Ухвала
від 09.12.2020 по справі 671/1781/20
ВОЛОЧИСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 671/1781/20

УХВАЛА

про прийняття позовної заяви до розгляду

та відкриття провадження у справі

09 грудня 2020 року м. Волочиськ

Волочиський районний суд Хмельницької області в особі судді Павлової А.С. ознайомившись із матеріалами позовної заяви заступника керівника Городоцької місцевої прокуратури Хмельницької області (Хмельницька область, м.Городок, вул. Грушевського, 80), подану в інтересах держави в особі органу, уповноваженого державою здійснювати відповідні функції у спірних відносинах: Поповецької сільської ради Волочиського району Хмельницької області (Хмельницька область, Волочиський район, с. Попівці, вул. Лесі Українки, 42) до ОСОБА_1 (зареєстроване місце проживання: АДРЕСА_1 ) про визнання недійсним рішення та повернення земельної ділянки, -

ВСТАНОВИВ:

19.11.2020 заступник керівника Городоцької місцевої прокуратури Хмельницької області звернувся до суду в інтересах держави в особі Поповецької сільської ради Волочиського району Хмельницької області із позовом до ОСОБА_1 про визнання недійсним рішення та повернення земельної ділянки.

09.12.2020 до суду надійшла відповідь з відділу обліку та моніторингу інформації про реєстрацію місця проживання УДМС України в Хмельницькій області про зареєстроване місце проживання відповідача.

Подана позовна заява за формою і змістом відповідає вимогам ст.ст. 175, 177 ЦПК України та відсутні підстави для повернення заяви чи для відмови у відкритті провадження у справі, передбачені ст.ст. 185-186 ЦПК України. Справа підсудна Волочиському районному суду Хмельницької області. Судовий збір сплачено.

Враховуючи викладене, суд вважає за можливе відкрити провадження в справі, а її розгляд, з урахуванням положень ч. 4 ст. 274 ЦПК України, проводити за правилами загального позовного провадження.

Керуючись ст.ст. 187, 274 ЦПК України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Позовну заяву заступника керівника Городоцької місцевої прокуратури Хмельницької області, подану в інтересах держави в особі органу, уповноваженого державою здійснювати відповідні функції у спірних відносинах: Поповецької сільської ради Волочиського району Хмельницької області до ОСОБА_1 про визнання недійсним рішення та повернення земельної ділянки, - прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі.

Розгляд справи проводити за правилами загального позовного провадження.

Підготовче засідання відбудеться 05 січня 2021 року об 11 годині 00 хвилин в залі судових засідань Волочиського районного суду Хмельницької області за адресою: Хмельницька область, м. Волочиськ, вул. Слави, 8.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається: http://vl.km.court.gov.ua/sud2203/gromadyanam/csz.

Учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду.

Суд повідомляє про технічну можливість проведення судового засідання у вказаному режимі.

Встановити для подання відповідачем відзиву на позов п`ятнадцятиденний строк з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі. До відзиву слід додати: 1) докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем; 2) документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи. В разі, якщо відзив підписаний представником відповідача, до відзиву слід додати довіреність чи інший документ, що підтверджує повноваження представника відповідача.

Роз`яснити відповідачу, що у разі ненадання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити справу за наявними у ній матеріалами.

Відповідач має право пред`явити зустрічний позов у строк для подання відзиву.

У разі подання відповідачем відзиву, позивач має право направити суду та іншим учасникам справи відповідь на відзив.

Позивачу та відповідачам роз`яснити, що копія відзиву (відповіді на відзив) та доданих до нього (неї) документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву (відповіді на відзив) до суду.

У разі невиконання вказаних вимог, суд може постановити ухвалу про стягнення в дохід державного бюджету з відповідної особи штрафу у сумі від 0,3 до 3 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Учасникам справи роз`яснити, що з підстав, зазначених у ст.ст. 36, 37 і 38 ЦПК України, судді, секретарю судового засідання, експерту, спеціалісту, перекладачу може бути заявлено відвід учасниками справи. Відвід повинен бути вмотивованим і заявленим протягом десяти днів з дня отримання учасником справи ухвали про відкриття провадження у справі, але не пізніше початку підготовчого засідання. Після спливу вказаного строку заявляти відвід (самовідвід) дозволяється лише у виняткових випадках, коли про підставу відводу (самовідводу) заявнику не могло бути відомо до спливу вказаного строку, але не пізніше двох днів із дня, коли заявник дізнався про таку підставу.

Сторони мають право звернутися до суду для проведення врегулювання спору за участю судді.

Копію даної ухвали надіслати учасникам справи в порядку, встановленому ст. 272 ЦПК України. Одночасно з копією ухвали відповідачам надіслати копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Ухвала набирає законної сили негайно після її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя: Павлова А.С.

Дата ухвалення рішення09.12.2020
Оприлюднено11.12.2020
Номер документу93461433
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання недійсним рішення та повернення земельної ділянки

Судовий реєстр по справі —671/1781/20

Рішення від 26.01.2021

Цивільне

Волочиський районний суд Хмельницької області

Павлова А. С.

Рішення від 26.01.2021

Цивільне

Волочиський районний суд Хмельницької області

Павлова А. С.

Ухвала від 19.01.2021

Цивільне

Волочиський районний суд Хмельницької області

Павлова А. С.

Ухвала від 09.12.2020

Цивільне

Волочиський районний суд Хмельницької області

Павлова А. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні