Ухвала
від 01.12.2020 по справі 705/1513/20
УМАНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №705/1513/20

2/705/1629/20

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

01 грудня 2020 року Уманський міськрайонний суд Черкаської області

в складі: головуючого - судді Білик О.В.

за участю секретаря судового засідання - Щербакової Л.А.

представника позивача - адвоката Цімохи Р.Р.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в місті Умані цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Ладижинської сільської ради Уманського району Черкаської області про скасування рішення виконавчого комітету Ладижинської сільської ради № 9 від 21 лютого 2001 року та визнання недійсним державного акту серії ЧР 15-25-886 на право власності на земельну ділянку,-

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Уманського міськрайонного суду Черкаської області знаходиться цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до Ладижинської сільської ради Уманського району Черкаської області про скасування рішення виконавчого комітету Ладижинської сільської ради № 9 від 21 лютого 2001 року та визнання недійсним державного акту серії ЧР 15-25-886 на право власності на земельну ділянку.

Відповідно до протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями, 21.04.2020 дану цивільну справу передано для розгляду судді Уманського міськрайонного суду Черкаської області Білик О.В.

Ухвалою судді Уманського міськрайонного суду Черкаської області Білик О.В. від 24.04.2020 відкрито спрощене позовне провадження по справі та призначено судове засідання.

В судовому засіданні представник позивача ОСОБА_1 адвокат Цімоха Р.Р. заявив клопотання про залучення до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору - ОСОБА_2 .

В судове засідання представник відповідача Ладижинської сільської ради не з`явився, письмово подали заяву за вх.. № 20602 від 01.10.2020, в якій вказано, що Ладижинська сільська рада заперечує проти задоволення позовних вимог ОСОБА_1 . Просить справу розглядати без участі представника сільської ради за наявними в справі матеріалами.

Відповідно до ч. 1 ст. 53 ЦПК України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Відповідно до ст. 54 ЦПК України, якщо в результаті ухвалення судового рішення сторона може набути право стосовно третьої особи або третя особа може пред`явити вимоги до сторони, така сторона зобов`язана сповістити цю особу про відкриття провадження у справі і подати до суду заяву про залучення її до участі у справі як третю особу, яка не заявляє самостійні вимоги щодо предмета спору. До такої заяви повинні бути додані докази про направлення її копії особі, про залучення якої як третьої особи подана заява; у разі розгляду справи без повідомлення третьої особи про розгляд справи обставини справи, встановлені судовим рішенням, не мають юридичних наслідків при розгляді позову, пред`явленого стороною, яка брала участь у цій справі, до цієї третьої особи або позову, пред`явленого цією третьою особою до такої сторони.

Виходячи із суті позовних вимог суд вважає, що заява представника позивача адвоката Цімохи Р.Р. про залучення в якості третьої особи, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору - ОСОБА_2 , підлягає до задоволення.

Керуючись ст.ст. 53, 54, 181 ЦПК України, суд

У Х В А Л И В:

Заяву представника позивача адвоката Цімохи Р.Р. про залучення в якості третьої особи, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору, ОСОБА_2 - задовольнити.

Залучити до участі у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Ладижинської сільської ради Уманського району Черкаської області про скасування рішення виконавчого комітету Ладижинської сільської ради № 9 від 21 лютого 2001 року та визнання недійсним державного акту серії ЧР 15-25-886 на право власності на земельну ділянку ,в якості третьої особи, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору - ОСОБА_2 , адреса проживання: АДРЕСА_1 .

Згідно з ч. 3ст. 278 ЦПК України, треті особи мають право в п`ятнадцятиденний строк подати пояснення щодо позову, а щодо відзиву протягом десяти днів із дня його отримання.

Пояснення третьої особи подаються в строк, встановлений судом. Суд має встановити такий строк, який дозволить третій особі підготувати свої міркування, аргументи та відповідні докази та надати пояснення до позову або відзиву, а іншим учасникам справи отримати відповідь на такі пояснення завчасно до початку розгляду справи по суті.

Повідомити третю особу, що згідно з ч. 8ст. 178 ЦПК України, у разі ненадання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин, суд буде вирішувати справу за наявними матеріалами.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя О. В. Білик

СудУманський міськрайонний суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення01.12.2020
Оприлюднено08.12.2020
Номер документу93348717
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —705/1513/20

Рішення від 20.09.2023

Цивільне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Піньковський Р. В.

Рішення від 20.09.2023

Цивільне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Піньковський Р. В.

Ухвала від 14.11.2022

Цивільне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Піньковський Р. В.

Ухвала від 09.03.2021

Цивільне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Білик О. В.

Ухвала від 01.12.2020

Цивільне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Білик О. В.

Ухвала від 26.05.2020

Цивільне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Білик О. В.

Ухвала від 24.04.2020

Цивільне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Білик О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні