Ухвала
від 07.12.2020 по справі 809/2894/13-а
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про витребування доказів

"07" грудня 2020 р. справа № 809/2894/13-a

м. Івано-Франківськ

Івано-Франківський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді Тимощука О.Л.,

за участю:

секретаря судового засідання: Ткачук О.П.,

позивача: ОСОБА_1 ,

представника позивача: Дем`яніва І. М.,

представника відповідача: Рибака Н. Я.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в режимі відеоконференції за правилами спрощеного позовного провадження питання витребування доказів у адміністративній справі

за позовною заявою ОСОБА_1

до Галицької митниці Держмитслужби, Івано-Франківської митниці ДФС

про зобов`язання призначити на посаду інспектора митного поста «Івано-Франківськ-Центральний» Івано-Франківської митниці Міністерства доходів і зборів України,

ВСТАНОВИВ:

На розгляді в Івано-Франківському окружному адміністративному суді перебуває адміністративна справа № 809/2894/13-а за позовною заявою ОСОБА_1 до Галицької митниці Держмитслужби (надалі, також, відповідач-1), Івано-Франківської митниці ДФС (надалі, також, відповідач-2) про зобов`язання призначити на посаду інспектора митного поста «Івано-Франківськ-Центральний» Івано-Франківської митниці Міністерства доходів і зборів України.

У судовому засіданні, яке відбулося 07.12.2020 судом досліджені наявні в матеріалах справи письмові докази та встановлено відсутність в матеріалах справи посадової інструкції інспектора митного поста Івано-Франківськ центральний Івано-Франківської митниці Державної митної служби України станом на серпень 2013 року та посадових інструкцій за посадами: головний державний інспектор; старший державний інспектор, відділу митного оформлення №1 Митний пост Прикарпаття Івано-Франківської митниці ДФС станом на листопад 2019 року. Зазначені документи необхідні для визначення аналогічної за повноваженнями посади, для прийняття рішення про поновлення позивача, а тому відсутність таких документів унеможливлює повний і всебічний розгляд даної адміністративної справи. Враховуючи те, що усі документи органів Івано-Франківської митниці передані на зберігання до Державного архіву Івано-Франківської області, зазначені судом докази підлягають витребуванню з архівної установи.

Учасники справи підтвердили необхідність витребування вказаних документів.

Відповідно до частини 4 статті 9 Кодексу адміністративного судочинства України, суд вживає визначені законом заходи, необхідні для з`ясування всіх обставин у справі, у тому числі щодо виявлення та витребування доказів з власної ініціативи.

Згідно з частиною 3 статті 77 Кодексу адміністративного судочинства України, докази суду надають учасники справи. Суд може пропонувати сторонам надати докази та збирати докази з власної ініціативи, крім випадків, визначених цим Кодексом.

Пунктами 3, 7 та 8 статті 80 Кодексу адміністративного судочинства України, передбачено, що про витребування доказів за власною ініціативою або за клопотанням учасника справи, або про відмову у витребуванні доказів суд постановляє ухвалу. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У випадку неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів без поважних причин, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, визначені цим Кодексом.

Згідно з частиною 2 статті 14 Кодексу адміністративного судочинства України, судові рішення, що набрали законної сили, є обов`язковими до виконання всіма органами державної влади, органами місцевого самоврядування, їх посадовими та службовими особами, фізичними і юридичними особами та їх об`єднаннями на всій території України.

Враховуючи вищевказані обставини, на думку суду необхідно витребувати вищезазначені докази в Державного архіву Івано-Франківської області.

Керуючись статтями 14, 77, 80, 248, 256, 294 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

ПОСТАНОВИВ:

1. Витребувати в Державного архіву Івано-Франківської області (державний архів), (адреса: Україна, 76007, Івано-Франківська обл., місто Івано-Франківськ, вулиця Гетьмана Сагайдачного, будинок 42А, код ЄДРПОУ 03494623) належним чином засвідчені копії:

- посадової інструкції інспектора митного поста Івано-Франківськ центральний Івано-Франківської митниці Державної митної служби України станом на серпень 2013 року;

- посадові інструкції за посадами: головний державний інспектор; старший державний інспектор, відділу митного оформлення №1 Митний пост Прикарпаття Івано-Франківської митниці ДФС станом на листопад 2019 року.

2. Зобов`язати Державний архів Івано-Франківської області надати витребувані судом докази до 28.12.2020 .

3. Попередити Державний архів Івано-Франківської області що особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали .

4. У випадку неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів без поважних причин, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, визначені Кодексом адміністративного судочинства України.

5. Ухвалу направити учасникам справи, для відома та Державному архіву Івано-Франківської області для виконання.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею і не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

Суддя Тимощук О.Л.

Дата ухвалення рішення07.12.2020
Оприлюднено08.12.2020
Номер документу93331599
СудочинствоАдміністративне
Сутьзобов`язання призначити на посаду інспектора митного поста «Івано-Франківськ-Центральний» Івано-Франківської митниці Міністерства доходів і зборів України

Судовий реєстр по справі —809/2894/13-а

Постанова від 21.10.2021

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Єресько Л.О.

Ухвала від 29.09.2021

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Єресько Л.О.

Постанова від 10.08.2021

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Улицький Василь Зіновійович

Ухвала від 02.08.2021

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Улицький Василь Зіновійович

Ухвала від 20.07.2021

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Улицький Василь Зіновійович

Ухвала від 30.06.2021

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Єресько Л.О.

Ухвала від 17.06.2021

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Тимощук О.Л.

Ухвала від 15.06.2021

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Єресько Л.О.

Ухвала від 15.06.2021

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Тимощук О.Л.

Ухвала від 10.06.2021

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Єресько Л.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні