі третіх осіб у справі є їх юридична заінтересованість, яка ґрунтується на матеріально-правових відносинах з однією із сторін справи або обґрунтоване припущення, що судове рішення може вплинути на права і обов`язки осіб, які не є стороною у справі зокрема: якщо за наслідками вирішення справи можуть змінитися та/або припинитися або виникнуть (між стороною по справі і третьою особою) нові правовідносини (права та обов`язки).

Враховуючи підстави та предмет позову, суд вважає необхідним залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору Товарну біржу РЕСУРС-ІНФОРМ , оскільки судове рішення по справі може вплинути на їх права та обов`язки.

Керуючись ст.ст.49, 247 ЦПК України, суд,-

У Х В А Л И В :

У задоволенні клопотання представника третьої особи товарної біржі Всеукраїнський торгівельний центр - адвоката Павлова Єгора Олеговича про заміну третьої особи - відмовити.

Залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, Товарну біржу РЕСУРС-ІНФОРМ .

Направити третій особі, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору Товарній біржі РЕСУРС-ІНФОРМ копію позовної заяви.

Встановити третій особі Товарній біржі РЕСУРС-ІНФОРМ десятиденний строк із дня вручення даної ухвали для надання пояснень щодо позову. У зазначений строк третя особа має право надати пояснення щодо позову, які повинні відповідати вимогам ч. ч.3-6 ст. 178, ст. 181 ЦПК України.

Встановити строк для надання відповіді учасниками справи на пояснення третьої особи - п`ять днів з моменту отримання пояснень.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: hr.hr.court.gov.ua на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет.

Ухвала набирає законної сили з моменту її оголошення.

Ухвала оскарженню в апеляційному порядку не підлягає.

Повний текст ухвали складений 04 грудня 2020 року.

Суддя Т.В.Бобко

Дата ухвалення рішення30.11.2020
Оприлюднено07.12.2020
Номер документу93311106
СудочинствоЦивільне
Сутьдержавну реєстрацію права власності, витребування майна з чужого незаконного володіння

Судовий реєстр по справі —635/4930/18

Ухвала від 14.09.2021

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Хорошевський О. М.

Постанова від 07.09.2021

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Хорошевський О. М.

Ухвала від 07.09.2021

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Хорошевський О. М.

Ухвала від 07.09.2021

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Хорошевський О. М.

Ухвала від 03.09.2021

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Хорошевський О. М.

Ухвала від 01.09.2021

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Хорошевський О. М.

Ухвала від 12.07.2021

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Хорошевський О. М.

Ухвала від 12.07.2021

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Хорошевський О. М.

Ухвала від 09.06.2021

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Хорошевський О. М.

Ухвала від 24.05.2021

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Хорошевський О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні