Ухвала
від 09.12.2020 по справі 522/21645/20
ПРИМОРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ОДЕСИ

Провадження № 2/522/7381/20

Справа № 522/21645/20

УХВАЛА

про залишення без руху

09 грудня 2020 року м. Одеса

Суддя Приморського районного суду міста Одеси Бондар В.Я., розглянувши матеріали цивільної справи за позовом ОСОБА_1 до директора Товариства з обмеженою відповідальністю Кадорр-Каманіна ОСОБА_2 , директора Товариства з обмеженою відповідальністю Кадорр-Каманіна Ківан Руслана Аднановича про визнання вчиненої дії незаконною, -

ВСТАНОВИВ:

Позивач 07.12.2020 року звернувся до Приморського районного суду міста Одеси з позовом до директора Товариства з обмеженою відповідальністю Кадорр-Каманіна Цвик Світлани Миколаївни, директора Товариства з обмеженою відповідальністю Кадорр-Каманіна Ківан Руслана Аднановича про визнання вчиненої дії незаконною.

Вирішуючи питання про відкриття провадження у справі, суд приходить до наступного висновку.

У відповідності до ч.3 ст. 175 ЦПК України, позовна заява повинна містити:

2) повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові - для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), поштовий індекс, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України), а також реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта для фізичних осіб - громадян України (якщо такі відомості позивачу відомі), відомі номери засобів зв`язку, офіційної електронної адреси та адреси електронної пошти;

8) перелік документів та інших доказів, що додаються до заяви; зазначення доказів, які не можуть бути подані разом із позовною заявою (за наявності); зазначення щодо наявності у позивача або іншої особи оригіналів письмових або електронних доказів, копії яких додано до заяви;

9) попередній (орієнтовний) розрахунок суми судових витрат, які позивач поніс і які очікує понести у зв`язку із розглядом справи;

10) підтвердження позивача про те, що ним не подано іншого позову (позовів) до цього ж відповідача (відповідачів) з тим самим предметом та з тих самих підстав.

ч. 5 ст. 95 ЦПК України передбачено, що учасник справи, який подає письмові докази в копіях (електронних копіях), повинен зазначити про наявність у нього або іншої особи оригіналу письмового доказу . Учасник справи підтверджує відповідність копії письмового доказу оригіналу, який знаходиться у нього, своїм підписом із зазначенням дати такого засвідчення.

Проте, позовна заява ОСОБА_1 не відповідає вимогам ст. 175 ЦПК України, встановленим указаними пунктами даної норми, зокрема, в позовній заяві не зазначено реєстраційний номер облікової картки платника податків відповідачів, відомостей щодо наявності у позивача або іншої особи оригіналів письмових або електронних доказів, копії яких додано до заяви, не надано попередній (орієнтовний) розрахунок суми судових витрат, які позивач поніс і які очікує понести у зв`язку із розглядом справи, додатки не завірені у встановленому порядку, відсутнє підтвердження позивача про те, що ним не подано іншого позову (позовів) до цього ж відповідача (відповідачів) з тим самим предметом та з тих самих підстав, не завірені додатки до позову. Також не вказане місце проживання відповідачів - фізичних осіб, тобто ОСОБА_2 та ОСОБА_3 .

Крім того, для направлення запиту щодо підтвердження місця реєстрації відповідачів необхідно вказати дату народження або паспорті дані фізичної особи, тому за наявності необхідно вказати дату народження або паспортні дані відповідачів.

Вищевикладене не дає підставу суду зробити висновок про належне оформлення позовної заяви у відповідності до ст.ст. 175, 177 ЦПК України.

Статтею 185 ЦПК України встановлено, що суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

З урахуванням викладеного, суд вбачає, що позивачу необхідно усунути недоліки позовної заяви, а саме: зазначити реєстраційний номер облікової картки платника податків відповідачів або паспортні дані (також за наявності дату народження), вказати зареєстроване місце проживання відповідачів - фізичних осіб, зазначити про наявність у позивача або іншої особи оригіналів письмових доказів, копії яких додано до позову, надати попередній (орієнтовний) розрахунок суми судових витрат, які позивач поніс і які очікує понести у зв`язку із розглядом справи, підтвердити про те, що позивачем не подано іншого позову (позовів) до цього ж відповідача (відповідачів) з тим самим предметом та з тих самих підстав.

Заяву про усунення недоліків разом з долученими документами необхідно надати до Приморського районного суду м. Одеси через канцелярію суду.

Керуючись ст.ст. 175, 177, 185, 258, 260 ЦПК України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Позовну заяву ОСОБА_1 до директора Товариства з обмеженою відповідальністю Кадорр-Каманіна Цвик Світлани Миколаївни, директора Товариства з обмеженою відповідальністю Кадорр-Каманіна Ківан Руслана Аднановича про визнання вчиненої дії незаконною - залишити без руху.

Встановити позивачу десятиденний строк з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху, для усунення недоліків.

Копію ухвали про залишення позовної заяви без руху надіслати позивачу.

У разі не усунення зазначених недоліків у встановлений строк позовна заява вважатиметься неподаною та буде повернута позивачу.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя В.Я. Бондар

Дата ухвалення рішення09.12.2020
Оприлюднено10.12.2020
Номер документу93423661
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —522/21645/20

Постанова від 28.11.2023

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Погорєлова С. О.

Ухвала від 28.06.2023

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Погорєлова С. О.

Ухвала від 10.05.2023

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Кутурланова О. В.

Ухвала від 20.09.2021

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Гірняк Л. А.

Ухвала від 15.06.2021

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Гірняк Л. А.

Рішення від 20.05.2021

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Бондар В. Я.

Рішення від 20.05.2021

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Бондар В. Я.

Ухвала від 17.12.2020

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Бондар В. Я.

Ухвала від 09.12.2020

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Бондар В. Я.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні