Ухвала
від 10.12.2020 по справі 414/2457/20
КРЕМІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

про відкриття провадження та призначення до судового розгляду

м. Кремінна

Справа № 414/2457/20

Провадження № 2-о/414/272/2020

10 грудня 2020 р.

Суддя Кремінського районного суду Луганської області Тесленко І.О., перевіривши цивільну справу за заявою заявника ОСОБА_1 (який зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 , РНОКПП НОМЕР_1 ), заінтересована особа Кремінський районний відділ державної реєстрації актів цивільного стану Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Харків) (91900, Луганська область, м. Кремінна, вул. Слобожанська, 5, код ЄДРПОУ 21758050), про встановлення факту смерті,

встановила:

заявник ОСОБА_1 звернувся до Кремінського районного суду Луганської області з заявою про встановлення факту смерті ІНФОРМАЦІЯ_1 у смт. Слов`яносербську Луганської області, яке на цей час знаходиться на тимчасово окупованій території України, ОСОБА_2 , яка народилась ІНФОРМАЦІЯ_2 у с. Саприно Росошанського району Воронежської області РФ.Заінтересованою особою зазначив Кремінський районний відділ державної реєстрації актів цивільного стану Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Харків).

Ухвалою судді Кремінського районного суду Луганської області від 02 грудня 2020 року заяву було залишено без руху та надано строк для усунення недоліків.

09 грудня 2020 року на адресу Кремінського районного суду Луганської області надійшла від заявника ОСОБА_1 заява про долучення до матеріалів справи оригіналів відповіді РАЦС та квитанції про сплату судового збору.

Суддя вважає недоліки, які були визначені в ухвалі Кремінського районного суду Луганської області від 02 грудня 2020 року, усуненими.

Відповідно до ч. 1 ст. 187 ЦПК України за відсутності підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження суд відкриває провадження у справі не інакше як на підставі заяви, поданої та оформленої в порядку, встановленому цим Кодексом.

Заява відповідає вимогам статей 175, 177, 318 ЦПК України, підстав для залишення заяви без руху або для відмови у відкритті провадження у цивільній справі не вбачається, тому суддя вважає за можливе відкрити провадження у цій справі та прийняти заяву до розгляду.

Статтею 317 ЦПК України встановлені особливості провадження у справах про встановлення факту смерті особи на тимчасово окупованій території України, згідно з якою заява про встановлення факту смерті особи на тимчасово окупованій території України, визначеній Верховною Радою України, може бути подана родичами померлого або їхніми представниками до суду за межами такої території України.

Справа підсудна Кремінському районному суду Луганської області.

За таких обставин, суддя вважає за необхідне відкрити провадження у цивільній справі, прийняти заяву до розгляду та призначити її до судового розгляду у відкритому судовому засіданні.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 4, 13, 175, 177, 187, 258-261, 294, 317, 318 ЦПК України, суддя

ухвалила:

прийняти до розгляду та відкрити провадження у цивільній справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа Кремінський районний відділ державної реєстрації актів цивільного стану Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Харків), про встановлення факту смерті.

Призначити зазначену справу до судового розгляду по суті в порядку окремого провадження у відкритому судовому засіданні на 10 грудня 2020 року о 16:30 год., в яке викликати осіб, які беруть участь у справі. Слухання справи відбудеться у приміщенні Кремінського районного суду Луганської області за адресою: Луганська область, м. Кремінна, площа Красна, 5.

Направити заявнику та заінтересованій особі копії цієї ухвали, а заінтересованій особі - також копії заяви з доданими до неї документами.

Запропонувати заінтересованій особі у строк до початку розгляду справи по суті подати письмові заперечення чи пояснення стосовно заяви з посиланням на докази, якими вони обґрунтовуються.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо розгляду зазначеної цивільної справи на офіційному веб-порталі Судова влада України на веб-сторінці Кремінського районного суду Луганської області за посиланням: http://km.lg.court.gov.ua/sud1212/ .

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подання апеляційної скарги до Луганського апеляційного суду безпосередньо або через Кремінський районний суд Луганської області у п`ятнадцятиденний строк з дня отримання вручення ухвали лише щодо недотримання правил підсудності, в іншій її частині ухвала оскарженню не підлягає.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя І.О. Тесленко

Дата ухвалення рішення10.12.2020
Оприлюднено11.12.2020
Номер документу93444569
СудочинствоЦивільне
Сутьвстановлення факту смерті

Судовий реєстр по справі —414/2457/20

Рішення від 10.12.2020

Цивільне

Кремінський районний суд Луганської області

Тесленко І. О.

Ухвала від 10.12.2020

Цивільне

Кремінський районний суд Луганської області

Тесленко І. О.

Ухвала від 02.12.2020

Цивільне

Кремінський районний суд Луганської області

Тесленко І. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні