Ухвала
від 07.12.2020 по справі 622/1247/20
ЗОЛОЧІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ЗОЛОЧІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 622/1247/20

2/622/557/20

УХВАЛА

про прийняття заяви до розгляду

та відкриття провадження по цивільній справі

07.12.20 смт Золочів

Суддя Золочівського районного суду Харківської області Квітка О.О., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 ( ІНФОРМАЦІЯ_1 , рнокпп НОМЕР_1 , що проживає та зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 ), від імені та в інтересах якої діє адвокат Пантелей Віталій Вікторович ( ІНФОРМАЦІЯ_2 , що проживає за адресою: АДРЕСА_2 , електронна пошта ІНФОРМАЦІЯ_3 ), до ОСОБА_2 ( ІНФОРМАЦІЯ_4 , що проживає та зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 ), третя особа: Золочівська селищна рада (ЄДРПОУ 25175462, адреса: Харківська область, Золочівський район, смт Золочів, вул. Центральна, 13-А, електронна пошта: zolsrada@ukr.net), про визнання права власності в порядку спадкування,

встановив:

03.12.2020 до Золочівського районного суду Харківської області надійшла позовна заява ОСОБА_1 , від імені та в інтересах яких діє ОСОБА_3 , в якій останній просить суд визнати за позивачем ОСОБА_1 право власності на житловий будинок з надвірними будівлями та спорудами АДРЕСА_3 , в порядку спадкування після її батька ОСОБА_4 , померлого ІНФОРМАЦІЯ_5 ; в ході до судової підготовки витребувати із Золочівської державної нотаріальної контори Харківської області спадкову справу після смерті її батька ОСОБА_4 , померлого ІНФОРМАЦІЯ_5 .

Позовна заява відповідає вимогам ст.ст.175-177 ЦПК України. Перешкоди для відкриття провадження, передбачені ст.ст.185-186 ЦПК України, відсутні. Справа підсудна Золочівському районногомусуду Харківськоїобласті. Позов підлягає розгляду в порядку цивільного судочинства.

Підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення заяви або відмови у відкритті провадження, передбачених ст.185, ч.1 ст.186 ЦПК України, не встановлено.

Таким чином, вважаю можливим прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження по справі.

Виходячи з положень ст.19, ч. ч.3, 4 ст.274 ЦПК України та проаналізувавши матеріали позовної заяви, вважаю, що розгляд позовної заяви необхідно провести у порядку загального позовного провадження.

Відповідно до ч. ч. 1, 3 ст.84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу. У разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребовує відповідні докази.

Враховуючи зазначене, клопотання представника позивача щодо витребування доказів відповідає вимогам ст.84 ЦПК України, обґрунтоване, оскільки чинне законодавство не дає позивачу та його представнику доступу до нотаріальних документів, а тому підлягає задоволенню.

Інших заяв та клопотань, що підлягають вирішенню при відкритті провадження, не надходило.

Керуючись ст. ст. 3, 19, 187,190, 274, 353, 354 ЦПК України, суддя

ухвалив:

Прийняти до розгляду позовну заяву та відкрити провадження по цивільній справі №622/1247/20 (провадження №2/622/557/20) за позовом ОСОБА_1 , від імені та в інтересах якої діє адвокат Пантелей Віталій Вікторович, до ОСОБА_2 , третя особа: Золочівська селищна рада, про визнання права власності в порядку спадкування.

Розгляд цивільної справи провести за правилами загального позовного провадження, призначити підготовче засідання по справі на 10 год. 30 хв. 24 грудня 2020 року у залі судових засідань Золочівського районного суду Харківськоїобласті (62203, Харківська область, смт Золочів, вул. Центральна, 13).

В призначене судове засідання викликати сторони.

Запропонувати відповідачу у разі невизнання позову у п`ятнадцятиденний строк з дня вручення їм копії цієї ухвали, подати до Золочівського районногосуду Харківськоїобласті відзив на позовну заяву, який би відповідав вимогам ст.178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову, а також документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Роз`яснити відповідачу, що вони повинні подати суду докази разом із поданням відзиву, а також мають право пред`явити зустрічний позов у строк для подання відзиву.

Задовольнити клопотання представника позивача адвоката Пантелея В.В. та витребувати:

із Золочівської державної нотаріальної контори Харківської області (62203, Харківська область, Золочівський район, смт Золочів, вул. 8 Березня, 3):

- засвідчені у встановленому законом порядку матеріали спадкової справи після ОСОБА_4 , померлого ІНФОРМАЦІЯ_5 в смт Золочів Золочівського району Харківської області.

Роз`яснити державному нотаріусу Золочівської державної нотаріальної контори Харківської області, що будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Копію ухвали про відкриття провадження по справі надіслати позивачу, а відповідачу та третій особі разом із копією ухвали надіслати копію позовної заяви та доданих до неї матеріалів, державному нотаріусу Золочівської державної нотаріальної контори Харківської області - для виконання.

Повідомити сторони, що учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за адресою: http://court.gov.ua/fair/sud2015 у розділі Стан розгляду справ , при цьому ввівши у пошуку номер цієї справи або номер провадження

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя О. О.Квітка

СудЗолочівський районний суд Харківської області
Дата ухвалення рішення07.12.2020
Оприлюднено08.12.2020
Номер документу93347168
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —622/1247/20

Рішення від 08.06.2021

Цивільне

Золочівський районний суд Харківської області

Квітка О. О.

Ухвала від 05.04.2021

Цивільне

Золочівський районний суд Харківської області

Квітка О. О.

Ухвала від 15.03.2021

Цивільне

Золочівський районний суд Харківської області

Квітка О. О.

Ухвала від 03.02.2021

Цивільне

Золочівський районний суд Харківської області

Квітка О. О.

Ухвала від 24.12.2020

Цивільне

Золочівський районний суд Харківської області

Квітка О. О.

Ухвала від 07.12.2020

Цивільне

Золочівський районний суд Харківської області

Квітка О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні