Ухвала
від 01.12.2020 по справі 2040/7337/18
ДРУГИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

01 грудня 2020 р.Справа № 2040/7337/18 Другий апеляційний адміністративний суд у складі колегії:

Головуючого судді: П`янової Я.В.,

Суддів: Спаскіна О.А. , Присяжнюк О.В. ,

за участю секретаря судового засідання Медяник А.О.

розглянувши у відкритому судовому засіданні у приміщенні Другого апеляційного адміністративного суду адміністративну справу за апеляційною скаргою Товариства з обмеженою відповідальністю "Харківське фармацевтичне підприємство "Здоров`я народу" на рішення Харківського окружного адміністративного суду від 03.06.2020 року, головуючий суддя І інстанції: Спірідонов М.О., м. Харків, повний текст складено 12.06.2020 по справі № 2040/7337/18

за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Харківське фармацевтичне підприємство "Здоров`я народу"

до Державної податкової служби України , Київської митниці Держмитслужби

треті особи: Товариство з обмеженою відповідальністю "Діатом" , Акціонерне товариство "КАЛЦЕКС" (Joint stock company "KALCEKS") , Товариство з обмеженою відповідальністю "ЛЕФКОС КЛІРІДІС ЕНД САНЗ" (LIMITED LIABILITY COMPANY "LEFKOS CLERIDES & SONS LLC" , Товариство з обмеженною відповідальностю "ПРАВО-РЕСУРС"

про визнання дій незаконними та зобов`язання вчинити певні дії,

ВСТАНОВИВ:

Товариство з обмеженою відповідальністю "Харківське фармацевтичне підприємство "Здоров`я народу" звернулося до Харківського окружного адміністративного суду з адміністративним позовом до Державної податкової служби України, Київської митниці Держмитслужби, треті особи: Товариство з обмеженою відповідальністю "Діатом", Акціонерне товариство "КАЛЦЕКС" (Joint stock company "KALCEKS"), Товариство з обмеженою відповідальністю "ЛЕФКОС КЛІРІДІС ЕНД САНЗ" (LIMITED LIABILITY COMPANY "LEFKOS CLERIDES & SONS LLC", Товариство з обмеженною відповідальностю "ПРАВО-РЕСУРС", в якому просило:

Визнати незаконними дії Київської митниці ДФС щодо митного оформлення ТОВ "ДІАТОМ" лікарських засобів виробництва AT "Калцекс" (Латвійська Республіка, м. Рига), а саме: МОРФІН КАЛЦЕКС", розчин для ін`єкцій, 10 мг/мл по 1 мл в ампулі; по 5 ампул в контурній чарунковій упаковці (піддоні); по 1, 2 або 20 контурних чарункових упаковок (піддонів) в пачці із картону; "ФЕНТАНІЛ КАЛЦЕКС", розчин для інфекцій, 0,05 мг/мл по 2 мл в ампулі; по 5 ампул в контурній чарунковій упаковці (піддоні); по 1, 2 або 20 контурних чарункових упаковок (піддонів) у пачці із картону; "ДИАЗЕПЕКС", розчин для інфекцій, 5 мг/мл по 2 мл в ампулі; по 5 ампул в чарунковій упаковці (піддоні); по 2 або 66 чарункових упаковок (піддонів) у пачці з картону, "ПРОМЕДОЛ КАЛЦЕКС", розчин для ін`єкцій, 20 мг/мл по 1 мл в ампулі; по 5 ампул в контурній чарунковій упаковці (піддоні); по 1,2 або 20 контурних чарункових упаковок (піддонів) в пачці із картону.

Зобов`язати Київську митницю ДФС прийняти рішення про відмову у митному оформлені ТОВ "ДІАТОМ" (04215, м. Київ, просп. Гонгадзе Георгія, б. 20, літ.В, код 38737616) лікарських засобів виробництва AT "Калцекс" (Латвійська Республіка, м. Рига), а саме: МОРФІН КАЛЦЕКС", розчин для інфекцій, 10 мг/мл по 1 мл в ампулі; по 5 ампул в контурній чарунковій упаковці (піддоні); по 1, 2 або 20 контурних чарункових упаковок (піддонів) в пачці із картону; "ФЕНТАНІЛ КАЛЦЕКС", розчин для ін`єкцій, 0,05 мг/мл по 2 мл в ампулі; по 5 ампул в контурній чарунковій упаковці (піддоні); по 1, 2 або 20 контурних чарункових упаковок (піддонів) у пачці із картону; "ДИАЗЕПЕКС", розчин для ін`єкцій, 5 мг/мл по 2 мл в ампулі; по 5 ампул в чарунковій упаковці (піддоні); по 2 або 66 чарункових упаковок (піддонів) у пачці з картону, "ПРОМЕДОЛ КАЛЦЕКС", розчин для ін`єкцій, 20 мг/мл по 1 мл в ампулі; по 5 ампул в контурній чарунковій упаковці (піддоні); по 1,2 або 20 контурних чарункових упаковок (піддонів) в пачці із картону.

Рішенням Харківського окружного адміністративного суду від 03 червня 2020 року в задовеленні адміністративного позову Товариства з обмеженою відповідальністю "Харківське фармацевтичне підприємство "Здоров`я народу" - відмовлено.

Не погодившись із рішенням суду першої інстанції, Товариство з обмеженою відповідальністю "Харківське фармацевтичне підприємство "Здоров`я народу" подало апеляційну скаргу, в якій, посилаючись на порушення судом норм матеріального та процесуального права, на неповне з`ясування обставин справи, просило скасувати рішення Харківського окружного адміністративного суду від 03 червня 2020 року та прийняти нове, яким задовольнити позовні вимоги в повному обсязі.

Ухвалами Другого апеляційного адміністративного суду від 10.08.2020 відкрито апеляційне провадження, закінчено підготовку до розгляду та призначено розгляд справи у відкритому судовому засіданні на 01.10.2020 о 11:00 год.

Ухвалою Другого апеляційного адміністративного суду від 01.10.2020 задоволено заяву головуючого судді Перцової Т.С. про самовідвід у справі № 2040/7337/18.

Ухвалою Другого апеляційного адміністративного суду від 05.10.2020 справу № 2040/7337/18 прийнято до свого провадження у складі колегії: головуючий суддя: П`янова Я.В., судді: Спаскін О.А., Любчич Л.В. Адміністративну справу призначено до апеляційного розгляду на 01.12.2020 р. о 10:00 год.

11.11.2020 до суду надійшло клопотання від Товариства з обмеженою відповідальністю "Харківське фармацевтичне підприємство "Здоров`я народу" про відмову від апеляційної скарги та закриття апеляційного провадження по справі.

Розпорядженням Керівника апарату від 01.12.2020 №02-01/7214 призначено повторний автоматичний розподіл справи № 2040/7337/18, у зв`язку із перебуванням у відпустці судді Любчич Л.В.

Згідно з протоколом повторного автоматизованого розподілу справ між суддями від 01.12.2020 року у справі № 2040/7337/18 визначено склад колегії суддів: головуючий суддя - П`янова Я.В., судді: Спаскін О.А., Присяжнюк О.В.

Всі учасники справи повідомлені належним чином про дату, час та місце судового розгляду справи.

Клопотання розглядається у судовому засіданні відповідно до приписів ст. 229 КАС України.

Дослідивши матеріали справи, зміст клопотання про відмову від апеляційної скарги, колегія суддів дійшла висновку, що клопотання підлягає задоволенню, а апеляційне провадження у справі - закриттю, виходячи з такого.

Відповідно до ч. ч. 1, 3 ст. 44 КАС України, учасники справи мають рівні процесуальні права та обов`язки.

Учасники справи мають право: 1) ознайомлюватися з матеріалами справи, робити з них витяги, копії, одержувати копії судових рішень; 2) подавати докази; брати участь у судових засіданнях, якщо інше не визначено законом; брати участь у дослідженні доказів; ставити питання іншим учасникам справи, а також свідкам, експертам, спеціалістам; 3) подавати заяви та клопотання, надавати пояснення суду, наводити свої доводи, міркування щодо питань, які виникають під час судового розгляду, і заперечення проти заяв, клопотань, доводів і міркувань інших осіб; 4) ознайомлюватися з протоколом судового засідання, записом фіксування судового засідання технічними засобами, робити з них копії, подавати письмові зауваження з приводу їх неправильності чи неповноти; 5) оскаржувати судові рішення у визначених законом випадках; 6) користуватися іншими визначеними законом процесуальними правами.

Згідно з ч. ч. 5, 7 ст. 303 КАС України, до закінчення апеляційного провадження особа, яка подала апеляційну скаргу, має право відмовитися від неї повністю або частково, а інша сторона має право визнати апеляційну скаргу обґрунтованою в повному обсязі чи в певній частині. Питання про прийняття відмови від апеляційної скарги і закриття у зв`язку з цим апеляційного провадження вирішується судом апеляційної інстанції, що розглядає справу, в судовому засіданні. Про прийняття відмови від скарги та закриття у зв`язку з цим апеляційного провадження суд постановляє ухвалу. У разі закриття апеляційного провадження у зв`язку з відмовою від апеляційної скарги на судове рішення повторне оскарження цього рішення особою, яка відмовилася від скарги, не допускається.

Суд апеляційної інстанції має право не приймати відмову від скарги або її відкликання з підстав, визначених у частинах п`ятій та шостій статті 189 цього Кодексу.

Відповідно до ч. ч. 5, 6 ст. 189 КАС України, суд не приймає відмови від позову, визнання позову і продовжує розгляд адміністративної справи, якщо ці дії позивача або відповідача суперечать закону чи порушують чиї-небудь права, свободи або інтереси. Суд не приймає відмову позивача від позову, визнання позову відповідачем у справі, в якій особу представляє її законний представник, якщо його дії суперечать інтересам особи, яку він представляє.

За правилами п. 1 ч. 1 ст. 305 КАС України, суд апеляційної інстанції закриває апеляційне провадження, якщо після відкриття апеляційного провадження особа, яка подала апеляційну скаргу, заявила клопотання про відмову від скарги, за винятком випадків, коли є заперечення інших осіб, які приєдналися до апеляційної скарги.

Аналізуючи вищенаведене, враховуючи виключне процесуальне право особи до закінчення апеляційного провадження відмовитися від апеляційної скарги повністю або частково, відсутність заяв про приєднання до апеляційної скарги та заперечень щодо закриття апеляційного провадження у справі за апеляційною скаргою, відмова від апеляційної скарги не суперечить закону та не порушує чиї-небудь права та охоронювані законом інтереси, колегія суддів дійшла висновку про задоволення заяви про відмову від апеляційної скарги та закриття апеляційного провадження за апеляційною скаргою.

Керуючись ст.ст. 243, 248, 250, 303, 305, 321, 325, 328 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

У Х В А Л И В:

Клопотання Товариства з обмеженою відповідальністю "Харківське фармацевтичне підприємство "Здоров`я народу" про відмову від апеляційної скарги задовольнити.

Закрити апеляційне провадження за апеляційною скаргою Товариства з обмеженою відповідальністю "Харківське фармацевтичне підприємство "Здоров`я народу" на рішення Харківського окружного адміністративного суду від 03.06.2020 року по справі № 2040/7337/18 за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Харківське фармацевтичне підприємство "Здоров`я народу" до Державної податкової служби України, Київської митниці Держмитслужби, треті особи: Товариство з обмеженою відповідальністю "Діатом", Акціонерне товариство "КАЛЦЕКС" (Joint stock company "KALCEKS"), Товариство з обмеженою відповідальністю "ЛЕФКОС КЛІРІДІС ЕНД САНЗ" (LIMITED LIABILITY COMPANY "LEFKOS CLERIDES & SONS LLC", Товариство з обмеженою відповідальностю "ПРАВО-РЕСУРС" про визнання дій незаконними та зобов`язання вчинити певні дії.

Ухвала суду апеляційної інстанції набирає законної сили з моменту її підписання суддями та може бути оскаржена в касаційному порядку протягом тридцяти днів з дня складення ухвали в повному обсязі безпосередньо до Верхового Суду.

Головуючий суддя П`янова Я.В. Судді Спаскін О.А. Присяжнюк О.В.

Повний текст ухвали виготовлений 07.12.2020 року

Дата ухвалення рішення01.12.2020
Оприлюднено10.12.2020

Судовий реєстр по справі —2040/7337/18

Постанова від 08.09.2022

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Бившева Л.І.

Ухвала від 07.08.2022

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Бившева Л.І.

Ухвала від 01.12.2020

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

П’янова Я.В.

Ухвала від 01.12.2020

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

П’янова Я.В.

Ухвала від 05.10.2020

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

П’янова Я.В.

Ухвала від 01.10.2020

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Перцова Т.С.

Ухвала від 10.08.2020

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Перцова Т.С.

Ухвала від 10.08.2020

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Перцова Т.С.

Рішення від 03.06.2020

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Спірідонов М.О.

Рішення від 03.06.2020

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Спірідонов М.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні