Ухвала
від 07.12.2020 по справі 640/20655/19
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД міста КИЄВА 01051, м. Київ, вул. Болбочана Петра 8, корпус 1 У Х В А Л А

07 грудня 2020 року м. Київ № 640/20655/19

Суддя Окружного адміністративного суду міста Києва Шевченко Н.М., розглядаючи адміністративну справу за позовом Державного підприємства Готель Козацький Міністерства оборони України до Головного управління ДФС у м. Києві, Головного управління ДПС у м. Києві про визнання протиправним та скасування податкового повідомлення-рішення,

У С Т А Н О В И В :

До Окружного адміністративного суду міста Києва надійшов позов Державного підприємства Готель Козацький Міністерства оборони України до Головного управління ДФС у м. Києві, Головного управління ДПС у м. Києві, в якому просить суд:

- визнати протиправним та скасувати податкове повідомлення-рішення № 3372615147 від 08.08.2019.

Ухвалою суду від 30.09.2020 справу прийнято до провадження за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін.

Під час розгляду судом виявлена необхідність допитати свідків, а саме, керівників ТОВ ЕШКЕРЕ .

Відповідно до ч. ч. 1, 2 ст. 72 КАС України доказами в адміністративному судочинстві є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи.

Ці дані встановлюються такими засобами: 1) письмовими, речовими і електронними доказами; 2) висновками експертів; 3) показаннями свідків.

Показаннями свідка є повідомлення про відомі йому обставини, які мають значення для справи (ч. 1 ст. 91 КАС України).

За змістом ч. 1 ст. 83 КАС України суд, який розглядає справу або заяву про забезпечення доказів, у разі потреби збирання доказів за межами його територіальної юрисдикції доручає відповідному адміністративному суду провести певні процесуальні дії.

Згідно з відомостями Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, місцезнаходженням ТОВ ЕШКЕРЕ визначено за адресою: Україна, 40000, Сумська обл., місто Суми, вул. Козацький Вал, будинок 2 Б, офіс 255.

Таким чином, ТОВ ЕШКЕРЕ знаходиться в межах територіальної юрисдикції Сумського окружного адміністративного суду, з огляду на що, суд дійшов до висновку про доцільність доручити останньому проведення допиту свідків - керівників ТОВ ЕШКЕРЕ .

Відповідно до ч. 2 ст. 83 КАС України в ухвалі про судове доручення коротко викладається зміст справи, що розглядається, зазначаються учасники справи, вказуються обставини, що належить з`ясувати, та докази, які слід зібрати суду, що виконує доручення, зокрема, перелік питань, поставлених свідку учасниками справи та судом. Ухвала про судове доручення надсилається до адміністративного суду, який буде її виконувати, не пізніше наступного дня з дня її постановлення та є обов`язковою для нього.

Предметом спору в даній справі є оскарження ППР, яким позивачу збільшено податкові зобов`язання з податку на додану вартість та застосовано штрафні санкції.

Підставою для самостійного визначення сум грошового зобов`язання за згаданим податком контролюючим органом визначено, зокрема, висновок про нереальність господарських операцій ДП Готель Козацький з ТОВ ЕШКЕРЕ , у зв`язку з неможливістю надати кількість послуг, задекларовану позивачем.

У період здійснення господарських операцій з ТОВ ЕШКЕРЕ , обов`язки керівника виконував ОСОБА_1 . Наразі керівник - ОСОБА_2 .

Предметом господарських операцій у 2016 році між ДП Готель Козацький та ТОВ ЕШКЕРЕ були послуги реклами, ремонту, дизайну, хімчистки, аудиту, юридичні послуги (надалі - послуги).

З метою встановлення обставин, що мають значення для вирішення справи по суті, слід затвердити наступний перелік питань:

· до свідків - керівника ТОВ ЕШКЕРЕ ОСОБА_2 та попереднього керівника - ОСОБА_1 :

1. Яким чином ТОВ ЕШКЕРЕ надавало рекламні послуги ДП Готель Козацький у 2016 році (П. І. Б. та посади виконавців та/або підстави їх залучення до виконання, зміст послуг)?

2. Чи є докази надання рекламних та дизайнерських послуг ДП Готель Козацький у 2016 році (макети графічних матеріалів та/або проекти відеоматеріалів та/або записи аудіоматеріалів тощо), якщо так, то які?

3. Чи є докази надання юридичних послуг та послуг аудиту ДП Готель Козацький у 2016 році (юридичні висновки, результати оцінки стану бух обліку, результати аналізу фінансової спроможності тощо), якщо так, то які?

4. Які первинні документи підтверджують господарські операції з ДП Готель Козацький у 2016 році (договори, додаткові угоди до них, акти надання послуг, рахунки, платіжні доручення тощо)?

5. Якщо послуги надавались субпідрядниками, то яким чином оформлені взаємовідносини з ними (оговори, додаткові угоди до них, акти надання послуг, рахунки, платіжні доручення тощо)?

У разі наявності доказів, зазначених у питаннях 1- 5 - витребувати їх належним чином засвідченні копії та долучити до матеріалів справи.

Відповідно до п. 6 ч. 2 ст. 236 КАС України суд має право зупинити провадження у справі в разі направлення судового доручення щодо збирання доказів - до надходження ухвали суду, який виконував доручення, про виконання доручення або неможливість виконання доручення.

Зважаючи на необхідність збирання доказів, якими можуть бути встановлені обставини для вирішення справи по суті, суд убачає підстави для зупинення провадження до дати надходження ухвал про виконання або неможливість виконання даного доручення.

Керуючись статтями 2, 72, 83, 84, 236, 243, 256, 293- 297 Кодексу адміністративного судочинства України,

У Х В А Л И В :

1. Доручити Сумському окружному адміністративному суду (м. Суми, вул. Герасима Кондратьєва, 159, 40021) допитати в якості свідків керівника Товариства з обмеженою відповідальністю ЕШКЕРЕ (Україна, 40000, Сумська обл., місто Суми, вул. Козацький Вал, будинок 2 Б, офіс 255 , код ЄДРПОУ: 38266339) ОСОБА_2 та попереднього керівника - ОСОБА_1 .

2. Затвердити перелік питань до керівника та попереднього керівника Товариства з обмеженою відповідальністю ЕШКЕРЕ :

1) Яким чином ТОВ ЕШКЕРЕ надавало рекламні послуги ДП Готель Козацький у 2016 році (П. І. Б. та посади виконавців та/або підстави їх залучення до виконання, зміст послуг)?

2) Чи є докази надання рекламних та дизайнерських послуг ДП Готель Козацький у 2016 році (макети графічних матеріалів та/або проекти відеоматеріалів та/або записи аудіоматеріалів тощо), якщо так, то які?

3) Чи є докази надання юридичних послуг та послуг аудиту ДП Готель Козацький у 2016 році (юридичні висновки, результати оцінки стану бух обліку, результати аналізу фінансової спроможності тощо), якщо так, то які?

4) Які первинні документи підтверджують господарські операції з ДП Готель Козацький у 2016 році (договори, додаткові угоди до них, акти надання послуг, рахунки, платіжні доручення тощо)?

5) Якщо послуги надавались субпідрядниками, то яким чином оформлені взаємовідносини з ними (оговори, додаткові угоди до них, акти надання послуг, рахунки, платіжні доручення тощо)?

3. У разі наявності доказів, зазначених у питаннях 1- 5 - витребувати їх належним чином засвідченні копії та долучити до матеріалів справи.

4. Зупинити провадження у справі № 640/20655/19 за позовом Державного підприємства Готель Козацький Міністерства оборони України до Головного управління ДФС у м. Києві, Головного управління ДПС у м. Києві про визнання протиправним та скасування податкового повідомлення-рішення до дати надходження ухвали Сумського окружного адміністративного суду про виконання або неможливість виконання даного доручення.

Ухвала набирає законної сили в порядку, передбаченому ст. 256 КАС України та може бути оскаржена в частині зупинення провадження за правилами, встановленими ст. ст. 293- 297 Кодексу адміністративного судочинства України.

Суддя Н.М. Шевченко

Дата ухвалення рішення07.12.2020
Оприлюднено09.12.2020
Номер документу93365601
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправним та скасування податкового повідомлення-рішення

Судовий реєстр по справі —640/20655/19

Ухвала від 29.12.2021

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Олендер І.Я.

Постанова від 30.11.2021

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Епель Оксана Володимирівна

Постанова від 30.11.2021

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Епель Оксана Володимирівна

Ухвала від 02.11.2021

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Епель Оксана Володимирівна

Ухвала від 02.11.2021

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Епель Оксана Володимирівна

Ухвала від 14.09.2021

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Епель Оксана Володимирівна

Ухвала від 09.07.2021

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Епель Оксана Володимирівна

Ухвала від 09.07.2021

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Епель Оксана Володимирівна

Ухвала від 22.06.2021

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Епель Оксана Володимирівна

Ухвала від 22.06.2021

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Епель Оксана Володимирівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні