Ухвала
від 08.12.2020 по справі 212/4751/20
ЖОВТНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРИВОГО РОГУ

Справа № 212/4751/20

2/212/2656/20

У Х В А Л А

08 грудня 2020 року м. Кривий Ріг

Жовтневий районний суд м. Кривого Рогу Дніпропетровської області

у складі: головуючого- судді: Чорного І.Я.;

за участю секретаря судового засідання: Поперечної А.С.,

без участі сторін та без фіксації судового процесу технічними засобами розглянувши у відкритому судовому засіданні в порядку спрощеного позовного провадження у залі суду міста Кривого Рогу, цивільну справу за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Айлонг Еволюшн" до ОСОБА_1 ; третя особа: Товариство з обмеженою відповідальністю "Ніка Платинум" про відшкодування шкоди, завданої дорожньо-транспортною пригодою,

ВСТАНОВИВ:

позивач ТОВ "Айлонг Еволюшн" звернувся до суду з позовом до відповідача ОСОБА_1 ; третя особа: ТОВ "Ніка Платинум" про відшкодування шкоди, завданої дорожньо-транспортною пригодою.

Ухвалою судді Жовтневого районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області від 03.09.2020 року відкрито провадження у справі та призначено її до розгляду у відкритому судовому засіданні.

Представник позивача та представник третьої особи в судове засідання не з`явилися, надали суду клопотання в якому просять суд розглядати справу за їх відсутності, позов підтримують у повному обсязі, не заперечують проти ухвалення заочного розгляду справи.

Відповідач в судове засідання не з`явився, про день та час слухання справи був повідомлений належним чином, про що свідчать повідомлення про вручення поштового відправлення. Причини неявки суду не повідомив, заяви про розгляд справи за його відсутності не надходило. Суд вважає причини неявки відповідача в судове засідання не поважними.

Відповідно до ч. 4 ст. 223 ЦПК України , у разі повторної неявки в судове засідання відповідача, повідомленого належним чином, суд вирішує справу на підставі наявних у ній даних чи доказів (постановляє заочне рішення).

Судом прийнято до уваги позицію Європейського суду з прав людини, висловлену ним у остаточному рішенні Жук проти України від 11 квітня 2011 року. Зокрема, в п. 25 йдеться про те, що принцип процесуальної рівності сторін, один із елементів більш широкої концепції справедливого судового розгляду, вимагає, щоб кожній стороні надавалась розумна можливість представляти свою позицію за таких обставин, які не ставлять цю сторону в суттєво невигідне становище по відношенню до протилежної сторони. Це означає надання сторонам судового процесу можливості ознайомитись з усіма пред`явленими доказами і зауваженнями та прокоментувати їх. Тобто, розглядаючи справи без участі сторін або ж однієї сторони, повинні пересвідчитися, що їм вчасно повідомлено про дату і час розгляду справи, тобто їхнє право бути присутнім під час судового розгляду не було порушено.

Статтею 281 ЦПК України передбачено, що про заочний розгляд справи суд постановляє ухвалу. Розгляд справи і ухвалення рішення проводяться за правилами загального чи спрощеного позовного провадження з особливостями, встановленими цією главою.

З урахуванням положень ст.ст. 223 ч.4, 280 ЦПК України та думки позивача щодо заочного розгляду справи, суд вважає за можливе ухвалити заочне рішення на підставі наявних у справі доказів та провести заочний розгляд справи.

Керуючись ст.ст. 211 , 223 , 280 , 281 Цивільного процесуального кодексу України , суд

ПОСТАНОВИВ :

у цивільній справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Айлонг Еволюшн" до ОСОБА_1 ; третя особа: Товариство з обмеженою відповідальністю "Ніка Платинум" про відшкодування шкоди, завданої дорожньо-транспортною пригодою - провести заочний розгляд справи та ухвалити заочне рішення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя І. Я. Чорний

Дата ухвалення рішення08.12.2020
Оприлюднено09.12.2020
Номер документу93396343
СудочинствоЦивільне
Сутьвідшкодування шкоди, завданої дорожньо-транспортною пригодою

Судовий реєстр по справі —212/4751/20

Рішення від 08.12.2020

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Кривого Рогу

Чорний І. Я.

Ухвала від 08.12.2020

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Кривого Рогу

Чорний І. Я.

Ухвала від 26.10.2020

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Кривого Рогу

Чорний І. Я.

Ухвала від 03.09.2020

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Кривого Рогу

Чорний І. Я.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні