Ухвала
від 25.11.2020 по справі 344/13715/20
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 344/13715/20

Провадження № 2/344/3449/20

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

25 листопада 2020 року м. Івано-Франківськ

Суддя Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області Домбровська Г.В., ознайомившись із заявою представника позивача ОСОБА_1 , який представляє інтереси ОСОБА_2 про забезпечення позову у цивільній справі за позовом ОСОБА_2 до ТзОВ «Гаразд Фінанси» про розірвання договору №8-СКУ від 15.05.2008 року про участь у Фонді фінансування будівництва (ФФБ) виду «А» багатоквартирного житлового будинку на АДРЕСА_1 , стягнення коштів,-

В С Т А Н О В И В :

До Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області надійшла заява ОСОБА_1 , який представляє інтереси ОСОБА_2 про забезпечення позову у цивільній справі за позовом ОСОБА_2 до ТзОВ «Гаразд Фінанси» про розірвання договору №8-СКУ від 15.05.2008 року про участь у Фонді фінансування будівництва (ФФБ) виду «А» багатоквартирного житлового будинку на АДРЕСА_1 , стягнення коштів.

В заяві про забезпечення позову представник позивача просить суд вжити заходи забезпечення позову, шляхом накладення арешту на майно та грошові кошти, що належать ТзОВ «Гаразд Фінанси» , код ЄДРПОУ 33448366, в межах суми позову 283 467,88 грн.

Згідно ч. 1 ст. 153 ЦПК України, заява про забезпечення позову розглядається судом не пізніше двох днів з дня її надходження без повідомлення учасників справи (учасників третейського (арбітражного) розгляду).

З урахуванням приписів ч. 1 ст. 153 та ч. 2 ст. 247 ЦПК України розгляд заяви здійснюється без виклику сторін та без фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу.

У відповідності до вимог ч. 2 ст. 149 ЦПК України, забезпечення позову допускається як до пред`явлення позову, так і на будь-якій стадії розгляду справи, якщо невжиття таких заходів може істотно ускладнити чи унеможливити виконання рішення суду або ефективний захист, або поновлення порушених чи оспорюваних прав або інтересів позивача, за захистом яких він звернувся або має намір звернутися до суду.

В ст. 151 ЦПК України викладено вимоги до заяви про забезпечення позову, зокрема в заяві про забезпечення позову повинно бути вказано захід забезпечення позову, який належить застосувати, з обґрунтуванням його необхідності.

Відповідно до ст. 150 ЦПК України Позов забезпечується:

1) накладенням арешту на майно та (або) грошові кошти, що належать або підлягають передачі або сплаті відповідачеві і знаходяться у нього чи в інших осіб;

2) забороною вчиняти певні дії;

3) встановленням обов`язку вчинити певні дії;

4) забороною іншим особам вчиняти дії щодо предмета спору або здійснювати платежі, або передавати майно відповідачеві чи виконувати щодо нього інші зобов`язання;

5) зупиненням продажу арештованого майна, якщо подано позов про визнання права власності на це майно і про зняття з нього арешту;

6) зупиненням стягнення на підставі виконавчого документа, який оскаржується боржником у судовому порядку;

7) передачею речі, яка є предметом спору, на зберігання іншим особам, які не мають інтересу в результаті вирішення спору;

8) зупиненням митного оформлення товарів чи предметів;

9) арештом морського судна, що здійснюється для забезпечення морської вимоги;

10) іншими заходами, необхідними для забезпечення ефективного захисту або поновлення порушених чи оспорюваних прав та інтересів, якщо такий захист або поновлення не забезпечуються заходами, зазначеними у пунктах 1-9 цієї частини.

Проаналізувавши обставини, викладені в заяві про забезпечення позову, та вимоги чинного законодавства України, Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області приходить до наступних висновків.

Відповідно до пункту 4 Постанови Пленуму Верховного Суду України Про практику застосування судами цивільного процесуального законодавства при розгляді заяв про забезпечення позову № 9 від 22 грудня 2006 року Розглядаючи заяву про забезпечення позову, суд (суддя) має з урахуванням доказів, наданих позивачем на підтвердження своїх вимог, пересвідчитися, зокрема, в тому, що між сторонами дійсно виник спір та існує реальна загроза невиконання чи утруднення виконання можливого рішення суду про задоволення позову; з`ясувати обсяг позовних вимог, дані про особу відповідача, а також відповідність виду забезпечення позову, який просить застосувати особа, котра звернулася з такою заявою, позовним вимогам. При встановленні зазначеної відповідності слід враховувати, що вжиті заходи не повинні перешкоджати господарській діяльності юридичної особи або фізичної особи, яка здійснює таку діяльність і зареєстрована відповідно до закону як підприємець. Вирішуючи питання про забезпечення позову, суд має брати до уваги інтереси не тільки позивача, а й інших осіб, права яких можуть бути порушені у зв`язку із застосуванням відповідних заходів. Наприклад, обмеження можливості господарюючого суб`єкта користуватися та розпоряджатися власним майном іноді призводить до незворотних наслідків .

Як вбачається зі змісту позовних вимог в даній цивільній справі, Позивач просить розірвати договір №8-СКУ від 15.05.2008 року про участь у Фонді фінансування будівництва (ФФБ) виду «А» багатоквартирного житлового будинку на АДРЕСА_1 , стягнення коштів.

В заяві про забезпечення позову представник позивача просить суд вжити заходи забезпечення позову, шляхом накладення арешту на майно та грошові кошти, що належать ТзОВ «Гаразд Фінанси» , код ЄДРПОУ 33448366, в межах суми позову 283 467,88 грн.

Підставами для необхідності вжиття заходів забезпечення позову позивачем зазначено, те, що оскільки позивач просить розірвати договір та стягнути визначену позовом суму грошових коштів (283467,88 грн.) адекватним заходом забезпечення позову на думку позивача буде накладення арешту на майно та грошові кошти відповідача в межах суми позову, оскільки Відповідач впродовж багатьох років не вчиняв дій щодо виконання своїх зобов»язань за договором, а також дій щодо повернення позивачу коштів, які він отримав за договором, є обгрунтовані припущення, що у випадку задоволення судом позову добровільно виконувати рішення суду відповідач не стане, чим сутєєво ускладнить виконання рішення суду.

Проаналізувавши викладені в заяві про забезпечення позову доводи заявника, зважаючи на вимоги процесуального закону, Суддя вбачає наявність обґрунтованих підстав стверджувати, що невжиття таких заходів може істотно ускладнити чи унеможливити виконання рішення суду, якщо його буде прийнято на користь заявника, або ефективний захист, або поновлення порушених чи оспорюваних прав або інтересів заявника, за захистом яких вона звернулась до суду.

З огляду на викладене, суд прийшов до висновку, що заяву про вжиття заходів забезпечення позову слід задовольнити.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. ст.. 152, 247, 149-153 ЦПК України, суд,-

У Х В А Л И В :

Заяву представника позивача ОСОБА_1 , який представляє інтереси ОСОБА_2 про забезпечення позову,- задовольнити.

Накласти арешт на майно та грошові кошти, що належать Товариству з обмеженою відповідальністю «Гаразд Фінанси» , код ЄДРПОУ 33448366, в межах суми позову 283 467,88 грн.

Ухвала підлягає негайному виконанню з дня її постановлення незалежно від її оскарження і відкриття виконавчого провадження.

Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом 15 днів з дня з дня її проголошення.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Апеляційна скарга подається до Івано-Франківського апеляційного суду через Івано-Франківський міський суд до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи.

Суддя Домбровська Г.В.

Дата ухвалення рішення25.11.2020
Оприлюднено08.12.2020
Номер документу93339965
СудочинствоЦивільне
Сутьучасть у Фонді фінансування будівництва (ФФБ) виду «А» багатоквартирного житлового будинку на АДРЕСА_1 , стягнення коштів

Судовий реєстр по справі —344/13715/20

Ухвала від 13.05.2021

Цивільне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Домбровська Г. В.

Рішення від 24.05.2021

Цивільне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Домбровська Г. В.

Ухвала від 08.02.2021

Цивільне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Домбровська Г. В.

Ухвала від 25.11.2020

Цивільне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Домбровська Г. В.

Ухвала від 19.10.2020

Цивільне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Домбровська Г. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні