Ухвала
від 15.03.2021 по справі 622/1247/20
ЗОЛОЧІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ЗОЛОЧІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 622/1247/20

2/622/79/21

УХВАЛА

про залучення третьої особи

15.03.21 смт Золочів

Золочівський районний суд Харківської області Квітка О.О. в складі:

головуючого - судді Квітки О.О.,

за участю секретаря Поповій В.М.,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в смт Золочів за правилами загального позовного провадження цивільну справу за позовом ОСОБА_1 ( ІНФОРМАЦІЯ_1 , рнокпп НОМЕР_1 , що проживає та зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 ), від імені та в інтересах якої діє адвокат Пантелей Віталій Вікторович ( ІНФОРМАЦІЯ_2 , що проживає за адресою: АДРЕСА_2 , електронна пошта ІНФОРМАЦІЯ_3 ), до ОСОБА_2 ( ІНФОРМАЦІЯ_4 , що проживає та зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 ), третя особа: Золочівська селищна рада (ЄДРПОУ 25175462, адреса: Харківська область, Золочівський район, смт Золочів, вул. Центральна, 13-А, електронна пошта: zolsrada@ukr.net), про визнання права власності в порядку спадкування,

встановив:

03.12.2020 до Золочівського районного суду Харківської області надійшла позовна заява ОСОБА_1 , від імені та в інтересах яких діє Пантелей В.В. , в якій останній просить суд визнати за позивачем ОСОБА_1 право власності на житловий будинок з надвірними будівлями та спорудами АДРЕСА_3 , в порядку спадкування після її батька ОСОБА_4 , померлого ІНФОРМАЦІЯ_5 ; в ході до судової підготовки витребувати із Золочівської державної нотаріальної контори Харківської області спадкову справу після смерті її батька ОСОБА_4 , померлого ІНФОРМАЦІЯ_6 .

Ухвалою судді Квітки О.О. від 07.12.2020 позовну заяву було прийнято до розгляду, відкрито провадження та призначено підготовче судове засідання в порядку загального позовного провадження.

Ухвалою суду від 03.02.2021 витребувано з Державного архіву Харківської області копію рішення (наказу) Золочівської селищної ради про виділення земельної ділянки для будівництва та обслуговування житлового будинку АДРЕСА_3 , в 1960-1961 роках ОСОБА_4 або ОСОБА_5 .

У підготовче судове засідання 15.03.2021 сторони не з`явилися. Від представника позивача за довіреністю від 04.09.2019 адвоката Пантелея В.В. надійшла письмова заява, в якій він просить суд залучити до участі у справі у якості третьої особи Службу у справах дітей, сімей та молоді Золочівської селищної ради, закрити підготовче судове засідання та призначити справу до розгляду по суті, розгляд вказаної заяви провести без його участі та його довірителя.

Враховуючи неявку сторін, суд вважає за можливе провести судове засідання без фіксування судового засідання звукозаписувальним технічним засобом на підставі ч.2 ст.247 ЦПК України.

Відповідно до частин 1, 3, 6 ст.53 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи. Якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. Треті особи, які не заявляють самостійних вимог, мають процесуальні права і обов`язки, встановлені статтею 43 цього Кодексу.

Враховуючи викладене та те, що розгляд справи по суті не розпочато, відповідачем у справі є неповнолітня особа 2005 року народження, суд вважає за необхідне задовольнити клопотання представника позивача та залучити до участі у справі як третю особу Службу у справах дітей, сімей та молоді Золочівської селищної ради, як уповноважений орган опіки та піклування, що функціонує за місцем реєстрації відповідача.

При підготовці справи до судового розгляду по суті були проведені підготовчі дії, передбачені ст.197 ЦПК України, які суд вважає достатніми для закінчення підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Враховуючи викладене, суд приходить до висновку, що підстави для відкладення підготовчого засідання, оголошення в ньому перерви або продовження строку підготовчого провадження відсутні, підстав для залишення позовної заяви без розгляду, зупинення провадження чи закриття провадження по справі на цей час не встановлено, спір між сторонами не врегульований, а тому справу слід призначити до розгляду по суті, з визначенням дати, часу і місця проведення судового засідання.

Керуючись ст. ст. 197, 198, 200 ЦПК України,

ухвалив:

Залучити до участі у справі Службу у справах дітей, сімей та молоді Золочівської селищної ради, як третю особу на стороні відповідача, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору.

Закрити підготовче провадження та призначити цивільну справу №622/1247/20 (провадження №2/622/79/21) за позовом позовом ОСОБА_1 , від імені та в інтересах якої діє адвокат Пантелей Віталій Вікторович, до ОСОБА_2 , треті особи: Золочівська селищна рада, Служба у справах дітей, сімей та молоді Золочівської селищної ради про визнання права власності в порядку спадкування до судового розгляду по суті на 11 год. 30 хв. 05 квітня 2021 року у залі судового засідання в приміщенні Золочівського районного суду Харківської області.

Роз`яснити сторонам, що учасник справи має право заявити клопотання про розгляд справи за його відсутності. Якщо таке клопотання заявили всі учасники справи, судовий розгляд справи здійснюється на підставі наявних у суду матеріалів.

Копію ухвали направити Службі у справах дітей, сімей та молоді Золочівської селищної ради, яка знаходиться за адресою: 62203, Харківська область, смт Золочів, вул. Центральна, буд. 13-А.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя О. О.Квітка

СудЗолочівський районний суд Харківської області
Дата ухвалення рішення15.03.2021
Оприлюднено16.03.2021
Номер документу95513870
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —622/1247/20

Рішення від 08.06.2021

Цивільне

Золочівський районний суд Харківської області

Квітка О. О.

Ухвала від 05.04.2021

Цивільне

Золочівський районний суд Харківської області

Квітка О. О.

Ухвала від 15.03.2021

Цивільне

Золочівський районний суд Харківської області

Квітка О. О.

Ухвала від 03.02.2021

Цивільне

Золочівський районний суд Харківської області

Квітка О. О.

Ухвала від 24.12.2020

Цивільне

Золочівський районний суд Харківської області

Квітка О. О.

Ухвала від 07.12.2020

Цивільне

Золочівський районний суд Харківської області

Квітка О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні